1970-luvun sisustus suosii värejä

70-luvun sisustusta

70-luvun sisustus on jälleen suosiossa ja kodit täyttyvät värikkäistä retrotapeteista ja muhkeista sohvakalusteista. Poimi tästä vinkit 2020-luvun twistillä varustettuun 70-luvun sisustukseen.

1970-luvulla suosittiin selkeälinjaista arkkitehtuuria, tasakattoja, atriumpihoja ja linjakkaita, tiiliä ja puuta yhdisteleviä rakennuksia.Värimaailma syntyi pitkälti puhtaiden perusvärien joukosta – kalusteissa oli keltaista, punaista, vihreää ja oranssia.

Marimekon graafisesti erottuvat kankaat ja etenkin Lokki-kuosi – olivat aikakauden tunnusomaisimpia merkkipaaluja. Iloisten värien vastapainoksi maanläheiset värit kuten ruskea, metsänvihreä, sinapinkeltainen näkyivät niin seinissä, karvamatoissa kuin muhkeissa samettisohvissakin.

70-luvun värimaailma yhdistyy tähän päivään myös vuoden 2022 sisustuksessa. Trendikkäimpiä ovat nyt puhtaat perusvärit, joita näkyy niin tapeteissa, tekstiileissä kuin kalusteissakin. Värikkäät koristetyynyt, sisustusesineet tai verhot tuovat ripaukset väri-iloa sisustuksen kokonaisvaikutelmaan ja piristävät maanläheistä tunnelmaa.

70-luvun tyyliä mukaileva lamppu

Myös 70-luvulle tyypilliset moduulisohvat ovat tehneet paluun. Monikäyttöinen ja muuntuva moduulisohva sopii rentoon oleiluun ja jopa vuoteeksi. Pallonmuotoiset spotti- ja riippuvalaisimet viimeistelevät tyylin. Vintagekaupoista ja vanhempien/sukulaisten kätköistä kannattaa metsästää aikakaudelle tyypillistä röpelöpintaista keramiikkaa ja uritettua lasia. Saatat tehdä löytöjä!

Tee 70-luvun tyyli näillä vinkeillä:

 1. Meripihkan sävy
  Röpelöpintainen lasi (sisustusesine, maljakko yms.) meripihkan sävyssä on 70-luvulle ominainen elementti.
 2. Raidat
  Tasaraidat 70-luvun väreissä tuovat sisustukseen helposti aikakaudelle ominaisen tunnelman.
 3. Rahit ja moduulisohvat
  70-luvun boheemi tunnelma syntyy muhkeista raheista ja moduulisohvasta.
 4. Retrotapetti
  Kirkkaat värit retrotapeteissa vievät 70-luvulle ja tuovat sisustukseen persoonallista omaleimaisuutta.
 5. Vanhat astiat, esim. Ruska
  Ruskea oli suosikkiväri 70-luvun astioissa. Haali astiakaappiisi kaikenlaista ruskeaa, esim. valtavan suosion saavuttanutta Ruska-sarjaa, niin olet trendien aallonharjalla.
 6. Puukengät
  70-luvulla puukengillä mentiin kaikkialle! Kokeile puukenkiä myös kodikkuutta tuovana sisustuselementtinä tai ns. sisäkenkinä.