Vanhaan tehdasrakennukseen Helsingin keskustassa on remontoitu ainutlaatuinen loft-asunto. Kauniit betoni- ja tiilipinnat yhdessä mustan vanerin kanssa mukailevat ja kunnioittavat talon tehdashistoriaa ja luovat tyylikkään rosoisen industrial-henkisen kodin. Suunnittelijana on toiminut arkkitehti Samppa Lappalainen.

 

Eteiseen tullessa näkee häkellyttävän kauniit betoniset pinnat seinissä ja lattiassa sekä valtavan ikkunan olohuoneessa. Vaatekaapit ja hyllyt ovat mustaksi käsiteltyä vaneria, jonka upea kuvio heijastuu hienosti tumman sävyn läpi. Hatut on laitettu hauskasti esille seinälle.

 

 

Peremmälle astuessa avautuu avokeittiö ja olohuone. Seinälle ripustetut värikkäät Tintti-julisteet tuovat sopivasti väriä rosoiseen tilaan. Industrial-henkinen ruokapöytä muodostuu valkoisista lankuista ja metallisista jaloista. Pöydän ympärillä on espanjalaisen muotoilijan Jaime Hayonin Magikselle suunnittelemat Piña-tuolit. Tehdastunnelmaa lisää katon betonipalkit ja hauska merikonttimainen punainen kaappi, joka on peräisin A&A Designilta. Myös valaisimet on tarkkaan harkitut tilaan sopiviksi.

 

 

Keittiö huokuu tyylikkyyttä ja siellä, kuten muussakin asunnossa on käytetty selkeästi vain laadukkaita materiaaleja. Mustaa vaneria löytyy kaappien ovista, joissa on kätevät aukot avaamista varten. Keittiön tyyliin sopivaa mustaa pennimosaiikkia on käytetty välitilassa.

 

 

Olohuoneessa on asunnon tyyliin käyvä uniikki sohvaratkaisu. Sohvan runko on tehty rosoisista laudoista ja niitä päällystävät värikkäät graafiset istuintyynyt. Huomion vie suuri näyttävä ikkuna, joka tuo asuntoon runsaasti valoa. Pelkistettyjen riippuvalaisimien johdot saavat roikkua huolettomasti kerällä katosta.

 

 

Makuuhuone on rajattu muusta tilasta matalalla kirjahyllyllä ja kirjojen kannet tuovat elävyyttä väreillään tilaan. Ay Illuminaten puuvillainen valaisin katossa on persoonallisen tyylikäs ja se tuo pehmeyttä huoneeseen yhdessä Missonin siksak-kuvioisen päiväpeitteen kanssa. Vaatekaappien ovet ovat samalla tapaa kuten muussakin asunnossa mustaa vaneria. Vanerin kaunis kuvio ja käyttö läpi asunnon aina eteisestä makuuhuoneeseen saakka tekee asunnosta eheän kokonaisuuden.

 

 

Kylpyhuone on pelkistetty ja tummanpuhuva, betonipintaa täynnä. Lattialla ja kylpyammeen viereisellä seinällä on samaista mustaa pennimosaiikkia kuin mitä keittiössäkin on. Tasolla olevat Normann Copenhagenin säilytyslaatikot ovat balsapuuta, ja vaalea puu onnistuu tuomaan rauhallisen vivahduksen kylpyhuoneeseen.

 

Asunto löytyy myynnissä täällä.

 

Tämä moderni koti on täydellinen suurien vierasjoukkojen kestitsemiseen. Avointa tilaa on paljon ja huoneet yhdistyvät kauniisti toisiinsa muodostaen käytännöllisiä tilayhdistelmiä. Sisustuksen puhtaat linjat ja harmoniset värit tekevät kodista hienostuneen ja kutsuvan.

 

Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat suuren yhtenäisen tilan. Olohuoneen katseenvangitsijana toimivat sen isot lasipinnat. Upean maiseman paljastava ikkunaseinä jatkuu ruokailutilan kautta keittiöön. Keittiön kalustus on tummanpuhuvan klassinen selkeine linjoineen. Metallinväriset kodinkoneet ovat Liebherrin ja Gaggenaun.

 

 

Kodin saunaosastoon kuuluvat pesutilat, oleskeluhuone sekä lasitettu terassi. Täällä saunominen ja illanvietto onnistuu isommallakin porukalla. Oleskeluhuoneen lattia on laatoitettu isoilla mustilla kaakeleilla, joten märillä jaloilla voi tepastella ympäriinsä huoletta. Oleskeluhuoneesta pääsee ulos terassille jäähdyttelemään löylyjen jälkeen, ympärillä olevasta luonnosta nauttien. Terassilla voi istuskella myös talvella palelematta takan ja kattolämmittimien ansiosta.

 

 

Mustaksi maalattu sauna toimii voimakkaana vastakohtana talon muuten vaalealle sisustukselle. Metallinen siro kiuas on kuin koru keskellä tummaa puista huonetta. Tunnelmallinen valaistus saunaan on luotu lauteiden alle sijoitetuilla valoilla sekä kahden seinän ikkunoilla. Lauteilta voi ihailla alati muuttuvaa kaunista saaristomaisemaa yksipuolisesta peilipintaisesta ikkunasta, josta näkee myös oleskelutilaan ja terassille.

 

 

Väsymyksen iskiessä voi terassilta luikahtaa talon päämakuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yksinkertainen sisutus yhdessä tummanharmaan ja valkoisen luoman kontrastin kanssa tekevät tilasta harmonisen ja rentouttavan. Tummien värien leikki jatkuu myös talon toisessa makuuhuoneessa. Huoneen seinät ja lattia ovat mustat, jättäen katon ainoaksi valkoiseksi pinnaksi. Näyttävä Eiffel-tornin kuva tuo urbaania tunnelmaa huoneeseen.

 

 

Kultaranta Resort, alue josta tämä koti löytyy, sijaitsee Naantalin keskustan ja vanhan kaupungin läheisyydessä. Kultaranta on kuuluisa rannoistaan, golfkentistään sekä ravintola- ja spa-palveluistaan. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat vain kahden kilometrin päässä, mikä tekee alueesta lapsiperheystävällisen. 

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.