Vanhasta hevostallista tuli viihtyisä koti

Espanjalainen arkkitehtitoimisto Ábaton suunnitteli hylätystä hevostallista kauniin kodin. Hevostalli sijaitsee Espanjassa Cáceresen maakunnassa Extremaduran itsehallintoalueen pohjoisosassa.

Ennen tehtävänantoa hylätty hevostalli näytti tällaiselta.

 

Kiinteistö sijaitsee korkealla vuoristossa kaukana vesi- ja sähköverkosta.

 

Vanha hevostalli oli niin huonossa kunnossa, että sen tilalle päätettiin tehdä kokonaan uusi rakennus.

 

Uuden rakennuksen ulkonäon lähtökohdaksi otettiin vanha hevostalli.

 

Uusi talo seuraa vanhan rakennuksen sijaintia, mittasuhteita ja materiaaleja kunnioittaen ympäristöä. Sillä on viehättävä vanhan talon mureneva ilme. Muurit ovat tehty uusiokäytössä olevista kivistä ja sementistä.

 

Ábaton lisäsi rakennukseen vesivoiman ja aurinkokennot sähköenergian tuottamiseksi. Kyseisiä ratkaisuja suosii myös talon alkuperäinen sijainti lounaaseen päin, mikä mahdollistaa talon lämmittämisen aurinkoenergialla koko talven ajan.

 

Rakennuksen katto suojaa kesäisin tiloja auringon lämmöltä joten sisätiloissa on mukavan viileää.

 

Isot puiset ikkunaluukut suljetaan yöksi hyödyntämään päivällä kerättyä aurinkoenergiaa.

 

Vaikkakin talo on kaukana keskustan vesiverkosta, sijoittuu se täydellisesti kahden ympäri vuoden virtaavan virran väliin. Kyseinen vesi on puhdasta ja sitä voi käyttää juomavetenä sekä kylpemiseen. Talon edessä oleva allas kerää kasteluvettä.

 

Sisätiloissa näkyy luonto ja luonnonmateriaalit lähes joka huoneessa.

 

Kivielementti ja sohvapöytä ovat indonesialaista alkuperää muodostaen kivan kokonaisuuden 50-luvun modernien nojatuolien kanssa. Air100-sohva on Sancal nimiseltä valmistajalta.

 

Oleskelutilan keskeinen elementti on moderni takka. Mustaksi maalatut metallipilarit muodostavat kivan kontrastin vaalean katon ja kalkkikivilattian kanssa.

 

Keittiösaareke jatkuu sujuvasti pitkäksi ruokapöydäksi. Kevytrunkoiset Miura-jakkarat ovat Konstantin Grcicin suunnittelemia, valmistaja Plank.

 

Keittiö, olo-ja ruokailuhuone muodostavat yhtenäisen avoimen tilan. Ruokapöydän tuolit edustavat designklassikkoja – Hans J. Wegnerin 50-luvulla suunnittelemia CH24/Whisbone Chair tuoleja, valmistaja Carl Hansen & Son.

 

Kylpyhuoneessa on upea luonnonkivinen pesuallas.

 

Rakennuksessa on yhteensä kolme makuuhuonetta, joista yksi on perheen lasten. 

 

 

Arkkitehtuuri ja rakennus: ÁBATON, www.abaton.es

Sisustussuunnittelu: ÁBATON ja BATAVIA, www.batavia.es