33 975 €1 560 m²

Rantolanraitti 6, Karuna, Sauvo

Velaton hinta
33 975 €
Tontin pinta-ala
1 560 m²
Kaupunginosa
Karuna
Kaupunki
Sauvo

Rantolan Tukkakoskelo

Peltotontti merinäköalalla mäen alla.

Tontti myydään ainoastaan vakituisen asunnon rakennuspaikaksi. Rantola sijaitsee Sauvon Karunassa, kunnan eteläosassa meren ympäröimänä ja asutus levittäytyy Rantolansalmen molemmin puolin. Asuinalueella rakennetaan uutta, mutta vaalitaan myös alueen pitkää historiaa. Yhteisöllinen asuinalue järjestää monipuolisia aktiviteetteja asukkailleen kesällä sekä talvella.

Kaikkiin Rantolan asemakaava-alueen tonteille tulee oikeus asukkaiden oman yhteisrannan käyttöön. Yhteisrannasta vastaa Rantolan Riikkala Oy, jonka osakkaaksi tontin ostajan on ryhdyttävä.

Hinta- ja varaustiedot: Tontin hinta on kokonaishinta. Tontin hinnan lisäksi ostaja maksaa vesi- ja viemäriliittymän liittymismaksun Sauvon Vesihuolto Oy:lle.

Ostaja vastaa kaupantekoon liittyvistä kustannuksista (kaupanvahvistajan palkkio, lainhuudatus, varainsiirtovero jne.). Sähköliitännät on viety tonteille, rakennukseen vietävistä liitännöistä ostaja vastaa ja sopii Caruna Oy:n kanssa.

Tontteja voidaan varata rakentajille rakennushankkeen selvittelemistä varten kahden kuukauden ajaksi ilman varausmaksua. Varatut tontit lukitaan hakijalle automaattisesti kahden kuukauden ajaksi siitä hetkestä, kun tontin varaajalle on lähetetty varausvahvistus. Yli kahden kuukauden tonttivarauksista peritään varausmaksu.

Varausmaksu on 500 euroa/tontti, jos hakija valitsee varausajaksi 6 kuukautta ja 1 000 euroa/tontti, jos hakija valitsee varausajaksi 12 kuukautta. Varausmaksut hyvitetään kauppahinnasta tai tontin vuokrasta. Kauppakirja tai vuokrasopimus on allekirjoitettava ennen varausajan päättymistä. Varausajan alku lasketaan varausvahvistuksen lähettämispäivästä. Mikäli kauppa peruuntuu, varausmaksu jää kunnalle.

Tontin vuokraus: Kaikki kunnan myynnissä olevat tontit on mahdollista myös vuokrata. Tontin vuotuinen vuokra on 5 % tontin kokonaishinnasta. Vuokra sidotaan täysimääräisesti elinkustannusindeksiin ja se tarkistetaan kerran vuodessa. Vuokra-aika on 30 vuotta, jonka jälkeen vuokrasopimus uusitaan, tai vuokralaisella on mahdollisuus lunastaa tontti.

Rakennustapaohjeet: Tontilla on rakentamisvelvollisuus. Tontille rakennetaan asemakaavan, rakennusjärjestyksen ja hyväksyttyjen piirustusten mukainen uudisrakennus viiden vuoden kuluessa kaupantekohetkestä siihen valmiusasteeseen, että rakennusvalvonta voi suorittaa hyväksyttävän käyttöönottokatselmuksen. Rakennustarkastaja voi hakemuksesta pidentää rakentamisaikaa.

Lue lisää rakentamisesta Sauvossa: https://www.sauvo.fi/asuminen-ja-ymparisto/rakennusvalvonta/rakennusjarjestys/

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Rantolanraitti 6, 21590 Sauvo
Kaupunginosa
Karuna
Kohdenumero
13027470
Tonttityyppi
Omakotitalotontti
Tontin pinta-ala
1 560 m²
Lisätietoa vapautumisesta
Vapaa
Rannan (vesistön) tyyppi
Meri
Rannan omistus
Rantaoikeus
Palvelut
Rantolasta löytyy kesäisin ravintoloita ja taidenäyttely. Ympäri vuoden kylältä löytyy bensa-asema ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Monipuoliset Sauvon kunnan peruspalvelut sijaitsevat Sauvon keskustassa. Esi- ja perusopetusikäiset lapset ovat ilmaisen koulukuljetuksen piirissä.

Hinta

Velaton hinta
33 975 €
Myyntihinta
33 975 €
Neliöhinta
21,78 € / m2

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Vesi- ja viemäriliittymän hinta voimassaolevan Sauvon Vesihuolto Oy:n hinnaston mukaisesti. Vuonna 2022 liittymän hinta on enintään 6130€. Rantolan Riikkala Oy:n osakkeen hinta.

Talon ja tontin tiedot

Rakennuksen tyyppi
Omakotitalotontti
Kunnallistekniikka
Rakennettu
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Rantolan asemakaava, korttelin 182 rakennuspaikka nro 2
Harrastusmahdollisuudet
Uinti, avantouinti (erillinen yleinen uimaranta ja asukkaiden yhteisranta), veneily, kalastus, ratsastus, jalkapallo, hiihto, ulkoilu, kädentaidot. Paikallisten yhdistysten monipuoliset tapahtumat ja kurssit.
Liikenneyhteydet
Autolla Sauvon kirkonkylään 15 min, Kemiönsaarelle 15 min, Turkuun 40 min, Saloon 40 min ja Helsinkiin 2h.
Rannan (vesistön) tyyppi
Meri
Rakennusoikeus
311 k-m2
Lisätietoa rakennusoikeudesta
Tietoja rakennusteknisissä kysymyksissä antaa rakennustarkastaja Lasse Kujanpää, 024744161 tai lasse.kujanpaa@sauvo.fi
Rasitteet ja oikeudet
Tontin ostaja saa luovutettavan omakotitontin pinta-alan mukaisen osuuden kantatilan yhteisiin vesialueisiin. Ostaja sitoutuu maksamaan ne korvaukset, jotka tulevat maksettavaksi, kun osuudet yhteisiin lunastetaan.

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Sauvon kunta, Satu Simelius
Kunnanjohtaja
Puh: 02 474 4100
Sauvon kunta
Vahtisentie 5, 21570 Sauvo
Sauvon kunta, Satu Simelius
Kunnanjohtaja
Sauvon kunta, Satu Simelius
Kunnanjohtaja
Puh: 02 474 4100

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita