100 000 €199 m²

Huminankuja 5, Lievestuore, Laukaa2 asuntoa sekä liike- ja varatotilat

Myyntihinta
100 000 €
Asuinpinta-ala
199 m²
Huoneita
Rakennusvuosi
1929
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaupunginosa
Lievestuore
Kaupunki
Laukaa

Nyt voisi sanoa: Harvoin tarjolla!! Lievestuoreen vanha asemarakennus etsii uusia asukkaita. Tämä Thure Hellströmin suunnittelema hirsinen asemarakennus siirrettiin Lievestuoreelle vuonna 1929 Koiviston maalaiskunnan Humaljoelta Karjalan kannakselta, jonne se oli rakennettu 1915, ja vanha asemarakennus muutettiin tavaramakasiiniksi.

Tässä olisi hieno mahdollisuus toteuttaa asuminen ja liiketoiminta saman katon alla. Tai vaikka rakentaa useampi erillinen huoneisto, luoda oma asuinyhteisö kauniiseen rakennukseen.

Nykyään talossa on kaksi asuntoa sekä liike- ja varastotilat, yhteensä n. 400m2. Alakerrassa asuinkäytössä on keittiö ja olohuone sekä vanhan aseman toimiston huoneita. Keittiössä alkuperäinen puuhella sekä vanha Strömbergin sähköliesi. Olohuoneessa on esim alkuperäiset kauniit tapetit esillä. Yläkerran asunnossa on keittiö, 3 huonetta sekä eteinen ja portaikko omaa sisäänkäyntiä varten. Täällä on alkuperäiset hirsipinnat seinissä esillä ja samoin lattioissa lautalattiat. Toinen pääty yläkerrasta on avointa korkeaa vinttitilaa.

Huoneet ovat korkeita ja valoisia isoine ikkunoineen, kauniita ajan patinoimia yksityiskohtia. Kaikki, mitä sisätiloissa on tehty, on pyritty tekemään vanhaa kunnioittaen ja säästäen. Mutta kuitenkin remontoimiseen tulee varautua, mm. wc- ja pesutilojen osalta.

Lämmitysmuoto on muutettu maalämpöön 2015. VR:n aikaan suurin osa lämmitysputkista on uusittu, myös joitakin käyttövesiputkia uusittiin. Viemäröinnit on osin vuodelta 1976, jolloin on tehty pesu- ja wc-tiloja, ja katto 1980-luvulta. Osaan talosta, nyk. teknisen tilan ja viereisten huoneiden alalla on hiekkatäyttöä lisätty, tehty kapillaarikatko sepelillä.

Samassa paketissa myydään myös viereinen makasiini, n. 103m2, joka on lähes kokonaan avointa korkeaa tilaa, toimii varastona.

Museovirasto on luokitellut Lievestuoreen asema-alueen valtakunnallisesti merkittäväksi suojelukohteeksi. Suojelu koskee ulkopuolisia osia.

Tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan !

Ota yhteyttä: Marketta Lehtonen, Laatuauktorisoitu Kiinteistönvälittäjä LKV, 050 5887 832, marketta.lehtonen@vip-asunnot.fi

Perustiedot

Sijainti
Huminankuja 5, 41400 Laukaa
Kaupunginosa
Lievestuore
Kohdenumero
21042316
Asuinpinta-ala
199 m²
Tontin pinta-ala
1 832 m²
Kokonaispinta-ala
416 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Asuintilojen pinta-alat: 133 m2 ja 66 m2. Muut tilat liike- ja varastotiloja sekä avointa vinttitilaa.
Huoneiston kokoonpano
2 asuntoa sekä liike- ja varatotilat
Kunto
Tyydyttävä
Lisätietoa vapautumisesta
sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet
Kylmäsäilytys: jää/viileäkaappi. Varustus: astianpesukone. Puuhella, vanha Strömbergin sähköliesi
Kylpyhuoneen varusteet
Pesutilojen kuvaus: Vaatimattomat wc- ja pesutilat vuodelta 1976.
Tehdyt remontit
Lämmitysputkistoa osin uusittu 2011, asennettu maalämpö 2015, puulattiat otettu esille, tapettipintoja kunnostettu, molemmat keittiöt käyttöentisöity. Näitä kunnostustöitä on tehty vanhaa säästäen ja kunnioittaen. VR on toteuttanut v.1976 muutoksia, jolloin rakennettu wc-tilat ja pesuhuoneet. Samalla lisätty hiekkatäyttöä osaan talon alla (tekn.tila ja viereiset asuintilat) ; tehty kapillaarikatko sepelillä,
Asumistyyppi
Omistus
Palvelut
Palvelut: Lievestuoreen keskustan palvelut ja kaupat ym. 200-400 m, Koulut: Laurinkylän koulu 700 m, koulun yhteydessä myös kirjasto ja liikuntasali. Päiväkoti: useampi päiväkoti 200m - 1km säteellä.
Lisätiedot
Museovirasto on luokitellut asema-alueen valtakunnallisesti merkittäväksi suojelukohteeksi. Suojelu koskee rakennusten ulkopuolisia osia. Vieressä sijaitseva makasiini, kiint.tunnus 410-407-12-549 / Tavarasuoja, kuuluu myytävään kokonaisuuteen.
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
410-407-12-551

Hinta

Myyntihinta
100 000 €
Kiinnitykset
250000

Muut maksut

Muut kustannukset
Muut maksut: Lämmitys ja sähkön kokonaiskulutus n. 3800€/vuosi, vesi-ja jätevesimaksut kulutuksen mukaan, puhtaanapito sopimuksen mukaan.
Kiinteistövero
400,00 €/v

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Tilan nimi
Humaljoki
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rakennusvuosi
1929
Hissi
Ei
Rakennusmateriaali
hirsi
Kattomateriaali
Peltikate
Kattotyyppi
Harjakatto
Energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Tontin koko
1 832 m²
Kaavoitustiedot
Laukaan kunta
Kaavatilanne
Asemakaava
Lämmitys
Maalämpö
Lämmönjakelu
Vesikiertoinen patterilämmitys
Lisätietoja lämmityksestä
maalämpö vesikiertoinen patterilämmitys.
Tontin kuvaus
Päärakennuksen tontin pinta-ala on 1832 m2. Makasiinin tontin pinta-ala 657 m2.
Tontin omistus
Oma

Tilat ja materiaalit

Pintamateriaalit
Lattiamateriaalien kuvaus: Vanhat lautalattiat esillä, maalattuja, alakerrassa myös linoleumlaattaa.. Seinämateriaalien kuvaus: Alakerran asunnossa vanhoja alkuperäisiä tapettipintoja sekä maalattuja seinäpintoja. Yläkerrassa vanhat hirsiseinät esillä, joista osa käsitelty valkoisella kaseiini- eli maitomaalilla, yhdessä huoneessa vanhat tapetit, keittiössä maalatut seinät.. Kattomateriaalien kuvaus: Panelikatot. Lattia: Keittiössä: lauta. Seinät: Keittiössä: maalattu.

Tekniset tiedot

Viemäröinti
kunnan

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Marketta Lehtonen
SKVL Laatuauktorisoitu Kiinteistönvälittäjä LKV, yrittäjä
Puh: 050 588 7832
VIP-asunnot Oy
Rokkasuontie 52, 41350 Laukaa as
SKVL:n jäsen
Marketta Lehtonen
SKVL Laatuauktorisoitu Kiinteistönvälittäjä LKV, yrittäjä
Marketta Lehtonen
SKVL Laatuauktorisoitu Kiinteistönvälittäjä LKV, yrittäjä
Puh: 050 588 7832

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita