349 000 €260 m²

Yrjönkalliontie 5, Toukari, Pori6h+k+khh+kph+sauna+3 wc

Myyntihinta
349 000 €
Asuinpinta-ala
260 m²
Huoneita
6
Rakennusvuosi
1909
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaupunginosa
Toukari
Kaupunki
Pori

Maalaismaisemassa, mutta lähellä keskustan palveluita isolla tontilla vuonna 1909 rakennettu komea ja ryhdikäs hirsirakenteinen koulurakennus, joka on vuonna 2018 täydellisesti remontoitu nykyiseen asuinkäyttöönsä.

Avarat, valoisat ja kodikkaat tilat isommallekin perheelle tai muuten väljiä tiloja arvostavalle. Huonekorkeus noin 4 metriä.

Neljä varaavaa uunia, öljylämmitys, lämmönjakona vesikiertoinen lattialämmitys. Kaksi ilmalämpöpumppua, joista toisessa kaksi sisäyksikköä.

Aurinkoisen etupihan puolella mukava oleskeluterassi, jossa myös laadukas Novitek ulkoporeamme.

Tilavan etupihan ajoalueet asfaltoitu, talousrakennuksessa autotalli ja lämpökeskus. Pihapiirissä on myös urheilukenttä ja 1950 valmistunut alakoulurakennus, josta viime vuosina osa on ollut verstas/harrastekäytössä. Tämä rakennus on huonokuntoinen.

Lisätiedot Jari Teuramo 0400 637333, jari.teuramo@op.fi

Perustiedot

Kaupunginosa
Toukari
Kohdenumero
540192
Asuinpinta-ala
260 m²
Kerrosala
345 m²
Tontin pinta-ala
1,10 ha
Kokonaispinta-ala
284 m²
Huoneiston kokoonpano
6h+k+khh+kph+sauna+3 wc
Huoneita
6
Kunto
Hyvä
Lisätietoa vapautumisesta
Sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet
Jääkaappi, pakastekaappi, erillisuuni, liesitaso induktiotaso, liesituuletin, mikroaaltouuni, astianpesukone, Saareke. Keittiö kokonaisuudessaan uusittu 2018
Parveke
Ei
Kylpyhuoneen varusteet
Sauna, sähkökiuas, kylpyhuone, erillinen wc 3 kpl, suihku, amme, peilit, pesukoneliitäntä, lattialämmitys. Täysremontoitu 2018
Säilytystilat
Kaapistot, ulkorakennus
Tehdyt remontit
Vuonna 2018 toteutettiin Yrjönkalliontien varteen 1909 rakennetun hirsirunkoisen koulun täydellinen remontti. Lähtötilanne remontille oli, että rakennus oli kuntokartoituksen mukaisesti hyvässä kunnossa, kuiva, ja terve tila. Remontti tehtiin vanhaa kunnioittaen. Mukana projektissa oli esim. Museoviraston asiantuntija. 1. Kaikki lattiat purettiin maapohjaan asti. Lattian eristeeksi laitettiin Selluvilla (joka estää pieneläimet sekä on home- ja palosuojattu). Lattioiden koolauspuut uusittiin. Lattiaan asennettiin vesikiertoiset lattialämmitykset koko talon osalta. Pintaan kevyt kipsivalu ja sävytetty mänty lautalattia. 2. Seiniltä poistettiin vesikiertoiset patterit sekä poistettiin pinnalta kovalevyt. Hirsipinnat otettiin esille ja käsiteltiin valkoiseksi. Ulkoseinille asennettiin tuulensuojalevyt ja hengittävä paperitapetti. 3. Takat otettiin imuautolla puhtaaksi (2 takoista jäi hieman naakkojen pesätarpeita). 4 takoista täysin toimintakuntoisia. 4. Ulkoikkunat, karmit ja pokat otettiin vanha maalipinta pois. Asennettiin uudet tiivisteet ja puupinnat käsiteltiin uudelleen. 5. Saunaosaston Pesuhuoneeseen asennettiin vedeneriste, ja pintaan Mikrosementti. Saunaosaston viereen rakennettiin kodinhoitohuone. 6. Kaikki viemäri - ja käyttövesiputket uusittiin. 7. Rakennukseen tehtiin 3 vessaa, keittiö sekä 3kpl suihkuja. 8. Sisälle tehtiin muutamia väliseiniä joissa puurunko ja kipsilevyt. 9. Kaikki ulko-ovet uusittiin 10. Sisäkatot maalattiin 11. Ulkokatto tarkistettiin ja piippujen päälle lisättiin suojaverkot sekä piipunhatut. 12. Ulkopuolelta rännien alle asennettiin sadevedet kivijalasta pois johdattavat putkistot 13. Pihaan asennettiin ulkovalaistukset, sekä takapihalla oleva vanha puutarha omena- luumu- ja päärynäpuineen otettiin esille. 14. Portille asennettiin tiiliskivistä portinpäädyt joiden päälle valaistus. Portin vieressä on lisäksi sähköntulo (tarkoitus oli siitä vetää pihan suihkulähteelle virta) 15. Ulkorakennuksen vanhat vessat poistetiin. Tilaan jätettiin yksi vessapytty ja suihku. Muu tila muutettiin autotalliksi jota varten seinään tehtiin nosto-ovi.
Asunnossa sauna
Kyllä
Asumistyyppi
Omistus
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
609-444-1-19
Ensiesittelyssä
Ei
Postitoimipaikka
PORI

