Kaunis koti: Kartanomaista tunnelmaa luonnonhelmassa

Haaveiletko tilavasta kartanomaisesta kodista, rauhallisessa paikassa, sopivan kaukana kaupungin humusta? Idyllisessä Sauvon kirkonkylässä luonto on lähellä kaikkialla. Kartanomaisen upeassa omakotitalossa on tilaa reilusti – jopa 212 neliötä ja kuusi huonetta.

 

1930-luvun arkkitehtuuri miellyttää monien silmää ja sopii miljööseen – mutta talon historia vasta mielenkiintoinen onkin! Vaikka talo on aikanaan rakennettu omaksi kodiksi, siinä on ollut myöhemmin useita asuntoja ja monenlaista elämää. Ainutlaatuinen rakennus on toiminut vuosien saatossa niin lääkärin vastaanottona, nimismiehen ja kirjanpitäjän toimistona.

Asukkaita talossa on ollut aina 1970-luvulle saakka, jonka jälkeen rakennus muotoutui kunnanvirastoksi, kirjastoksi ja kokoustiloiksi. Tällä talolla on siis tarinoita kerrottavanaan – niin monessa se on ollut mukana!

Nykyinen omistaja osti kiinteistön 1990-luvulla ja remontoi sen upeasti vanhaa kunnioittaen. Vaiherikas historia jatkuu edelleen – ja nyt on seuraavan asukkaan vuoro jatkaa kiehtovaa tarinaa.

Näyttävässä sisääntulokerroksessa sijaitsevat keittiö ruokailutiloineen, sali, työhuone ja kirjastohuone. Rakennuksen pohjaratkaisu mukautuu moneen; ja esimerkiksi väliseinää poistamalla voidaan yhdistää tiloja.

Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta, kylpyhuone, kodinhoitohuone ja iso parvekkeellinen aulatila, joka sopii vaikkapa arkiolohuoneeksi.

Kellarikerroksesta löytyvät kylpylämäiset pesutilat, sauna, takkahuone ja hulppeat varastotilat.

Tasainen puutarhatontti houkuttelee möyhimään maata. Kuvittele kuinka nautit aamukahvit aurinkoisena kesäaamuna omassa puutarhassa. Rauhallinen sijainti Kirkonmäentiellä, jossa ei ole läpikulkuliikennettä – tänne voi luoda aivan oman idyllin ja rauhan.

Kartanomaisen talon naapurina on kaunis funkkistalo ja toisella puolella muutama rivitalo.

 

Sauvon keskustassa on hyvät peruspalvelut, vastavalmistunut koulurakennus ja uusi päiväkotikin on jo rakenteilla.

Karunasta alkaa lisäksi veneilyä ja ulkoilua ajatellen kaunis saaristo. Salon seudulla sijaitseva Sauvo on sijainniltaan sopivassa paikassa – Turkuun ja Salon keskustaan ajelee puolisen tuntia ja pääkaupunkiseudulle pääsee reilussa tunnissa.

 

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut alueella myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka kuukausi myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen. 

 

Teksti: toimitus

Kuvat: Huom! Kiinteistönvälitys Oy, Turku/ Oikotie.fi