Miksi myydä asunto kiinteistönvälittäjän avulla?

Artikkeli on julkaistu alunperin vuonna 2019 ja päivitetty viimeksi vuonna 2022.

Moni asunnon myyntiä suunnitteleva pohtii, myykö asunnon itse vai käyttääkö kiinteistönvälittäjää. Asunnon myynti vaatii osaamista, mutta mitä muita hyötyjä kiinteistönvälittäjät tarjoavat?

Turvallinen asuntokauppa kiinteistönvälittäjän avulla

Kiinteistönvälittäjän toimintaa määrittelevät useat lait ja asetukset, jotka turvaavat asuntokauppaa. Välittäjällä on esimerkiksi selonottovelvollisuus myytävästä kohteesta sekä tiedonantovelvollisuus, mikä lisää asunnon ostajan luottamusta asuntokauppaa kohtaan.

Asunnon myynti kiinteistövälittäjän avulla tuo lisäksi myös myyjälle sekä ostajalle turvaa, sillä välittäjä tuntee asuntokaupan lainsäädännön ja myyntiprosessin – voit olla varma, että kaupat menevät oikein. Oikotieltä löydät alueesi parhaat välittäjäyritykset, jotka auttavat sinua kotisi myynnissä.

Kiinteistönvälittäjä tuntee asuntomarkkinat

Suurimpia etuja, joita kiinteistönvälittäjä tuo mukanaan on asuntomarkkinoiden vankka tuntemus. Välittäjä tuntee asuinalueesi hintatason ja asuntohintojen kehityksen, jonka vuoksi pystyy hinnoittelemaan asuntosi oikein.

Kiinteistönvälittäjän avulla saat parhaan mahdollisen markkinahinnan asunnostasi, jota määrittää esimerkiksi asunnon sijainti, koko ja kunto. Oikein määritelty myyntihinta on tärkeä osa asuntokaupoissa onnistumista.

Kiinteistönvälittäjän avulla säästät aikaa ja vaivaa

Kiinteistönvälittäjä hoitaa asuntokaupan puolestasi alusta loppuun. Välittäjä hankkii kaikki kauppaan tarvittavat asiakirjat, joista on alla muutamia esimerkkejä:

  • isännöitsijäntodistus
  • tilinpäätösasiakirjat
  • talousarvio
  • yhtiöjärjestys
  • huoneiston pohjapiirros.

Lisäksi kiinteistönvälittäjä laatii asunnon myynti-ilmoitukset ja huolehtii asunnon stailauksesta ja kuvauksesta sekä asunnon markkinoinnista. Välittäjä laatii asunnosta esitteen, järjestää asuntonäytöt ostajaehdokkaille ja pitää yhteyttä potentiaalisiin ostajiin. Lopuksi kiinteistönvälittäjä hoitaa kaikki kaupan päättämiseen liittyvät toimenpiteet.

Löydä juuri sinulle sopiva kiinteistönvälittäjä

Jos et ole vielä aloittanut myyntiä ja haluat löytää oman alueesi tuntevan välittäjän, kannattaa kääntyä Oikotien Valitse välittäjä -palvelun puoleen, jonka kautta voit jättää asuntosi tiedot ja välittäjät ottavat sinuun suoraan yhteyttä. Palvelun avulla voit kilpailuttaa kiinteistönvälittäjiä ja vastaanottaa suoraan tarjouksia asuinalueesi välittäjiltä. Sopimus välitysliikkeen kanssa on voimassa neljä kuukautta kerrallaan ja tarvittaessa sitä voidaan jatkaa pidemmäksikin aikaa.

Löydä luotettava välittäjä asuntosi myyntiin Oikotieltä – me autamme.