390 000 €400 m²

Viensuuntie 114, Kylänlahti, Lieksa14h + s

Myyntihinta
390 000 €
Asuinpinta-ala
400 m²
Huoneita
14
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaupunginosa
Kylänlahti
Kaupunki
Lieksa

Valola - Lieksa, ainutlaatuinen kohde asumiseen ja majoitustoimintaan

Tässä on harvinainen tilaisuus hankkia aivan erityinen kiinteistö. Tämä noin 1,3 hehtaarin kokoisella tontilla sijaitseva kiinteistö suunniteltiin ja kehitettiin seminaarikeskus-/Bed & Breakfast- käyttöön.

Täällä voitte asua luonnon keskellä perheenne kanssa samalla kun huolehditte vieraista ja ryhmistä, jotka ovat kiinnostuneita ulkoilma-aktiiviteeteista tai yksinkertaisesti haluavat kokea luonnonrauhaa.

Lieksan kaupunki sijaitsee Pohjois-Karjalassa Pielisen rannalla. Lähellä on useita kansallispuistoja. Alueella on erinomaiset hiihtomahdollisuudet ja Kolin laskettelurinteet ovat noin tunnin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta. Pohjois-Karjalan vaaramaisemat ja Lieksanjoen Ruunaan koskireitti ovat alueen erityispiirteitä.

Rakennustyöt tontilla aloitettiin 2012-2013. Rakennukset valmistuivat vuosina 2016-2017.

Päärakennuksessa on käytetty arvokkaita luonnollisia materiaaleja. Päärakennus on sekä moderni, että mukavuuksiltaan omavarainen. Omavaraisuutta on luotu käsivesipumpuilla ja puu-uuneilla ruuanlaittoa ja leipomista varten. Rakennuksessa on kuitenkin myös vesijohtovesi, johon vesi tulee kolmesta yhteen liitetystä juomavesilähteestä, ja keittiöstä löytyy kaasuliesi.

Huoneet voidaan lämmittää joko sähköllä tai puu-uuneilla.

Huoneiden seinät on rakennettu 24-29 cm paksusta hirrestä, joka takaa hyvän lämmöneristyksen talviaikaan.

Kiinteistöä ei ole vielä otettu siihen käyttöön, johon sitä alunperin suunniteltiin, joten suurin osa huoneista on uutta vastaavassa kunnossa.

Myyntihinta on selkeästi pienempi, kuin mitä kiinteistön rakentamiseen on käytetty rahaa. Tämä johtuu siitä, ettei kiinteistö sijaitse järvenrantatontilla. Läheistä jokea voi kuitenkin hyödyntää rakentamalla siihen venelaiturin, tai esim. sijoittamalla sinne kelluvan saunan. Joki, joka on yhteydessä Viekijärveen ja Pieliseen, sijaitsee noin 300 m päässä kiinteistöstä ja rakennuksen ikkunoista on näkymä joelle.

Paikalle pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla. Lieksaan on rautatieyhteydet, ja siitä edelleen linja-autoyhteys kävelymatkan päähän kiinteistöstä.

Valolassa on tilaa majoittua noin 25-30 henkilölle. Rakennusten sisäpinta-ala on yhteensä n. 400 neliömetriä. Toisen talon rakentamista on suunniteltu ja siihen on rakennusluvat. Perustukset on valettu ja vesijohdot ja viemäröinti on asennettu. Tähän rakennukseen oli suunnitteilla iso sauna, suihku- ja wc-tilat, sekä tilava keittiö ja ruokailutilat noin 25-30 henkilölle.

Tontilta löytyy myös piharakennuksia, esim. verstas ja 2 puuliiteriä. Naapuritontti on pinta-alaltaan n. 5,5 hehtaaria, se on niitty- ja metsämaata ja mahdollista ostaa.

Tiedustelut englannin kielellä, suomeksi sopimuksen mukaan.

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Viensuuntie 114, 81820 Lieksa
Kaupunginosa
Kylänlahti
Kohdenumero
16896287
Asuinpinta-ala
400 m²
Huoneiston kokoonpano
14h + s
Huoneita
14
Kunto
Hyvä
Vapautuu
Heti vapaa
Asunnossa sauna
Kyllä
Asumistyyppi
Omistus
Kohde on
Kiinteistö
Linkit

Hinta

Myyntihinta
390 000 €

Talon ja tontin tiedot

Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Energialuokka
Ei lain edellyttämää energiatodistusta

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Hagen Thiers
Puh: +4915203772777
Hagen Thiers
Hagen Thiers
Puh: +4915203772777

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita