Tammikuiset Kölnin huonekalumessut näyttivät suuntaa kevään kalusteuutuuksiin ja sisustuksen uusimpiin virtauksiin. Kevyet sohvat ja tuolit ovat tulleet raskaiden huonekalujen tilalle. Huonekalut ovat tarkoituksenmukaisia ja muunneltavia. Luonnonläheiset värit ovat saaneet seurakseen vahvoja perusvärejä.

Tekstiilejä käytetään entistä enemmän ja mattoja laitetaan jopa lomittain ja päällekkäin. Luonnonläheiset värit, klassiset kuviot, kestävät materiaalit ja ajattomuus jatkuvat sisustuksen linjana. Kalusteissa löytyy vaihtelevia muotoja ja muunneltavuutta. Rento ja leikkisä asenne kannattaa ottaa mukaan kevään ostosreissuille.

 

1. Kevyitä huonekaluja

Huonekaluissa suositaan keveyttä ja yksinkertaisuutta, jalat ovat usein joko metallia tai puuta. Pöydissä on edelleen pukkijalat. Rahit ja pallit ovat tärkeä osa sisustusta. Norrman Copenhagenin Era – sohva, Pedralin Babila – tuoli, Pedralin Arki – pöytä ja Cane-linen Divine – rahi.

 

2. Legoleikkejä

Nyt voi vihdoin aikuisetkin leikkiä legoilla, luvan kera. Pedrali esitteli legopalikoiden muotoisia ja värisiä Buick – kalustemoduuleja. Pienkalusteet ovat muutenkin suosittuja, sillä esim. pienen pöydän paikkaa on helppo vaihtaa, kuten Cane-linen On The Move – pikkupöytä ja Pedralin Concrete – pikkupöydät.

 

3. Tekstiileissä ei pihistellä

Mattoja laitetaan lattioille useitakin päällekkäin ja lomittain, kuten Cane-line. Harmaat eri sävyiset matot muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Panazin Cirrus -verhotekstiileissä on maanläheiset värit ja nimet, kuten Espresso ja Stone. Värikkäät tyynyt Norman Copenhagen.

 

4. Värikkäitä valaisimia

Pedrali esitteli Colette valaisimia kaikissa sateenkaaren väreissä. Valkoisessa Happy Apple valaisimessa väriä on ainoastaan vihreässä johdossa.

 

5. Mummoilua

Keittiöpyyhkeen ruudut siirtyivät astioihin. Norman Copenhagenin Mormor sarjan astiat ovat kauniita ja siksi niitä ei kannatakaan piilottaa kaappeihin ovien taakse vaan jättää esille avohyllyille.

 

6. Peilejä ja pientavaroita

Tanskalainen Norman Copenhagen esitteli messuilla runsaasti tarpeellisia pientavaroita. Flip käsipeileissä on kaunis muotoilu. On sitten kyse vessaharjasta tai pizzaleikkurista, tanskalaiset pukevat ne herkullisiin väreihin, Ballo ja Bizza.

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.