Oikotie Asunnot / Ilmoitustakuu

Ilmoitustakuu

Ilmoitustakuu lyhyesti Ilmoitustakuu

Jos olet tehnyt Oikotiellä myynti-ilmoituksen kodista, loma-asunnosta tai tontista, ja syystä tai toisesta haluatkin kääntyä ilmoitustakuuvälittäjän puoleen, saat maksamasi ilmoitushinnan takaisin.

Toimi silloin näin:

 • Valitse ilmoituksesi hallintasivulta ilmoitustakuuvälittäjä ja tee sopimus.
 • Saat ilmoituksesi hinnan tilillesi, kun välittäjä on vahvistanut sopimuksen.

Ilmoitustakuun yksityiskohdat

Ilmoitustakuulla on seuraavat ehdot:

 1. Yksityinen asunnon myyjä, joka solmii toimeksiantosopimuksen jonkin Oikotien Ilmoitustakuuvälittäjän kanssa, on oikeutettu saamaan maksamansa ilmoitushinnan takaisin näissä ehdoissa esitetyin edellytyksin.
 2. Myyjän on tullut ostaa Oikotieltä vähintään yksi (1) normaalihintainen ilmoitus.
 3. Ilmoitustakuu koskee myytäviä asunto-, loma-asunto- ja tontti-ilmoituksia.
 4. Myyntitoimeksiantoa koskeva sopimus on solmittu Oikotien Ilmoitustakuuvälittäjän kanssa.
 5. Myyntitoimeksiantoa koskeva sopimus on tullut solmia viimeistään 14 vrk:n kuluessa ilmoituksen julkaisun päättymisestä.
 6. Myyjä täyttää Oikotien osoittaman Ilmoitustakuulomakkeen, josta selviää toimeksiantoa koskevan sopimuksen tiedot, myyjän yhteystiedot ja tilinumero sekä Ilmoitustakuuvälittäjä, jonka kanssa sopimus on tehty. Oikotie pyytää Ilmoitustakuuvälittäjää vahvistamaan, että sopimus on syntynyt. Oikotie toimittaa Ilmoitustakuuvälittäjälle myyjän nimen ja puhelinnumeron sekä myytävän asunnon tiedot.
 7. Kutakin myyntikohdetta kohti voi saada vain yhden hyvityksen.
 8. Ilmoitus ei voi olla samanaikaisesti julkaistuna Oikotiellä yksityisen asunnon myyjän ja Ilmoitustakuuvälittäjän toimesta. Solmittuaan sopimuksen ilmoitustakuuvälittäjän kanssa, yksityisen asunnon myyjän tulee poistaa oma ilmoituksensa julkaisusta Oikotiellä. 
 9. Oikotie suorittaa takaisinhyvityksen myyjälle 7 vuorokauden kuluessa saatuaan kohdassa 6 tarkoitetun myyjän täyttämän lomakkeen ja Ilmoitustakuuvälittäjän vahvistuksen sopimuksen syntymisestä.
 10. Hyvitys on suuruudeltaan yhden ilmoituksen hinta. Ilmoitustakuussa ei hyvitetä mahdollisia lisäpalveluita kuten esimerkiksi ostettuja Hakutuloskorostuksia.