Kaunis koti: Villa Kinkeri henkii historiaa

Oulunkylän sydämessä sijaitseva Villa Kinkeri on ainutlaatuinen, hirsirakentamisen taidonnäyte 1920-luvulta. Idyllinen tunnelma johtaa huoneesta toiseen – ja omalla pihalla voi nauttia vuodenajasta riippumatta.

1926-1928 rakennettiin talo, jonka upea ja ylväs ulkomuoto viehättää edelleen. Villa Kinkerin sijainti keskeisellä paikalla, mutta omassa rauhassa Helsingin Oulunkylässä, saa haaveilemaan tästä upeasta ja uniikista kodista.

Villa Kinkeri on todellinen pala historiaa ja laadukkaan hirsirakentamisen taidonnäyte. Monien mahdollisuuksien talossa riittää tilaa ja tunnelmaa. Aikakaudelle tyypillinen
korkea perusmuuri, leveä lautavuoraus, suuret ikkunat ja jyrkkä kattokaltevuus tuovat rakennukseen ryhtiä. Talon on suunnitellut ja rakennuttanut rakennusmestari August Rokkanen.

Valoisaa elämää

Hirsi elää ja hengittää asukkaiden mukana. Jopa 9 huonetta, reipas huonekorkeus ja valoisa erkkeri, lankkulattian ja kaakeliuunin kera tekevät talosta kutsuvan ja monipuolisen kokonaisuuden.

As Oy -muotoinen Villa Kinkeri muodostuu kolmesta erillisestä omakotitalosta, joilla kaikilla on omat hallinta-alueet. Yhtiö sijaitsee omalla tontilla.

Rakkaudella kunnostettu

Villa Kinkeri on nähnyt monenlaiset saneeraukset vuosien varrella. Tyydyttävässä kunnossa olevassa talossa on laitettu uusiksi niin katto, putkisto kuin kaukolämpökin. Myös pihavarasto ja autokatos kuuluvat kokonaisuuteen.

Koti ja työtilat saman katon alla

Monien mahdollisuuksien talossa saattaa hämmentää tulevaa asukasta se, että talon ylä- ja alakerta myydään omilla osakenumeroillaan. Villa Kinkeri sopiikin näin ollen vaikkapa useamman sukupolven kodiksi – tai siitä voi saada kaipaamansa kodin ja työtilan saman katon alta.

Etätyön yleistyessä ylimääräinen tila on arjen luksusta – ja Villa Kinkerissä sitä riittää, jopa 9 huoneen verran!

 

 

Rauhallinen sijainti – lähellä palveluja

Ylväs hirsirakennus sijaitsee Oulunkylän paraatipaikalla, hyvien palveluiden välittömässä läheisyydessä. Kävelyetäisyydeltä löytyvät Oulunkylän juna-asema ja kauppakeskus, bussiyhteydet, tuleva Raide-Jokeri, terveysasema, kirjasto, koulut, päiväkodit ja Oulunkylän urheilupuisto.

 

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut alueella myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä uusi, unelmiesi asunto tai hae ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Huoneistokeskus