Hakusessa perheelle asunto Tampereelta? 10 parasta asuinaluetta lapsiperheille

Isä ja poika pelaamassa jalkapalloa pihamaalla.

Listasimme kymmenen erilaisille lapsiperheille sopivaa asuinaluetta Tampereelta. Mikä näistä istuu teidän perheenne elämäntyyliin?

Pyynikki, Kaleva, Tammela, Keskusta, Pispala, Ranta-Tampella, Hervanta, Vuores, Linnainmaa, Niemenranta – Tampereelta löytyy asuinalue jokaisen lapsiperheen makuun. Lue, mikä erottaa alueet toisistaan.

Pyynikki

Pyynikki on ehdoton valinta luontoa rakastavan ja ulkoilevan lapsiperheen asuinalueeksi. Metsäinen ja mäkinen Pyynikki suorastaan kutsuu seikkailuun – ja rauhoittumaan. Pyynikistä ja sen lähimaastosta löytyy niin urheilukenttää ja -opistoa kuin seikkailupuistoakin, joten alue sopii mitä parhaiten aktiivisen perheen asuinalueeksi. Entä kukapa sokerisuu ei toivoisi kotia näkötornin maankuulujen munkkien naapurista?

Kaleva

Kaikki kunnon vesipedot tahtovat asua Kalevassa, koska sieltä löytyy Tampereen suurin uimahalli. Kalevasta lapsiperheen ei tarvitse muuttaa koskaan minnekään: perheen jälkikasvu pystyy opiskelemaan Kalevassa niin peruskoulun ja lukion oppimäärät kuin ammatillisen tutkinnonkin. Kaleva sijaitsee Tampereen keskustan tuntumassa, joten myös kaikki muu tarvittava on aina lähellä.

Lue myös: Näiltä Tampereen asuinalueilta kannattaa nyt ostaa koti

Tammela

Tammela on loistava alue lapsiperheelle, joka haluaa asua aivan Tampereen keskustan tuntumassa asumatta kuitenkaan ydinkeskustassa. Tammelassa ytimen palvelut, kuten laaja kulttuuri- ja ravintolatarjonta ovat aina sopivan lähellä. Toisaalta Tammelasta ei tarvitse poistua minnekään edes vapaapäivinä. Tammelan legendaarinen kokoontumispaikka Tammelantori kutsuu ruoka- ja käsityöostoksille, ulos syömään ja pörräämään kirpputorilla. Oma stadion tekee Tammelasta futariperheen unelma-alueen.

Tampereen keskusta

Asuminen keskustassa ei ole koskaan halvin vaihtoehto etenkään lapsiperheelle, joka tarvitsee reilusti neliöitä. Tampereen keskustalla on kuitenkin muita hyviä, suorastaan päihittämättömiä puolia lapsiperheen asuinalueena. Keskustassa kaupungin monipuolinen kulttuuritarjonta on aina lähellä. Miltä kuulostaa vaikkapa se, että Lastenkulttuurikeskus Rulla ja Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13 sijaitsisivat vain kivenheiton päässä kotoa? Myös Tampereen tunnetuin leikkipaikka, Pikku Kakkosen leikkipuisto sijaitsee aivan Tampereen keskustassa.

Pispala

Ei ole ihme, että monet taiteilijat ovat viihtyneet juuri Pispalassa – niin tunnelmallinen pala Suomea se on. Maisemallisesti arvokkaan asuinalueen uniikit puutalot vetoavat estetiikannälkäiseen perheeseen. Pispala sopii erinomaisesti myös ulkoilusta ja luonnon kauneudesta nauttivalle lapsiperheelle; monet tamperelaiset ja Tampereella vierailevat käyvät Pispalassa varta vasten ihailemassa vehmaita puutarhoja ja hulppeita näköaloja.

Lue myös: Tampereella kaivataan lisää asuntoja myyntiin

Ranta-Tampella

Lähellä keskustan palveluita, sopivan matkan päässä keskustan vilinästä – siinä monen lapsiperheen toivelista unelmien perheasunnolle. Kävelymatkan päässä Tampereen keskustasta sijaitseva Ranta-Tampella vetoaa lapsiperheisiin, jotka tykkäävät asua veden äärellä. Näsijärven rannalle rakennettua aluetta halkoo tyylikäs kanava siltoineen ja istuskelualueineen, ja Massunlastenpuisto (https://www.tampere.fi/luonto-ja-ymparisto/puistot/massunlastenpuisto) kutsuu oleskelemaan, pelailemaan, uimaan ja ihmettelemään kaupunkiluonnon monimuotoisuutta. Uudenkarheassa, urbaanissa Ranta-Tampellassa julkisiin ulkotiloihin on todella panostettu.

Lue myös: 10 syytä, miksi Tampere on paras paikka asua

Hervanta

Monipuolinen ja monikulttuurinen Hervanta on yksi Suomen suurimmista lähiöistä. Menneinä vuosikymmeninä alueen maine ei mairitellut, mutta nyt Hervanta trendaa. Alue vetää puoleensa lapsiperheitä, koska Hervannassa on mahdollista asua väljästi kohtuuhinnalla. Alueelta löytyvät lapsiperheen kaipaamat palvelut, ja lisäksi luontoa. Hervannassa on runsaasti paitsi omistus- myös vuokra-asuntoja, joten vuokra-asuntoa etsivän lapsiperheen kannattaa ilman muuta tutustua Hervantaan.

Vuores

Asuntomessujen näyttämönä vuonna 2012 edustanut Vuores on Tampereen nopeimmin kasvavia asuinalueita; pian Vuores onkin jo rakennettu valmiiksi. Koska alueen asunnot ovat uusia, Vuorekseen muuttavalle lapsiperheelle on luvassa huoletonta asumista ilman suuria kunnostushankkeita. Moderni ja vehreä Vuores on alusta asti ollut lapsiperheiden suosiossa. Alueella jo odottavat uudet leikkikaverit ovatkin hyvä syy valita asuinalueeksi Vuores.

Lue myös: Tampereella näkyy iso alueellinen muutos

Linnainmaa

Linnainmaalla arjen peruspalvelut ovat lähellä ja liikenneyhteydet pelaavat, mutta neliöt ovat edullisempia kuin esimerkiksi Tampereen keskustassa. Linnainmaa soveltuukin erinomaisesti lisäneliöitä kaipaavalle lapsiperheelle. Monet alueen asukkaat arvostavat myös hyviä ulkoilumahdollisuuksia. Linnainmaalle kaavaillaan ratikkaa sekä urheilu- ja uimahalleja, joten tulevaisuudessa sekä Linnainmaan harrastusmahdollisuudet että kulkuyhteydet paranevat entisestään.

Lue myös: Lemmikit ja asuminen – ota nämä seikat huomioon, jos kotonasi asuu lemmikkieläin

Niemenranta

Niemenranta kutsuu lapsiperheitä, jotka nauttivat olostaan veden äärellä ja vehreiden puistojen ympäröimänä. Hienot rantapolut kutsuvat leikkimään, juoksentelemaan ja ihan vain kuljeskelemaan. Asuinalueena Niemenranta on uusi, mutta Niemen kartanomiljöö tuo tuulahduksen alueen historiasta. Koska rakennuskanta on uutta, Niemenranta sopii hienosti myös lapsiperheelle, joka haluaa asettua aloilleen pidemmäksi aikaa ilman huolta suurista korjaushankkeista.

Lue myös: Missä asua Tampereella? Asuinalueita jokaiseen elämäntilanteeseen