Loihdi toimiva loft-sisustus näillä vinkeillä

Olohuoneen loft-sisustus

Särmä loft-asunto vaatii sisustajaltaan silmää. Tiedätkö jo, miten toimiva loft-sisustus rakennetaan?

Loft-asunto on yleensä koti, jota ei ole alun perin rakennettu kodiksi. Moni loft-asunto onkin palvellut aiemmin esimerkiksi tehtaana. Lofteiksi kutsutaan kuitenkin myös uudempia, varta vasten asumiskäyttöön rakennettuja avarapohjaisia koteja. Yhteistä uusille ja vanhoille loft-asunnoille on se, että niissä on runsaasti yhtenäistä tilaa.

Monen arkkitehtuurin ystävän ja sisustuksesta kiinnostuneen haaveena on jonakin päivänä muuttaa avaraan loft-asuntoon – joko uudenkiiltävään tai vanhaan ja valmiiksi rouheaan. Laajan yhtenäisen tilan sisustaminen on kuitenkin aivan oma lukunsa.

Loft-sisustus rakentuu huonekaluryhmistä

Avara ja väljä loft-asunto

Loft-asunnon juju piilee sen avaruudessa ja väljyydessä. Älä siis tuki kotiasi liian suurella määrällä kalusteita.

Koska loft-sisustus luodaan suureen yhtenäiseen tilaan, loft-asuntoon muuttaessa kannattaa kiinnittää huomiota huonekaluvalintoihin. Rakkaat, vanhat huonekalut saattavat nimittäin näyttää yllättävän pieniltä avarassa tilassa.

Jos haluat pitää kiinni olemassa olevista huonekaluistasi, mutta myös tilan tunnusta, ryhmittele huonekalut selkeiksi kokonaisuuksiksi, joiden väliin jätät runsaasti avointa tilaa. Käytä ryhmittelyssä apuna suuria mattoja, jotka kokoavat pienet huonekalut kokonaisuuksiksi.

Loft-asunnossa myös taide ja sisustustaulut saavat olla näyttävän kokoisia. Panosta suuriin teoksiin tai kokoa pieniä tauluja ryhmiksi seinille.

Loft-sisustus ei maalia kaipaa

Loft-sisustus makuuhuoneessa

Olet kenties tottunut tuomaan asuntoihisi tunnelmaa ja omaa ilmettä maalaamalla tai tapetoimalla seiniä, mutta loft-asuntoon pienen pintaremontin tekeminen ei olekaan aivan yksinkertainen juttu. Laajan seinäpinta-alan käsitteleminen haukkaa valtavasti sekä maalia että aikaa, etkä välttämättä ylety korkeillakaan tikkailla sutimaan maalia joka paikkaan.

Käytännön näkökulmien lisäksi kannattaa huomioida, ettei loft-asuntoon sovi samat maalisävyt ja tapetit kuin tavanomaisiin asuntoihin, koska monet seinäpinnoista ovat valtavia. Harkitse siis kahdesti ennen kuin ryhdyt maalaamaan loft-asuntoasi.

Jos maalarinvalkoiset pinnat tympivät, voit tuoda sisustukseen kontrastia näyttävillä matoilla ja huonekaluilla. Verhoillakin saat väriä, mutta tyypillisesti loft-sisustusta rakennetaan hyvin yksinkertaisilla ja hillityillä verhoilla, jotta näyttävät ikkunat pääsevät oikeuksiinsa.

Avara loft-asuntokin kaipaa valaistusta

Tuskin mikään valaisin on liian suuri loft-asuntoon – päinvastoin! Kookkaat, näyttävät valaisimet pääsevät oikeuksiinsa avarassa tilassa, joten loft-sisustus tarjoaa herkullisen tilaisuuden revitellä valaisinten kanssa.

Kesäaikaan loftin suurista ikkunoista tulvii valoa yllin kyllin, mutta talvella loft-asuntokin kaipaa valoa. Valitse siis valovoimaisia polttimoita ja asettele valaisimet riittävän matalalle, jotta ne valaisevat riittävästi.

Industrial-sisustus pukee loft-asuntoa

Industrial-tyylinen loft-asunnon ruokailutila

Monille loft-sisustus tarkoittaa ennen kaikkea industrial-tyyliä. Industrial-sisustuksen kulmakiviä ovat betoni, metalli ja niitä jäljittelevät materiaalit sekä erilaiset ruskean ja harmaan sävyt – siis elementit, joita esimerkiksi tehdasrakennuksessa voi kuvitella olleen ennen kuin se muutettiin asunnoksi.

Jos kaipaat industrial-sisustustyyliä asumiskäyttöön rakennettuun, uuteen loft-asuntoosi, valitse kotiisi vanhoja huonekaluja, rouheita pintamateriaaleja ja kiiltäviä pintoja; loft-sisustus on kuin luotu vastakohtia arvostavalle sisustajalle, joka tykkää yhdistellä modernia ja vanhaa.

Kiinnostuitko loft-asumisesta? Katso Oikotien myytävät loft-asunnot!