Niin syksyn kirpeässä ilmassa kuin kesän lempeässä lämmössäkin kelpaa lähteä tarpomaan luontoon. Maastamme löytyykin vaellusreittejä kaiken tasoisille vaeltajille. Jos etsit sopivaa reittiä, lue listamme Suomen parhaista vaellusreiteistä.

9. Tapion taival, Ilomantsi

Ilomantsissa sijaitseva Tapion taival on helpohko 20 km pitkä vaellusreitti aivan itärajan tuntumassa, osan matkasta Koitajokea seuraten. Eteläinen osuus sijaitsee Ruosmesuon ja Hanhisuon soidensuojelualueella ja pohjoinen, suurimmaksi osaksi rauhoitettu osuus kulkee Koivusuon luonnonpuiston halki. Yöpyminen on mahdollista esimerkiksi entisissä savottarakennuksissa Hanhikoskella tai Niemipurolla. Reitillä pääsee ihailemaan monipuolista luontoa, kuten jokia, soita ja kilpikaarnapetäjiä. Jos kaipaat karvaista seuraa, on tämä reitti täydellinen, sillä täällä liikkuu myös muun muassa karhuja ja susia.

Katso Ilomantsin asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

8. Hossa, Suomussalmi

Haluatko vaeltaa, mutta käyttää kulkuvälineenä jalkojen sijaan kanoottia? Suomussalmen Hossa tarjoaa vesivaeltajalle erinomaisia harrastusmahdollisuuksia. Täältä löytyy reittejä sekä aloittelijoille että kokeneille melojille, päiväretkestä useamman päivän vaellukseen. Joet ovat enimmäkseen kapeita ja kosket helpohkoja, luokkia I – III. Reitin varrelta löytyy myös huollettuja taukopaikkoja. Jos et vielä omaa omaa kanoottia, luontokeskukselta voi vuokrata sellaisen.

Katso Suomussalmen, Hyrynsalmen ja Puolangan asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

7. Hetta-Pallas, Muonio ja Enontekiö

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto perustettiin vuonna 2005. Sen tuntumassa sijaitsee myös Suomen vanhin, vuonna 1934 linjattu 55 km:n pituinen Hetta-Pallas -vaellusreitti. Tämä helppokulkuinen reitti kulkee yli tuntureiden tarjoten henkeäsalpaavat maisemat. Bonuksena vielä hyttysten puute ja 24 h/vrk valaistusta tarjoava aurinko kesäisin. Tämän lisäksi alueelta löytyy kahdeksantoista 1-17 km pitkää luontopolkua, ja talvisin puolestaan voi kulkea 53-60 km pitkän talvireitin, joka kulkee kesäreittiä alavampia maita pitkin.

Katso Muonion, Enontekiön ja Sodankylän asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

6. Ruostejärvi-Saari, Tammela

Ruostejärvi-Saaren vaellusreitillä Tammelassa saa nauttia mäntyvoittoisista metsämaisemista ja vaikka pulahtaa uimaan. 14 km reitti on kuljettavissa yhden päivän aikana, mutta halutessaan voi yöpyä Ruostejärven virkistysalueen tai Saaren kansallispuiston laavupaikoilla. Reitin kulkeminen edellyttää kuitenkin karttaa ja kartanlukutaitoa. Reitti on osa yli 200 km:n pituista Hämeen Ilvesreitistöä, joten matkaa voi jatkaa, jos mielii kulkea hieman pitemmän taipaleen.

Katso Tammelan asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

5. Petranpolku, Kuhmo

Eteläisessä Kuhmossa sijaitseva 45 km pitkä Petranpolku esittelee metsäpeuran elinympäristöä, tarkoittaahan petra peuraa vanhalla vienan kielellä. Täällä pääsee myöskin tutustumaan monenlaisiin vesistöihin puroista järviin. Erävaellukseen soveltuva reitti on parhaimmillaan kesä-lokakuussa, mutta talvella täällä voi harrastaa umpihiihtoa.

Katso Kuhmon asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

4. Tsarmitunturi, Inari

Kokenut vaellusharrastaja! Kaipaatko hieman omaa rauhaa? Inarin Tsarmitunturi on pieni erämaa-alue, jossa saa olla omissa oloissaan. Alue sopii hyvin kokeneille retkeilijöille: täältä ei nimittäin löydy retkeilyrakenteita. Puroja, tunturialuetta ja kuusikkoja puolestaan löytyy olan takaa. Saatat myös törmätä karhuun. Paikka onkin suosittu myös metsästäjien keskuudessa. Alueen rajalle pääsee metsäautoteiltä, joten myös päiväretkeily mahdollista.

Katso Inarin asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

3. Nuuksio, Espoo

Espoossa sijaitsevaan Nuuksion kansallispuistoon pääsee helposti pääkaupunkiseudultakin. Paikka tarjoaa enimmäkseen helppokulkuisia reittejä, yli satavuotiaita metsiä ja monipuolisen lajiston. Täällä voi harrastaa melontaa, maastopyöräilyä, sienestystä ja marjastusta, ja sopivia reittejä löytyy sekä aloittelijoille että kokeneille eränkävijöille. Esimerkiksi 2 km pitkä Maahisenkierros on alueen helpoin reitti, ja on myös pyörätuoliystävällinen. Nuuksiossa voi kokeilla myös lodjausta, eli suunnistuksen ja arvoitusten ratkaisemisen yhdistelmää.

Katso Espoon Nuuksion asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

2. Ramsholmen, Raasepori

Viidakkomainen Raaseporin Ramsholmen tarjoaa Suomen leveyspiireille harvinaista luontoa: pähkinäpuulehtoja ja harvinaisia lintulajeja, kuten kultarinnan, pikkutikan, nuolihaukan ja nokkavarpusen sekä kuusi eri lepakkolajia. Ramsholmenisssa pääsee ihastelemaan keskieurooppalaista tammimetsävyöhykettä ihan oman maan kamaralla sekä kummastelemaan Suomen korkeinta jalavaa. Alueella on helppo liikkua, joten se sopii hyvin koko perheen kohteeksi.

Katso Raaseporin asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

1. Karhunkierros, Kuusamo ja Salla

Suomen suosituin vaellusreitti kerää arvioiden mukaan 15 000 vuosittaista vaellusharrastajaa. Rukatunturille päättyvän Karhunkierroksen voi kulkea kahden eri pituisen reitin kautta: 80 km pitkä reitti lähtee Hautajärven luontotalolta ja 70 km reitti Ristikallion parkkipaikalta. Suurin osa tästä helppokulkuisesta ja selvästi merkitystä reitistä kulkee Oulangan kansallispuiston alueella. Jos taasen mielit hieman lyhyempää vaellusmatkaa, kokeile 12 km mittaista Pientä Karhunkierrosta, joka alkaa Juuman pysäköintialueelta.

Katso Kuusamon ja Sallan asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

 

Espoon Nöykkiöön rakentuu uusi, moderni kerrostalokohde. Tyylikkäät kodit rakennetaan metsäisen puistoalueen ääreen, jylhän kalliorinteen kainaloon, josta uusi taloyhtiö on saanut nimensäkin. Jos haaveilet huolettomasta asumisesta lähellä luontoa, voi uusi kotisi löytyä täältä.

Sijainti Nöykkiön Eestinlaaksossa hurmaa ulkoilmaihmiset – keskuspuisto ja upeat ulkoilumaastot alkavat kotipihalta. Kävely-, juoksu- ja hiihtolenkkien lisäksi upea luonto tarjoaa paljon iloa ja yhdessä tekemistä arkeen.  Sieniapajat, kuntoradat, luontopolut, suunnistajien kiintorastit ja geokätköt varmistavat, että ulkoilmaihmiset löytävät Nöykkiöstä aina hauskaa tekemistä. Niin ikään maastopyöräilijät ja koiranomistajat löytävät omat suosikkipaikkansa. Perheen pienimmille uuden kodin ovelta avautuva puisto tarjoaa loputtomat seikkailumahdollisuudet ja aito liikunnanilo löytyy itsestään.

Alueella on useita päiväkoteja sekä suomen- ja ruotsinkieliset koulut. Suomenojan inspiroiviin sisustusalan kauppakeskuksiin on vain parin kilometrin matka. Kauppakeskus Isoon Omenaankin on matkaa vain 5 kilometriä. Bussi Matinkylän metroasemalle kulkee 10 minuutin välein.

Jylhäkallio on nyt ennakkomarkkinoinnissa ja ei ihme, että kysyntää on riittänyt. Luonnonläheinen ja rauhallinen sijainti hyvien kulkuyhteyksien varrella, valmiit palvelut, avarat asunnot tarjoavat juuri sellaista elämänlaatua, mitä monet tällä hetkellä tavoittelevat. Työ vie kaupunkien keskustoihin. Arjen sujuvuuden kannalta on tärkeää, että sinne pääsee helposti ja vaivattomasti. Vapaa-ajalla halutaan kuitenkin tarjoa mahdollisuus liikkua puhtaassa luonnossa. Urbaaneille luontoihmisille Jylhäkallio on täydellinen paikka. Hiljentyminen, luonnon ihailu, yhdessä ulkoilu ja vuodenajoista nauttiminen tuovat oikeanlaista vastapainoa hetkiselle työelämälle kaupungin sykkeessä.

Toimivat ja hyvin suunnitellut yhteistilat kuuluvat moderniin kerrostaloasumiseen. Jylhäkallion kerho- ja harrastetila, pesula ja kuivaushuone, yhteiset saunaosastot, jokaiseen huoneistoon kuuluvat lämpimät irtaimistovarastokomerot sekä lastenvaunu- ja ulkoiluvälinevarasto lisäävät arjen helppoutta. Omina osakkeina myytävät lämmityspisteellä varustetut autopaikat sijaitsevat pihakannen alapuolelle sijoittuvassa autohallissa. Taloyhtiön takapihalle tulee viihtyisä oleskelualue turvallisine leikkipaikkoineen. Pihan liikenne-, jalankulku-, oleskelualueet lisäävät viihtyisyyttä.

Jokaisesta kodista tulee uuden asukkaan näköinen, kun pintamateriaali- ja kalustevalinnat tehdään ennen varsinaista rakentamista. Kaikki materiaalit tulevat olemaan hyvin korkealaatuisia. Esim. Arensin keittiöt hurmaavat vaativammankin uudesta kodista haaveilevan. MaxBuildin ammattilaiset auttavat räätälöimään kunkin tarpeisiin sopivan ja näköisen unelmien kodin. Jylhäkallion tulevat asukkaat saavat käyttöönsä maksuttoman 3D-suunnitteluohjelman, johon jokainen asunto on mallinnettu. Valittavina on useita, upeita vaihtoehtoja eri huoneisiin ja yksityiskohtiin. Ohjelmalla pääsee kurkistamaan 3D-maailmaan ja miltä uusi koti tulee näyttämään valmiina! On ihanaa kokeilla, miten sauna, parketit ja listat, kylpyhuoneen kalusteet allaskaapeista hanoihin, laatat, keittiön kalusteet kodinkoneista vetimiin ym. yksityiskohdat vaikuttavat kodin ilmeeseen. Uutta kotia suunnitteleva saa varmasti heti mieleisensä ratkaisut omaan kotiinsa.

Tutustu uuteen Jylhäkallion asuinalueeseen täällä.

Materiaalit ovat esillä MaxBuildin Idea Loungessa Tapiolassa, jonne uutta kotia suunnittelevat ovat aina enemmän kuin tervetulleita katsomaan tulevan kotinsa ratkaisuja!

MaxBuild. Vaikuttavaa rakentamista.

Suomessa koulutuksen taso on maailman huippuluokkaa. Useissa Suomen kaupungeissa on erinomainen koulutustarjonta, joten opiskelupaikkaa hakevan onkin mukava etsiä itselleen sopivaa koulutusta monipuolisesta valikoimasta. Mutta mikä kaupunki on nuorten mielestä paras opiskelijakaupunki? Entä kuinka kallista eläminen on eri kaupungeissa?

 

Tampere

 

Tampereella on pitkät opiskelijaperinteet ja se onkin nuorten silmissä Suomen halutuin opiskelijakaupunki. Mielikuvaan vaikuttavat kaupungin positiivisen maineen lisäksi hyvät kulkuyhteydet ja kaupungin sopiva koko. Tampere on viime vuosina satsannut rutkasti opiskelijoiden hyvinvointiin esimerkiksi rakennuttamalla uusia opiskelija-asuntoja. Suosittuja asuinalueita ovat keskustan lisäksi Kaleva, Hervanta, Pyynikki ja Tammela. Tampere on asumiskustannuksissa neljänneksi kallein kaupunki Suomessa. Tampere on myös Manserockin ja mustanmakkaran kotipaikka.

 

Helsinki

 

Maailman parhaita korkeakoulukaupunkeja kartoittava listaus (QS Best Student Cities) sijoitti Helsingin paikalle 34 vuonna 2015. Helsingin yliopisto on maailman parhaiden yliopistojen listauksessa sijalla 56, ja sieltä löytyy myös Suomen paras ammattikorkeakoulu. Helsinki on opiskelijoiden parissa Suomen toiseksi suosituin opiskelijakaupunki. Helsinki pyrkii rakentamaan satoja uusia opiskelija-asuntoja sekä kehittämään pyöräilymahdollisuuksia opiskelijoiden toiveiden mukaisesti. Kaupungin suosituimmat asuinalueet ovat Lauttasaari, Töölö, Munkkiniemi ja Kallio. Asumiskustannukset ovat Helsingissä Suomen korkeimmat. Helsingissä pääsee opettelemaan stadin slangia.


