Perhe sai asuntolainan maksuhäiriömerkinnöistä ja ulosotosta huolimatta ja osti nykyisen vuokrakodin omakseen

Iloinen Bluestep Bankin asiakasperhe.
Kaupallinen yhteistyö: Bluestep Bank

Perhe oli menettää mahdollisuuden omistusasumiseen oman pankin kielteisen asuntolainapäätöksen takia. Riittävät tulot ja vakuus mahdollistivat kuitenkin lainan saannin Bluestep Bankilta. 

Keski-Suomessa jo pitkään vuokralla asunut perhe halusi päästä käsiksi omistusasumiseen. Aikaisempien maksuhäiriömerkintöjen ja ulosoton takia asuntolainan saaminen omasta pankista ei kuitenkaan onnistunut ja oman asunnon ostaminen meinasi jäädä vain haaveeksi. 

Perinteisten pankkien kohdalla lainan saaminen voi olla miltei mahdotonta, mikäli hakijalla on maksuhäiriömerkintä, saati ulosottoa, kertoo Bluestep Bankin asuntolaina-asiantuntija Piritta Hekkala. 

Tämän perheen taloudelliset haasteet saivat alkunsa tulotason laskun seurauksena. Maksukyvyn heikennyttyä tilapäistä ratkaisua haettiin vakuudettomista luotoista. Myös laskuja oli edennyt perintään ja jopa ulosottoon saakka. Nyt perheen tulotaso oli kuitenkin tasapainottunut, vaikkakin maksuhäiriömerkinnät ja ulosotto olivat silti olemassa. 

Monella asiakkaistamme on maksuhäiriömerkintöjä tai muita taloudellisia haasteita, jotka vaikuttavat heidän lainansaantimahdollisuuksiinsa perinteisiltä pankeilta. Maksuhäiriömerkinnän saaneilla henkilöillä voi kuitenkin olla riittävät tulot ja näin ollen hyvät edellytykset asuntolainan lyhentämiseen, Hekkala jatkaa. 

Asuntolainaa nykyisen vuokra-asunnon ostamiseen 

Joskus eteen saattaa tulla tilanne, jossa nykyisen vuokra-asunnon ostaminen omaksi voi olla mahdollista näin kävi omakotitalossa vuokralla asuneelle perheelle. Nykyinen koti vastasi nelihenkisen perheen tarpeita ja omakotitalon omistaja oli halukas myymään kohteen vuokralaisille. Kielteisen lainapäätöksen omalta pankilta saatuaan perhe otti yhteyttä Bluestep Bankiin, jolloin lähdettiin selvittämään heidän lainansaantimahdollisuuksiaan. 

Jo lainahakemuksen käsittelyvaiheessa hakijan taloudellinen tilanne kartoitetaan perusteellisesti. Emme koskaan myönnä lainaa hakijalle, joka voi saada edullisemman lainatarjouksen omasta pankistaan. 

Asuntolainan vakuus löytyi lähipiiristä 

Perheen molemmat aikuiset olivat vakituisessa työsuhteessa, ja kuukausittaiset tulot riittivät lainanlyhennyksiin. Heillä itsellään ei kuitenkaan ollut riittäviä säästöjä kattamaan asuntolainaan tarvittavaa vakuutta. Lisävakuus saatiin lopulta toisen hakijan vanhemman omistamasta asunnosta ja näin heille voitiin myöntää asuntolainaa. Aikaisemmat maksuhäiriömerkinnät ja ulosottovelka eivät siis olleet esteenä lainan saamiselle Bluestep Bankilta. 

Harvalla on säästössä asuntolainan vakuudeksi tarvittavaa summaa, etenkin jos hakijalla on aikaisempia taloudellisia haasteita. Vakuudeksi hyväksymme kuitenkin myös esimerkiksi hakijan vanhempien tai muun lähipiirin omistaman asunnon tai kesämökin, Hekkala tarkentaa. 

Eroon ulosottoveloista ja kulutusluotoista 

Asuntolainan yhteydessä on mahdollista hakea asuntovakuudellista lainaa, jolla voi maksaa pois muita lainoja, kuten kulutusluottoja tai ulosottovelkoja. Näin toimittiin myös Keski-Suomessa asuvan perheen kohdalla. Asuntovakuudellisen lainan avulla päästiin eroon ulosottoveloista ja vakuudettomista luotoista. Vakuudellista lainaa myönnettiin myös ostettavan kohteen remontoimista varten. Asunto- ja lisälainan avulla mahdollistettiin perheelle sekä omistusasuminen että muiden luottojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi. 

Kulutusluottojen ja ulosottovelkojen poismaksu asuntovakuudellisen lainan avulla alensi perheen kuukausittaisia kustannuksia. Lisäksi oman varallisuuden kerryttäminen tuli mahdolliseksi omistusasunnon myötä, Hekkala päättää. 

 

Voit lukea lisää Bluestep Bankista sekä asiakkaidemme tilanteista osoitteessa bluestep.fi tai kokeilla asuntolainalaskuriamme.