Kahdelle aikuiselle suunnitellussa avarassa ja valoisassa kivitalossa on tilaa myös aikuisten lasten vierailulle. Perhe on alkuperäiseltä kokoonpanoltaan ollut kuusihenkinen, josta Villa Kuusikko saakin nimensä. Onni-korttelialue sijaitsee kahden puistoalueen välissä. Talon pihassa jatkuu sama puistomainen teema ilman nurmikkoa. Modernin Villa Kuusikon värimaailma on ammennettu ympäröivän Saimaan vesistöstä.

Asuntomessutalojen koko vaihtelee 56 m²:stä aina 266m²:öön. Esittelemme mikkeliläisen Studio m³:n sisustussuunnittelija Minna Häkkisen neljän erilaisen messukohteen sisustusratkaisuja. Toisena esittelyvuorossa on Onni-korttelissa sijaitseva aikuisen pariskunnan tuleva koti Villa Kuusikko, 107 m², kohde 27.

 

Villa Kuusikon seinät on maalattu kauttaaltaan Tikkurilan Vanhan ajan värit -värikartan sävyllä 368X. Reilun kokoisen ruokapöydän toteutti Puusepänliike Pro Joinery Ky, tuolit ovat Calligaris Igloo. Ruokailutilan seinällä on upea Pia Feinikin työ Infinity.

 

Oleskelutilan massiivinen sohva on Fritz Hansenin Alphabet.

 

Puustellin musta keittiö on kompakti kokonaisuus ruokapöydän välittömässä läheisyydessä. Marmoriset tasot ja puun väriset yläkaapistot täydentävät mustia pintoja.

 

Makuuhuoneessa on Vallilan tekstiilit ja katseenvangitsijana upea kipsireliefi, joka näkyy myös olohuoneen puolelle.

 

Vierashuone on sisustettu yksinkertaisella Adean divaanilla, pikkupöydällä ja hyvällä lukuvalaisimella.

 

Villa Kuusikon erikoisuus on läpitalon musta laattaseinä eteisestä oleskelutilaan, lattiat ovat Parlan parkettia. Tv-taso on teetetty samalla puusepällä kuin ruokapöytä. Oleskelutilassa on Jotul-takka.

 

Ylellisen wc:n seinät on laatoitettu Appianin Labirinto-mosaiikkilaatoilla ja kalustettu Dansani Zaron mustilla marmorikalusteilla.

 

Kodinhoitotilan kaapistot ovat myös Puustellin ja jatkavat samaa tyylikästä linjaa kuin keittiössä.

 

Vaalea sauna on simppeli, reilut seinälankut ja istuinpenkki ovat konstailemattomat. Harvian kiuas on upotettu lauteiden lattiatasoon.

 

Pesutilassa on samaa näyttävää Appianin Labirinto-mosaiikkiseinälaattaa kuin wc-tilassa. Kaikki laatat ovat Carlssonilta.

 

Eteisen kaapistoon jätettiin oveton tila avaimille ja puhelimien lataukselle.

 

Villa Kuusikko, kohde 27.

Asuntomessut Mikkelissä 14.7.–13.8.2017

www.studiom3.fi

 

Harkitsetko remontoitavan omakotitalon ostoa tai onko oman kotisi kunnostus ajankohtaista? Eri vuosikymmenten omakotitaloista voi löytyä rakennusaikakaudelle tyypillisiä vaurioita ja puutteita, jotka kannattaa tarkastaa ennen vasaraan tarttumista. Lue vinkit ja vieraile myös Vantaan Omakoti-messuilla.


Talojen rakennustavat ovat vaihdelleet vuosikymmenten saatossa paljonkin. Moni aikanaan hyvänä pidetty menetelmä on nykypäivänä osoittautunut jopa haitalliseksi. Kuntokartoitus kannattaakin teettää paitsi omakotitaloa ostaessa myös oman kodin huoltotoimia suunnitellessa. Tarkastuksessa voidaan havaita vikoja, joista aiheutuneita vahinkoja vakuutus ei välttämättä korvaa.
 

Tunne eri vuosikymmenten ongelmallisimmat rakennustavat
 

1940- ja 1950-luvuilla pientalojen kellarit olivat yleensä kylmää varastotilaa, jota on myöhemmin peruskorjattu asuinkäyttöön, useimmiten pesutiloiksi. Jos saneerauksen yhteydessä ei ole huolehdittu riittävästä ilmanvaihdosta, on lisääntynyt veden käyttö saattanut aiheuttaa kosteusvaurioita.

