Kaunis koti: Hirsiunelma Näsijärven rannalla

Haaveiletko upeasta kelohuvilasta järven rannalla? Tässä massiivisessa huvilassa yhdistyvät omakotitalon, vapaa-ajan asunnon ja yrityksen edustustilan parhaat puolet.

Hulppea kelohuvila valmistui vuonna 2013 Näsijärven rantaan. Arkkitehdit Von Bagh – Talvilampi Oy on suunnitellut uniikin kokonaisuuden, jossa on tilaa 260,5 m2 kolmessa kerroksessa. Talon yläkerrassa on tilava aulatila, josta avautuu vaikuttava näkymä kaiteen yli avaraan ja valoisaan olohuoneeseen. Maisema Näsijärvelle on kuin taideteos, joka muuttaa muotoaan vuodenaikojen vaihtuessa. Yläkerrasta löytyy kolme makuuhuonetta, tilava kylpyhuone ja parveke.

Tunnelmaa ja lämpöä jylhään hirsirakennukseen tuo suuri varaava vuolukivitakka, joka yhdistyy keittiön puolella monikäyttöiseksi leivinuuniksi. Keskikerroksessa on oma kylpyhuone, tuulikaappi sekä eteinen ja omalla sisäänkäynnillä oleva kodinhoitohuone.

Tilavassa keittiössä on toimivuutta ja paljon laskutilaa kivitasoilla. Lisäksi keskikerroksesta löytyy kaksi makuuhuonetta, joista toisessa on tilava vaatehuone ja toisesta kulku järvelle päin olevalle parvekkeelle. Ruokailutilasta pääsee kätevästi suurelle terassille ja pihalle.

Alin kerros on osittain maan alla – ja sieltä löytyy ylellisen ihana spa, jossa voi kokea arjen luksusta tai nauttia viikonlopun fiiliksestä. Spassa on kahdeksan hengen poreallas ja samaan tilaan saa rakennettua vaikka pienen baariosaston, mikä yhdistyy takkahuoneeseen, jonne mahtuu vaikkapa kuntosalinurkkaus. Saunassa on tilaa isommallekin porukalle ja kahden suihkun pesuhuoneesta on kulku takkahuoneeseen sekä vilvoittelutilaan – ja edelleen ulos suojaisalle terassille ja pihalle. Alhaalta löytyy myös tilava varasto sekä tekninen tila.

Kelohuvila-kokonaisuus käsittää kaksi tonttia joiden yhteispinta-ala on noin 4200 m2. Talon etupiha rakentuu suojaisalle rinnetontille, missä on silmiä hivelevän sileää kalliomaisemaa. Takapihalta johtaa rantaan kivituhkapäällysteinen ja katureunakivetyksin huoliteltu kulkureitti. Tontilla on myös upeat nurmialueet istutuksineen. Rannassa on mukava grillipaikka sekä puilla lämmitettävä palju, kunnollinen hiekkaranta ja oma laituri, johon pääsee isommallakin veneellä. Laiturilla ja grillipaikalla on lisäksi sähköt ja tunnelmaan sopiva valaistus. Idyllinen paikka kesäillanvietolle on tässä.

Katso muut alueella myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä uusi, unelmiesi asunto tai hae ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus

Kuvat: Bo LKV