Turku

 

Turku on Suomen vanhin yliopistokaupunki ja se on tänäkin päivänä opiskelijoiden mieleen, sillä se on Suomen kolmanneksi suosituin opiskelijakaupunki; joka neljäs turkulainen on opiskelija. Turulla on maine kaupunkina, jossa palvelut ja kulkuyhteydet pelaavat ja tapahtumia on tarjolla. Suosituimpia asuinalueita Turussa ovat kaupungin keskusta, Itäinen-Keskusta ja kaunismaisemainen Hirvensalo. Turussa on viidenneksi suurimmat asumisen kokonaiskustannukset Suomessa. Voit löytää uuden lempiravintolasi Aurajoen varren kattavasta ravintolavalikoimasta.

 

Jyväskylä

 

Väkilukuun suhteutettuna Jyväskylä on Suomen suurin opiskelijakaupunki; joka kolmas asukas on opiskelija tai koululainen. Jyväskylä onkin neljänneksi suosituin opiskelijakaupunki. Jyväskylällä on merkittävä asema maamme koulutushistoriassa, sillä ensimmäinen suomenkieliset koulut perustettiin sinne. Kaupungista löytyy myös maamme koulutetuimmat kolmekymppiset. Jyväskylästä löytyy monipuolisia opiskelijapalveluita sekä laaja harrastus- ja tapahtumatarjonta. Suosittuja asuinalueita ovat Palokka, Ainolanranta ja Lutakko. Asumisen kustannukset Jyväskylässä ovat maan keskiluokkaa. Jyväskylä tunnetaan Suomen virallisena rallikaupunkina, mutta sieltä löytyy myös Lutakko, joka on valittu yhdeksi Suomen parhaista tapahtumapaikoista.

 

 


Oulu

 

Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki sekä Pohjois-Suomen suurin opiskelijakaupunki. Siellä sijaitsee sekä yliopisto että ammattikorkeakoulu. Oulun korkeakoulujen erityispiirteenä on niiden arktisiin alueisiin ja aiheisiin perustuvat koulutukset. Oulu tarjoaa monipuolisia liikunta- ja kulttuurimahdollisuuksia sekä omaa toimivat liikenneyhteydet. Suosituimpia asuinalueita Oulussa ovat Tuira, Heinäpää ja Karjasilta. Asumisen kustannuksiltaan Oulu kuuluu keskiluokkaan verrattuna muihin Suomen kaupunkeihin. Tiesitkö, että Oulussa ei istuta kesäisin terasseilla vaan patiolla?


Kuopio

 

Kuopiossa on yksi Suomen suurimmista yliopistoista, joka tarjoaa eniten koulutusaloja Suomessa sekä erikoisuutena Suomen Olympiakomitean hyväksymä huippu-urheiluakatemia. Joukkoliikenne tavoittaa hyvin kaikki kaupunginosat ja siksi kaupungin autoistumisaste on alhainen. Suosittuihin asuinalueisiin kuuluvat Itkonniemi, Pihlajalaakso, Julkula ja Jynkkä. Kuopio kuuluu Suomen keskikastiin asumisen kustannuksissa. Kuopiossa pääsee maistelemaan erilaisia kalakukkoja.


Lappeenranta

 

Joka kymmenes Lappeenrannan asukas on opiskelija. Lappeenrannassa opiskelijat viettävät Suomen pisintä vappua, joka kestää kolme viikkoa. Lappeenrannan Skinnarilassa sijaitsee Suomen kansainvälisin kampus – joka neljäs kampuksella asuva opiskelija tulee Suomen ulkopuolelta. Lappeenrannalla on hallussaan Suomen ilmastopääkaupungin titteli, koska kaupunki pyrkii jatkuvasti kehittämään ja käyttämään uusiutuvan energian ja vihreän teknologian ratkaisuja. Alakylä, keskusta ja Kesämäki kuuluvat Lappeenrannan suosituimpiin asuinalueisiin. Lappeenrannasta löytyy perinneruokia, joita on alunperin kutsuttu atomi- ja vetypommeiksi.