Kotimaisia joululahjavinkkejä

Joulu lähestyy vääjäämättä ja useat meistä suomalaisista muistavat tänäkin jouluna läheisiään ja ystäviään lahjalla. Nyt kun vihdoin ilmassa on orastavaa talouskasvua olisiko hyvä ajatus, että kaikki kynnelle kykenevät ottaisivat asiakseen tukea tätä kehitystä ja pyrkisivät valitsemaan lahjoiksi kotimaisia tuotteita.

 

 

Sisustusbloggaajien keskuudessa on ajoittain kiertänyt erilaisia sisustushaasteita ja kun Modernisti Kodikkaan Kerttu heitti ilmoille haasteen nostaa esille suomalaisia suunnittelijoita ja valmistajia, päätin ottaa osaa tähän loistavaa ideaan.

Carina Seth-Anderssonin Marimekolle suunnittelema herkkä Flower-maljakko sopii hyvin hennon oksan tai yksittäisen kukan esittelyyn, mutta on upea myös sellaisenaan. Kuvan Flower on valmistettu vaaleanpunaisesta, hiukan läpikuultavasta lasista, mutta sitä on saatavana myös kirkkaana sekä kirkkaanpunaisena. Maljakon hinta puuterinvärisenä 42€.

 

 

Artekin verhoilluista huonekaluista tuttu Zebra-klassikkokuosi on löytänyt tiensä myös tyynynpäällisiksi. Materiaalina on laadukas ja kestävä villakangas ja kokoja on kaksi, 40x40cm sekä 50x50cm. Pienemmän hinta on 65€ ja kuvassa olevan isomman 110€.

 

Tanja Sipilän Tonfisk Designille suunnittelema Warm-sarja jaksaa ihastuttaa minua vuosi toisensa jälkeen. Warm on tee- ja kahvisarja, joka yhdistää keraamiset teekupit ja teekannut taivutettuun vaneriin. Tiukasti kupin ympärille taivutettu puu toimii kädensijana ja eristää kuumuuden. Warm-sarja esiteltiin markkinoille vuonna 1998, ja siitä on muodostunut pieni klassikko suomalaisessa ja skandinaavisessa muotoilussa. Matalampi teekannu keramiikkakannella maksaa 74,90€ ja korkeampi kannu korkkikannella 94,90€.

Pikkupöydällä Harri Koskisen Marimekolle suunnittelema Valoisa-valaisin on hauska ilmestys, joka palvelee hyvin vaikkapa yöpöydän valaisimena. Värivaihtoehtoina ovat valkoinen tai lila ja molempia värejä on saatavilla kahdessa eri koossa. Hinta alk.299e

 

Koti kaupungin laidalla-blogia kirjoittavan Fridan  käsissä syntyy ihania, 100% pellavaa olevia, käsinpainettuja tyynynpäällisiä. Kaikki tyynynpäälliset ovat kooltaan 45x45cm, esipestyjä, hieman kuluneen näköisiä ja uniikkeja. Kuvioaiheita on kolme, joista kuvassa Moroccan tile. Hinta 45€.

Tuoksua ja tunnelmaa kotiin saa kotimaisilla Balmuirin tuoksukynttilöillä. Viehättävään lasipurkkiin pakattu tuoksukynttilä hurmaa patsulin ja myskin aromeillaan. Kynttilä on valmistettu mineraali- ja kasvivahan sekoituksesta ja hintaa sillä on 42€.

Aina, edes lahjaksi, ei tarvitse ostaa uutta. Vanha, ruskea keramiikkavaasi on ostettu kirpputorilta 2€ hintaan ja se ilahduttaa oikeaa saajaa taatusti yhtä paljon uutena hankittukin. Jokainen hankkikoon lahjansa siis oman budjettinsa mukaisesti, loppupeleissähän tärkeintä on yhdessä olo.

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki