537 000 €150 m²

Rautatienkatu 7 B, keskusta, Lahti4h, k, 2wc, khh, kph, s, 2 varastoa

Velaton hinta
537 000 €
Hoitovastike
570 € / kk
Asuinpinta-ala
150 m²
Huoneita
4
Kerros
2 / 5
Rakennusvuosi
1912
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Kaupunginosa
keskusta
Kaupunki
Lahti

Uniikki ja kaunis koti kuin unelmista.

Sisään astuessasi tunnelma on kuin astuisit keskieurooppalaiseen kotiin.

Asunto sijaitsee yhdessä Lahden kauneimmista taloista – rakennusvuosi on 1911, eli upea arvokiinteistö viettää tänä vuonna 114-vuotisjuhliaan. Asunto on remontoitu upeasti pieteetillä vuonna 2020 ja se tarjoaa kaikki modernit mukavuudet talon alkuperäistä henkeä kunnioittaen. Tätä kotia koristaa kauniit klassiset sävyt ja materiaalit. Rakennusvuodelle tunnusomaista tyyliä korostavat useat persoonalliset yksityiskohdat. Paksut seinät pitävät kaupungin äänet hyvin talon ulkopuolella, 3,5 metrin kattokorkeus tuo mahtavasti tilan tuntua ja suuret ikkunat avaavat ihanan vehreän maiseman Lahden kaupungintalonpuistoon. Miten charmikas ja uniikki kokonaisuus tämä onkaan.

Asunnon 150 neliötä sisältävät neljä huonetta ja keittiön, kodinhoitohuoneen, kylpyhuoneen ja saunan sekä lisäksi kaksi erillistä WC-tilaa.

Ruhtinaallisen kokoinen keittiö laadukkaine kodinkoneineen, työtasoineen ja upeine marmorilattialaattoineen on todellinen unelma. Keittiössä on hyvä tila ruokailuryhmälle, jonka ääressä on helppo hoitaa arjen ruokailut, kun taas erillisessä ruokasalissa voi järjestää isommatkin illalliskutsut. Keittiön yhteydestä löytyy myös arkea helpottava kodinhoitohuone.

Asunnossa on upea iso olohuone, josta ihastuttavien pariovien johdattelemana pääsee kulkemaan talon toiseen päähän, läpi ruokasalin sekä makuuhuoneen. Kuten koko kodissa, myös makuuhuoneessa jatkuu ihanan rauhallinen ja seesteinen tunnelma. Makuuhuone on hyvin tilava ja sen kruunaa alkuperäinen, todellakin ajan henkeä huokuva kaakeliuuni.

Toinen makuuhuoneista toimii tällä hetkellä walk-in-closet-vaatehuoneena, mutta on helposti muutettavissa makuuhuoneeksi.

Kylpyhuone on tilava sekä ikkunoiden ansiosta ihanan valoisa. Rentoutumishetkiä varten kylpyhuoneesta löytyy kylpyamme ja hienona erikoisuutena sen vierellä on haluttu säästää viehättävä kaakeliuuni. Harvassa asunnossa voikaan kylpeä avotulen äärellä. Kylpyhuoneen yhteydessä on myös erillinen suihkutila ja tietenkin oma sauna.

Sijainti on mitä parhain, kun monipuoliset palvelut löytyvät kävelymatkan päästä. Lahden Matkakeskukseen on matkaa vain noin 350 m. Junalla Helsinkiin noin 50 min ja lentokentälle alle tunnissa.

Ulos astuessa vastassa on kaunis kaupungintalonpuisto, joka on yksi Lahden hoidetuimmista puistoista. Vain muutaman minuutin kävelymatkan päästä löytyy myös radiomäen lenkkipolut sekä kaikki Lahden keskustan palvelut.

Mikäli tämä ihastuttava koti herätti sinun mielenkiintosi, niin sovitaan esittelyaika. Tämän upean kodin tunnelman koet parhaiten ihan paikan päällä.

Kohdetta välittää: Bo LKV Lahti Toni Mäenpää Kiinteistönvälittäjä LKV 040-709 9009 toni.maenpaa@bo.fi

THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

Perustiedot

Sijainti
Rautatienkatu 7 B, 15100 Lahti
Kaupunginosa
keskusta
Kohdenumero
21947948
Kerros
2 / 5
Asuinpinta-ala
150 m²
Tontin pinta-ala
1 307 m²
Kokonaispinta-ala
150 m²
Pinta-alojen lisätiedot
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Huoneiston kokoonpano
4h, k, 2wc, khh, kph, s, 2 varastoa
Huoneita
4
Kunto
Hyvä
Lisätietoa vapautumisesta
sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet
Liesi: induktio, erillisuuni. Työtasot: laminaatti. Kylmäsäilytys: jääkaappi, pakastin, viinikaappi. Varustus: astianpesukone, kiinteät valaisimet. Remontoitu 2020 kaapistoineen ja kodinkoneineen sekä pintamateriaalein. Keittiön yhteyteen rakennettu erillinen kodinhoitohuone.
Kylpyhuoneen varusteet
Pesutilojen kuvaus: Kylpyhuoneessa on alkuperäinen kaakeliuuni. Varustus: kylpyamme, suihku, peili.
Säilytystilat
kellarikomero, muu erillinen varasto
Tulevat remontit
Hallituksen arvio todennäköisistä kunnossapitotarpeista yhtiökokousta seuraavien viiden vuoden aikana: Konesaumattujen peltikattojen maalaus -23-25, kellarikerroksen radonkorjaus ja kadunpuoleisen perusmuurin korjaus 5 vuoden sisällä, lukitusjärjestelmän uusiminen 5 vuoden sisällä, katujulkisivujen ikkunoiden huoltomaalaus 5 vuoden sisällä, LVISA-linjasaneeraus arviolta mahdollisesti 5-10 vuoden sisällä (Ei päätöksi vireillä). (HUOM! Edellisen vuonna 2000 tehdyn linjasaneerauksen yhteydessä on jo rakennettu valmiiksi putkistoille timanttiporauslinjat ja koteloinnit. Näin ollen tulevaisuudessa ei tarvitse näitä enää remontin yhteydessä tehdä. Tämä tarkoittaa suurta säästöä taloyhtiön linjasaneerauksessa.) Vuonna 2020 tämän asunnon huoneistoremontin yhteydessä on jo huomioitu mahdolliset tulevaisuudessa tulevat remontit, eli käyttövesiputkistot asunnon osalta on jo uusittu jakotukeille saakka.
Tehdyt remontit
Koko huoneisto remontoitu 2020, poislukien sauna ja kph. Tehty mm. wc1: vanhat kalusteet purettu (ei wc-pönttö) ja asennettu uudet, koko tila kaakeloitu, katto ja ovi maalattu. Olo-, makuu- ja ruokailuhuone: katot ja seinät maalattu. Yleistä: parkettilattiat hiottu ja lakattu sekä keittiö uusittu kaapistoineen ja kodinkoneineen 5/2020. TALOYHTIÖSSÄ: Ullakkoasunnot rakennettu -93, B-porrashuoneen hissi rakennettu -92-93, käyttövesi- ja viemäriputket uusittu sekä kylpyhuoneet ja vessat saneerattu -99-00, sisäpihan puoleinen julkisivu ja parvekkeet saneerattu, korkean osan vesikatto maalattu, ullakkoasuntojen ikkunoihin asennettu lisäpokat ja asuinhuoneistojen ikkunat uusittu -09, A-, C-, D- ja E-porrashuoneet maalattu sekä liikehuoneistojen näyteikkunat uusittu -10, kaikkien porrashuoneiden ja kellarikerroksen valaisimet uusittu -10, ovisummerit, porrashuoneiden ja kellaritilojen sähköistys uusittu -10, patteriverkosto tasapainotettu, asennettu linjasäätöventtiilit ja -sulut sekä asennettu osaan huoneistoista patteritermostaatit -12, jäteasema rakennettu -13, 1.krs:n kadunpuoleisen julkisivua korjattu -13, huoneiston F1 kosteusvaurio korjattu -13, piharakennuksen takaseinän rappaus (Harjukatu 44 päin oleva seinä) -14, uusittu matalan osan konesaumattu peltikatto ja yläpohjan lämpöeristeet -15, jälkiasennushissien rakentaminen A- ja C-porrashuoneisiin -18-19, piha- ja porttikongiremontti -19, yleisten tilojen palovaroitinjärjestelmä uusittu -19, päärakennuksen huopakatteet ja B-hissin korin sisustus uusittu -20
Asunnossa sauna
Kyllä
Saunan lisätiedot
sähkökiuas
Asumistyyppi
Omistus
Palvelut
Palvelut: Keskustan monipuoliset palvelut kävelymatka etäisyydellä. Koulut: Keskustan koulut n. 600 m säteellä.
Lisätiedot
Kauppaan ei kuulu: Irtaimisto.
Kohde on
Osakehuoneisto

Hinta

Velaton hinta
537 000 €
Myyntihinta
537 000 €
Neliöhinta
3 580 € / m2
Lunastuspykälä
Lunastusoikeus osakkailla

Vastikkeet

Hoitovastike
570 € / kk
Yhtiövastike yhteensä
570 € / kk

Muut maksut

Vesimaksu
24 € / kk
Vesimaksun lisätiedot
henkilöluvun mukaan
Muut kustannukset
Muut maksut: Kameravalvontamaksu 9 €/kk, hissivastike B-porras 3 €/kk.

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Taloyhtiön nimi
Asunto Oy Rautatienkatu 7 Lahdessa
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Rakennusvuosi
1912
Huoneistojen lukumäärä
31
Liiketilojen pinta-ala
505 m²
Liikehuoneistojen lukumäärä
8
Kerroksia
5
Hissi
Kyllä
Rakennusmateriaali
tiili
Kattomateriaali
saumattu pelti
Kattotyyppi
harjakatto
Energialuokka
B2007
Energiatodistus
Kyllä
Kiinteistön antennijärjestelmä
kaapeli-tv
Tontin koko
1 307 m²
Kiinteistönhoito
talonmies
Isännöinti
Kari Kuru/Isännöitsijätoimisto J. Rautama Oy, Puistokatu 11, 15100 Lahti, puh. (03) 751 6441
Kaavoitustiedot
Lahden kaupunki, puh. (03) 81 411
Kaavatilanne
Asemakaava
Liikenneyhteydet
Lahden Matkakeskus n. 350 m.
Lisätietoja lämmityksestä
kaukolämpö
Tontin omistus
Oma

Tilat ja materiaalit

Pysäköintitilan kuvaus
piha-autopaikkoja: 10.
Yhteiset tilat
talopesula, kuivaushuone, mankeli, jäähdytetty kellari, urheiluvälinevarasto, askarteluhuone, kaapeli-tv.
Pintamateriaalit
Lattia: Keittiössä: kivi. Pesutiloissa: laatta. Erillisessä WC:ssä: laatta. Olohuoneessa: parketti. Makuuhuoneessa: parketti. Kodinhoitohuoneessa: laatta. Seinät: Keittiössä: maalattu, osalaatoitus. Pesutiloissa: kaakeli. Erillisessä WC:ssä: kaakeli. Olohuoneessa: maalattu. Makuuhuoneessa: maalattu. Saunassa: puu. Kodinhoitohuoneessa: maalattu.

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Toni Mäenpää
Kiinteistönvälittäjä, LKV
Puh: 040 709 9009
Bo LKV | Lahti
Satamakatu 2 B, 15140 Lahti
Toni Mäenpää
Kiinteistönvälittäjä, LKV
Toni Mäenpää
Kiinteistönvälittäjä, LKV
Puh: 040 709 9009

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita