Helmikuun herkut

En ehtinyt tänä vuonna itse ollenkaan pyörähtämään Tukholman sisustusmessuilla ja se hiukan harmitti, mutta onneksi ahkerat sisustussiskot ja -veljet auttoivat pahimman yli ja postasivat messuilta kuvia, minkä kerkesivät. Kuvista hurmaantuneena innostuin keräämään helmikuun herkuiksi ne sisustusjutut, jotka erityisesti viehättävät tällä hetkellä omaa silmää.

Rennon tyylikäs sisustus on aina puhutellut minua ja sen myötä myös kalusteet, joissa oleilu on helppoa ja vaivatonta. Isot, jopa valtavan kokoiset pehmeät lounge-tyyliset sohvat ovat erityisesti sydäntäni lähellä ja valitsinkin kollaasiin yhden italialaisen B&B:n klassikoista. Tufty-Time on Patricia Urquiolan moderni tulkinta klassisesta Chesterfield-sohvasta 70-lukuisella viballa. Sohvan modulaarinen rakenne mahdollistaa sen muokkaamisen erityyppisiin tiloihin ja se sopii hyvin myös jakamaan tilaa keskellä huonetta.

Vitran Akari-valaisimista olen kirjoitellut ennenkin ja tällä kertaa listan kärkeen nousi melko vaikuttavan kokoinen Akari 75A, joka nimensä mukaisesti on todella 75 cm halkaisijaltaan. Nämä kuvanveistäjä Isamu Noguchin valoteokset ovat hänen näkemyksiään japanilaisista paperilyhdyistä, ja ne tehdään käsin perinteisin menetelmin bambusta ja mulperipuun kuiduista valmistettavasta washi-paperista.

Talventörröttäjät, kuivat oksat ja heinät ovat paitsi erittäin trendikkäitä myös valtavan kauniita ja ilmaisia koristeita. Tällä kertaa poimin merenrannalta katkenneen lepän oksan ja laitoin sen Marimekon Urna-maljakkoon. Nuo pienet miniatyyrikävyt ovat jotenkin hurjan kauniita käkkäräisten oksien keskellä.

 

 

Ihastuneita huokauksia herättävät myös Tukholman messuilla lanseeratut Fritz Hansenin 60-vuotisjuhlamallit Egg-, Swan- ja Drop-tuoleista. Kutakin tuolia valmistetaan 1958 kappaletta ja jos ei tuolien jumalaisen pehmeä aniliininahka vielä vakuuta, niin mitäs sanotte niiden 23 karaatin kullalla päällystetystä jalkaosasta? Jokaisen tuolin nahkaosaan on stanssattu myös erityinen 60. vuosipäiväkaiverrus sekä numerointi. Näitä ihanuuksia voivat entiset ja tulevat lottomiljonäärit ostella ja muut ihastella 31.12.2018 saakka.

 

 

Pölkyt, kaikenlaiset pölkyt – puiset, korkkiset, pyöreät, neliskanttiset, kaikki käy! En tiedä mikä ihme fiksaatio minulla on näihin hiukan hassuihinkin pölkkyihin, mutta ne ovat kertakaikkisen ihania ja muutama monikäyttöinen yksilö meiltä löytyykin. Ihan ultimate-ihanuus on tuo Ray ja Charles Eamesin toimiston 60-luvulla suunnittelema pähkinäpuinen kolmikko. Keksisin niille heti monen monta käyttötarkoitusta. Valitettavasti meitä erottaa toistaiseksi vajaan parin tonnin hinta, mutta siihen asti rakastan omaa Tyttö ja vuohi -liikkeestä hankittua jakarandapuista pölkkyäni.

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki