Ulosottoon ajautunut pariskunta oli menettää omistusasuntonsa – Bluestep Bank auttoi heitä pitämään kotinsa ja pääsemään eroon ulosottoveloista

Pariskunta juomassa kahvia uudessa kodissaan.
Kaupallinen yhteistyö: Bluestep Bank

Ulosottovelkojen nopeaan poismaksuun on aiemmin ollut lähes mahdotonta löytää ratkaisua perinteisten pankkien edellyttäessä lainanhakijalta puhtaita luottotietoja. Kun muuta keinoa velkojen poismaksuun ei löydy, saattaa ulosmittauksen kohteeksi joutua oma omistusasunto. Harva kuitenkaan tietää, että ratkaisu ulosottovelkojen poismaksuun voi löytyä uudesta pankista.

Bluestep Bankiin otti yhteyttä Pirkanmaalla asuva pariskunta, joka oli ajautunut talousvaikeuksiin tulotason laskettua. Osa laskuista, joita ei ollut kyetty maksamaan, olivat siirtyneet ensin perintään ja sitten ulosottoon saakka. Lisäksi taloutta rasittivat kulutusluotot, jotka olivat johtaneet yhä suurempiin talousvaikeuksiin. Nyt riskinä olikin oman asunnon menettäminen ulosmittauksen seurauksena.

– Ulosmittaus pyritään ensisijaisesti tekemään esimerkiksi henkilön palkkatuloista. Mikäli velkojen poismaksu ei tätä kautta kuitenkaan onnistu, saattaa viimeinen vaihtoehto olla oman asunnon ulosmittaus, kertoo Bluestep Bankin asuntolaina-asiantuntija Kalle Lindeman.

Ratkaisu löytyi Bluestep Bankin asuntovakuudellisesta lainasta

Pariskunta oli aiemmin hakenut lainaa ulosottovelkojen maksuun omalta pankilta, mutta olivat pettyneet saamaansa kielteiseen lainapäätökseen. Tämän jälkeen katseet kohdistuivatkin Bluestep Bankiin, jolle maksuhäiriömerkinnät eivät automaattisesti ole lainansaannin este. Tärkeintä on lainahakijan nykyinen ja tuleva maksukyky sekä käytettävissä olevat vakuudet.

– Pariskunnan kohdalla aloimme tarkastella mahdollisuuksia asuntovakuudellisen lainan saamiseen. Molemmat lainanhakijat olivat vakituisessa työsuhteessa, jolloin kuukausitulot riittivät lainanlyhennyksiin. Lisäksi lainan vakuutena pystyimme hyödyntämään heidän omistusasuntoaan, kertoo Lindeman.

Riittävien tulojen ja vakuuden ansiosta pariskunnalle voitiin myöntää asuntovakuudellista lainaa, jolla maksettiin pois ulosottovelat ja kulutusluotot. Jäljelle jäi nyt yksi lyhennettävä laina usean yhtäaikaisen sijaan, eivätkä kulutusluottojen korkeat kustannukset enää rasittaneet taloutta.

Maksuhäiriöstä pääsee nyt eroon kuukaudessa

Viime vuoden joulukuussa voimaan astui lakiuudistus, jonka myötä maksuhäiriömerkinnät poistuvat luottotiedoista 30 päivän kuluttua siitä, kun merkintään johtanut velka tai maksu on raportoitu suoritetuksi. Lakiuudistus ei kuitenkaan suoraan auta ulosottovelallista, sillä perinteiset pankit harvoin myöntävät tilanteessa lainaa voimassa olevan maksuhäiriömerkinnän takia. Lainansaanti Bluestep Bankilta voi oman pankin kielteisestä lainapäätöksestä huolimatta silti olla mahdollista – kuten pirkanmaalaisen pariskunnan kohdalla.

– Erityisen hienoa oli se, että asiakkaat saivat ratkaisumme avulla pitää kotinsa ja pääsivät eroon ulosottoveloista ja kulutusluotoista. Lisäksi lakiuudistuksen myötä luottotiedot puhdistuivat nopeammin, päättää Lindeman.

 

Voit lukea lisää Bluestep Bankista sekä asiakkaidemme tilanteista osoitteessa bluestep.fi tai kokeilla asuntolainalaskuria.