Hinta

Myyntihinta
349 000 €
Kiinnitykset
500 000,00 €
Lainalaskuri

Muut maksut

Muut kustannukset
Nykyisten omistajien käytöllä öljyn kulutus ollut noin 4600 litraa vuodessa. Sähkön kokonaiskulutus ollut vuonna 2022 18.903 kwh. Kulutus tammi-kesäkuu 2023 on ollut 7166 kwh. Esitetyt asumiskustannukset perustuvat nykykäyttöön ja voivat siten olla pienempiä tai suurempia, riippuen asukasmäärästä, asumistottumuksista sekä palveluntarjoajasta.

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rakennusvuosi
1909
Rakennuksen käyttöönottovuosi
1909
Rakennusmateriaali
Hirsi
Kattomateriaali
Pelti. 2018 ulkokatto tarkistettiin ja piippujen päälle lisättiin suojaverkot sekä piipunhatut.
Kattotyyppi
Harja
Energialuokka
Ei energiatodistusta Kohteella ei ole lain edellyttämää energiatodistusta ja sen vuoksi energialuokka ei ole tiedossa
Energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Kunnallistekniikka
Vesijohto: Kunnan. Viemäröinti: Kunnan.
Tontin koko
1,10 ha
Kaavoitustiedot
Porina 026234100
Kaavatilanne
Yleiskaava, Rakennuslupa .
Maasto
Isolla tontiilla on myös urheilukenttä
Lisätietoja lämmityksestä
öljy. Neljä toimivaa ja käytössä olevaa puilla lämpiävää uunia, kaksi ilmalämpöpumppua, joista toinen kahdella sisäyksiköllä.
Kunnan numero
609
Tontin omistus
Oma

Tilat ja materiaalit

Pintamateriaalit
Kodinhoitohuone: Lattia laatta, seinät tapetti, maalattu hirsi. Sauna: Lattia mikrosementti, seinät paneeli, lasi. Kylpyhuone: Lattia ja seinät mikrosementtiä. Asuinhuoneet: Lautalattiat, seinät maalattu hirsi, tapetti, maalattu. Katot maalattu, paneeli, maalattu. Wc:t: Lattiat, laatta, seinät hirsi, maalattu, tiili.

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Jari Teuramo
Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV
Puh: 0400 637 333
OP Koti Länsi-Suomi Oy LKV | Pori
Mikonkatu 4, 28100 Pori
Lainalaskuri
Jari Teuramo
Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV
Jari Teuramo
Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV
Puh: 0400 637 333

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Oikotie on osa Schibsted Marketplaces -konsernia. Schibsted News Media AB ja Schibsted ASA vastaavat tietojesi käsittelystä tällä sivustolla. Lue lisää