Kaunis koti: Tunne Lumijoen kutsu

Rauhallista ja tunnelmallista asumista Lumijoella. Täällä voit yhdistää kiireettömän arjen, elämäsi kodin tai vaikkapa yritystoiminnan.

Tämä tila sopii sekä vapaa-ajan että vakituiseen asumiseen ja tilalle voi kehittää myös yritystoimintaa.

Ylväs 1864 valmistunut päärakennus suurine piha-alueineen sopii sekä vapaa-ajan asumiseen tai vakituiseksi kodiksi. Tilalle voi halutessaan rakentaa myös yritystoimintaa – ja siinä on monenlaisia rakennuksia ja mahdollisuuksia. Päärakennusta on laajennettu vuonna 1992 ja yläkerta on rakennettu 1994.

Mökki tai huvila.

Aikaisemmin navettana toiminut rakennus on valmistunut vuonna 1963 ja sitä on remontoitu nykyisen mukaiseksi vuonna 1991. Pihapiirissä on lisäksi idyllinen, hirsinen saunarakennus sekä vanha, hirsinen varastorakennus.

Pirtti

Päärakennuksen alakerrassa on tilava pirtti, jossa on perinteinen leivinuuni ja aikakauteen kuuluva pitkä pirttikalusto. Pirttiä on remontoitu vuosien saatossa, alkuperäistä kunnioittaen.

Kuva keittiöstä.

Alakerran makuukammareiden pönttöuunit toimivat niin lämmityksen lähteinä kuin tunnelman luojina. Alakerran todella tilava keittiö on remontoitu vuonna 2004 ja sieltä löytyy alkuperäiseen aikakauteen kuuluva oma tulisijansa, iäkkäämpi puulla lämpenevä hella.

Keittiö

Keittiössä on runsaasti säilytys- ja pöytätilaa sekä oma paikkansa myös pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle. Vuonna 1992 keittiötä on hieman laajennettu ja lisätty oma ulko-ovi arjen askareita helpottamaan.

Päärakennuksen kylpyhuone ja wc on remontoitu vuonna 2004. Yläkerta on laajennettu vuonna 1994 – jopa kahden tilavan huoneen verran. Saunan lämmössä arjen huolet unohtuvat, kun perinteinen, hirsinen, puulla lämpenevä pihasauna vie ajatukset vanhanajan tunnelmaan.

 

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut alueella myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Teksti: toimitus

Kuvat: Bo Lkv / oikotie.fi