Pitäisitkö tyhjän kuution muotoisesta asunnosta, johon saa itse luoda omille tarpeilleen sopivan tilaratkaisun ja valita viimeistelymateriaalit? Loft-tyyppiset asunnot mahdollistavat muunnella tilaa elämäntilanteiden muuttuessa. Kodista ei tarvitse muuttaa vaikka asukkaiden määrä lisääntyisi tai vähenisi.

Vantaan asuntomessuilla on mahdollisuus tutustua oheiskohteeseen As Oy Kivistön Koneisto. Kyseessä on ensimmäinen Loft by EKE-konseptin mukainen asuintalo. Asunnoissa toteutetaan valmiiksi märkätilat, jolloin asukkaat välttyvät haastavilta luvanvaraisilta töiltä. Keittiöille on asunnoissa vaan vesijohto-, viemäri ja sähkövaraus, joten asukas saa asentaa tarpeitansa vastaavan keittiön. Huonekorkeus yltyy joissakin asunnoissa jopa kuuteen metriin, mutta on kaikissa asunnoissa ainakin 3 metriä.

Messukävijät pääsevät tutustumaan kolmeen asuntoon, joista yksi on myyntivalmiudessa, toinen sisustettu EKEn lisätyövalikoimalla ja kolmas esittelee inspiroivia loft-trendejä. Erityylisistä valmiiksi sisustetuista asunnoista tulee hyvin ilmi, miten persoonallisia sekä toisistaan poikkeavia koteja loft-asunnot mahdollistavat asukkaille luoda.

 

 

As Oy Kivistön Koneisto muodostuu 3-4 -kerroksisesta kerrostalosta ja 1-2 -kerroksisesta rivitalosta. Rakennukset on yhdistetty toisiinsa yhtenäisellä, rakennuksen pituussuuntaan laskevalla katolla. Näin on saatu ylimpään kerrokseen parvellisia, kaksikerroksisia tai korkealla tilalla varustettuja vinokattoisia erikoishuoneistoja. Arkkitehtisuunnittelu arkkitehti SAFA Juha Mutanen.

 

 

Loft by EKE-konseptissa asunto luovutetaan asukkaalle ilman keittiötä ja väliseiniä, märkätilat ja parvirakenteet ovat valmiina.

 

 

Loft-asunto ”Midtown” on muuttovalmis asunto, joka on kalustettu EKEn tarjoaman sisustusvalikoiman moderneilla tuotteilla. Asunto on suunniteltu nuorelle parille, joka arvostaa hyvää laatua, tyylikästä muotoilua sekä luontoon yhdistyvää urbaania asumista.

 

 

Värikylläiseen ja rohkeaan ”Uptown” loft-asuntoon rouheat betoni- ja tiilipinnat tuovat loft-henkeä. Makuuhuoneessa on koko seinän levyinen kuva riippusillasta viidakossa

 

Harkitsetko remontoitavan omakotitalon ostoa tai onko oman kotisi kunnostus ajankohtaista? Eri vuosikymmenten omakotitaloista voi löytyä rakennusaikakaudelle tyypillisiä vaurioita ja puutteita, jotka kannattaa tarkastaa ennen vasaraan tarttumista. Lue vinkit ja vieraile myös Vantaan Omakoti-messuilla.


Talojen rakennustavat ovat vaihdelleet vuosikymmenten saatossa paljonkin. Moni aikanaan hyvänä pidetty menetelmä on nykypäivänä osoittautunut jopa haitalliseksi. Kuntokartoitus kannattaakin teettää paitsi omakotitaloa ostaessa myös oman kodin huoltotoimia suunnitellessa. Tarkastuksessa voidaan havaita vikoja, joista aiheutuneita vahinkoja vakuutus ei välttämättä korvaa.
 

Tunne eri vuosikymmenten ongelmallisimmat rakennustavat
 

1940- ja 1950-luvuilla pientalojen kellarit olivat yleensä kylmää varastotilaa, jota on myöhemmin peruskorjattu asuinkäyttöön, useimmiten pesutiloiksi. Jos saneerauksen yhteydessä ei ole huolehdittu riittävästä ilmanvaihdosta, on lisääntynyt veden käyttö saattanut aiheuttaa kosteusvaurioita.

1960-luvun taloissa yleisiä ovat valesokkelit, jotka näyttävät ulkoapäin normaaleilta. Sisäpuolella sokkelin puurunko alkaa kuitenkin heti maanpinnasta tai jopa maan alta. Maassa oleva kosteus on voinut vähitellen vaurioittaa puurakenteita ja aiheuttaa siten mikrobivaurioita ja terveyshaittoja.

