Kasvit ovat piristävä sisustuselementti. Tässä 10 tapaa käyttää kasveja kodin sisustuksessa.

Suspension Daniel- amppeli. Kasvi saa kiipeillä amppelin ilmavan rungon ympärille, joka lisää myös sen näyttävyyttä tilassa. Design Daniel Kula, valmistaja ranskalainen Compagnie

 

Kukkajalka Ikea PS 2014, vähimmäiskorkeus 2,1 m ja enimmäiskorkeus 3 m, design David Wahl, valmistaja IKEA. Hinta: 29,95 €.

Taimihylly, jonka tasot ovat irrotettavissa ja runko taittuu pieneen tilaan. Design: Linda Bergroth, valmistaja Kekkilä. Hinta: 159 €, Finnish Design Shop.

 

Babylone valaisin ja kasviruukku. Pyöreässä pleksilasisessa valaisimessa on viisi aukkoa, joista kasvien lehdet ja varret pääsevät kasvamaan ulos. Design Alexis Tricoire, valmistaja ruotsalainen Greenworks. Hinta 567 €, www.scandinaviandesigncenter.fi.

 

Ripustettava amppeli Amppeli Elho B. For Soft Air, valmistaja hollantilainen Elho. Yhden amppelin hinta 9,95 €, Bauhaus.

 

 

Viherseinä-ruukkupidike, joka mahdollistaa erilaisten viherasetelmien rakentamisen seinälle. Design Linda Bergroth, valmistaja Kekkilä. Pakkaus sisältää 3 kpl ruukunpidikettä, hinta 85 € Finnish Design Shop.

 

Minimalistinen ja siro kukkaruukkuteline, joka tuo kasvin kauniisti esille. Valmistaja Ferm Living, hinta isolla telineellä 34 € ja pienellä 28 €, www.scandinaviandesigncenter.fi.

 

Kasvipöytä Green Pads sarjasta O2ASIS, design Luca Nichette, valmistaja ruotsalainen Offecct, Suomessa Offecct -merkkiä myyvät Stanza ja Martela.

 

Plant Bag- nimisiä kasvipusseja voi kiinnittää toisiinsa ja laittaa roikkumaan esimerkiksi ikkunan eteen. Plant Bag-kasvipusseja löytyy kolmessa eri koossa: S, M ja L. Design Patrick Nadean, valmistaja saksalainen Authentics. Hinta L kokoisella kasvipussilla 58 €.

 

Ilmava katosta roikkuva Cloison végétale Etcetera - kasvihylly, jota voi käyttää vaikkapa tilanjakajana. Design Vincent Vandenbrouck, valmistaja ranskalainen Compagnie.

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.