1960-luvun taloissa yleisiä ovat valesokkelit, jotka näyttävät ulkoapäin normaaleilta. Sisäpuolella sokkelin puurunko alkaa kuitenkin heti maanpinnasta tai jopa maan alta. Maassa oleva kosteus on voinut vähitellen vaurioittaa puurakenteita ja aiheuttaa siten mikrobivaurioita ja terveyshaittoja.

1970-luvulla pientaloihin rakennettiin tasakattoja eli loivasti sisäänpäin kallistettuja kattoja. Huoltamattomina nämä voivat aiheuttaa kosteusvaurioita. Mikäli katon puurakenteissa on käytetty aikansa kestävimpiä kattohuopamateriaaleja tai se on uusittu riittävän ajoissa, ongelmat on voitu välttää.

1980-luvulla omakotitalojen kylpyhuoneet rakennettiin pääsääntöisesti kipsilevypintaisina, ja usein ilman kunnollisia vesieristeitä. Tämä on voinut aiheuttaa kosteusvaurioita erityisesti suihkuseiniin, mikäli vettä on päässyt rakenteisiin.

Vasta uusien vesieristysmääräysten voimaantulo vuonna 1999 alkoi korjata märkätiloihin kohdistuvia rakennusvirheitä, joten 1990-luvulla rakennetuista taloista voi niin ikään löytyä kylpyhuoneiden kosteusvaurioita.
 

Tule Omakoti-messuille kuulemaan lisää remonttivinkkejä
 

Vuosittain järjestettävät Omakoti-messut tarjoavat rakentamista ja remontointia suunnitteleville kattavan tietopaketin alan uusista tuotteista ja palveluista. Tapahtuman teemana on rakentamisen, remontoinnin ja asumisen rinnalla muun muassa energiatalous, sisäilma, kodinkoneet, sisustaminen, pihasuunnittelu, kuntotarkastukset, rahoitus, vakuutukset, tonttien sekä kiinteistöjen myynti.

Tänä vuonna messut järjestetään 27.–29.10.2017 Vantaan Myyrmäki-hallissa. Yli 200 näytteilleasettajan joukosta löydät myös Oikotien – pisteellämme voit osallistua sisustusaiheiseen kilpailuun. Lisäksi tarjoamme messukävijöille mukavan yllätysedun. Tervetuloa!
 

Selkeälinjainen Kotikontti-talo oli yksi henkilökohtainen suosikkini tämän kesän asuntomessuilla Mikkelissä. Kotikontti edustaa Mammuttikodin yksinkertaisista elementeistä koostuvaa taloryhmää, jonka arkkitehti on Susanna Kiiskinen.

Talo on suunniteltu pariskunnalle, joka lasten muutettua omilleen rakensi omien toiveidensa mukaisen kodin. Rakennuksen selkeä tumma julkiasu sulautuu hyvin luontoon. Kuva Antero Tenhunen/Asuntomessut. 

 

Yksikerroksisessa talossa on neljä huonetta ja puumateriaali toistuu julkisivun lisäksi vaaleammissa sävyissä myös sisätiloissa. Keittiö, ruokailu- ja olohuone muodostavat yhden avoimen tilan, joka avautuu atrium-tyyppiselle sisäpihalle. Kuva Mammuttikoti. 

 

Sisäänkäynnistä suoraan vasemmalle jää päämakuuhuone, josta on suora yhteys märkätiloihin ja kuistille. Sängynpääty uppoutuu kivasti syvennykseen. Kuva Mammuttikoti. 

 

Sängyn päädyn takaa löytyy kätevä ja avara pesutila. Kuva Mammuttikoti. 

 

Oleskelutilan takka avautuu kolmeen suuntaan ja erottaa olohuoneen ruokailutilasta. Kuva Mammuttikoti. 

 

Nostalgisen lämpimän 70-luvun ilmeen luovat puupanelointi sekä kiinteät kattovalaisimet. Kuva Mammuttikoti. 

 

Keittiösaarekkeen liesituuletin sointuu kivasti yhteen kattovalaisimien kanssa. Keittiövalmistaja on Puustelli. Kuva Mammuttikoti. 

 

Säilytyskaappien keskelle sijoittuu hauska syvennys, joka toimii sekä hyllytilana että istumapaikkana. Kuva Mammuttikoti. 

 

Atriumpiha on metsämaastoa, jota ei tarvitse erityisesti huoltaa. Porrasmaiset kävelytiet toimivat myös mukavina oleskelupaikkoina. Kuva Agneta Land-Koskinen. 

 

Erillinen saunarakennus toimii myös vierashuoneena. Riipputuolit luovat tilaan rennon ja leppoisan tunnelman. Kuva Mammuttikoti. 

 

Löylyhuoneesta avautuu näkymä metsämaastoon. Kuva Mammuttikoti.