1970-luvulla pientaloihin rakennettiin tasakattoja eli loivasti sisäänpäin kallistettuja kattoja. Huoltamattomina nämä voivat aiheuttaa kosteusvaurioita. Mikäli katon puurakenteissa on käytetty aikansa kestävimpiä kattohuopamateriaaleja tai se on uusittu riittävän ajoissa, ongelmat on voitu välttää.

1980-luvulla omakotitalojen kylpyhuoneet rakennettiin pääsääntöisesti kipsilevypintaisina, ja usein ilman kunnollisia vesieristeitä. Tämä on voinut aiheuttaa kosteusvaurioita erityisesti suihkuseiniin, mikäli vettä on päässyt rakenteisiin.

Vasta uusien vesieristysmääräysten voimaantulo vuonna 1999 alkoi korjata märkätiloihin kohdistuvia rakennusvirheitä, joten 1990-luvulla rakennetuista taloista voi niin ikään löytyä kylpyhuoneiden kosteusvaurioita.
 

Tule Omakoti-messuille kuulemaan lisää remonttivinkkejä
 

Vuosittain järjestettävät Omakoti-messut tarjoavat rakentamista ja remontointia suunnitteleville kattavan tietopaketin alan uusista tuotteista ja palveluista. Tapahtuman teemana on rakentamisen, remontoinnin ja asumisen rinnalla muun muassa energiatalous, sisäilma, kodinkoneet, sisustaminen, pihasuunnittelu, kuntotarkastukset, rahoitus, vakuutukset, tonttien sekä kiinteistöjen myynti.

Tänä vuonna messut järjestetään 27.–29.10.2017 Vantaan Myyrmäki-hallissa. Yli 200 näytteilleasettajan joukosta löydät myös Oikotien – pisteellämme voit osallistua sisustusaiheiseen kilpailuun. Lisäksi tarjoamme messukävijöille mukavan yllätysedun. Tervetuloa!
 

Selkeälinjainen Kotikontti-talo oli yksi henkilökohtainen suosikkini tämän kesän asuntomessuilla Mikkelissä. Kotikontti edustaa Mammuttikodin yksinkertaisista elementeistä koostuvaa taloryhmää, jonka arkkitehti on Susanna Kiiskinen.

Talo on suunniteltu pariskunnalle, joka lasten muutettua omilleen rakensi omien toiveidensa mukaisen kodin. Rakennuksen selkeä tumma julkiasu sulautuu hyvin luontoon. Kuva Antero Tenhunen/Asuntomessut. 

 

Yksikerroksisessa talossa on neljä huonetta ja puumateriaali toistuu julkisivun lisäksi vaaleammissa sävyissä myös sisätiloissa. Keittiö, ruokailu- ja olohuone muodostavat yhden avoimen tilan, joka avautuu atrium-tyyppiselle sisäpihalle. Kuva Mammuttikoti. 

 

Sisäänkäynnistä suoraan vasemmalle jää päämakuuhuone, josta on suora yhteys märkätiloihin ja kuistille. Sängynpääty uppoutuu kivasti syvennykseen. Kuva Mammuttikoti. 

 

Sängyn päädyn takaa löytyy kätevä ja avara pesutila. Kuva Mammuttikoti. 

 

Oleskelutilan takka avautuu kolmeen suuntaan ja erottaa olohuoneen ruokailutilasta. Kuva Mammuttikoti. 

 

Nostalgisen lämpimän 70-luvun ilmeen luovat puupanelointi sekä kiinteät kattovalaisimet. Kuva Mammuttikoti. 

 

Keittiösaarekkeen liesituuletin sointuu kivasti yhteen kattovalaisimien kanssa. Keittiövalmistaja on Puustelli. Kuva Mammuttikoti. 

 

Säilytyskaappien keskelle sijoittuu hauska syvennys, joka toimii sekä hyllytilana että istumapaikkana. Kuva Mammuttikoti. 

 

Atriumpiha on metsämaastoa, jota ei tarvitse erityisesti huoltaa. Porrasmaiset kävelytiet toimivat myös mukavina oleskelupaikkoina. Kuva Agneta Land-Koskinen. 

 

Erillinen saunarakennus toimii myös vierashuoneena. Riipputuolit luovat tilaan rennon ja leppoisan tunnelman. Kuva Mammuttikoti. 

 

Löylyhuoneesta avautuu näkymä metsämaastoon. Kuva Mammuttikoti.