1 280 000 €858 m²

Rantatie 708, Pyhäniemi, HollolaKartano (Päärakennus), sivurakennus (Kavaljeeri), luhtiaitta ja jääkellari.

Myyntihinta
1 280 000 €
Asuinpinta-ala
858 m²
Huoneita
6
Kerros
1 / 2
Rakennusvuosi
1780
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaupunginosa
Pyhäniemi
Kaupunki
Hollola

Pyhäniemen kartano Hollolassa on kulttuurihistoriallisesti Suomen arvokkaimpia kartanomiljöitä. Vuosisadan vaihteen herraskartanotunnelman voi aistia juhlallisessa päärakennuksessa, jota kehystää englantilaistyylinen puisto, lehmuskujineen. Kartanolla on kiehtova historia, sillä ajan saatossa se on toiminut aateliston kotina, edistyksellisenä suurtilana, historiallisten tapahtumien näyttämönä, kotimaisten elokuvien kuvauspaikkana ja taidekartanona.

VARHAISIMMAT VAIHEET Ensimmäiset maininnat Pyhäniemen kartanosta ovat keskiajan lopulta vuodelta 1467. Kartanon todellinen kukoistuskausi alkoi, kun kuningas Kustaa III rakennutti v. 1780 nykyisen päärakennuksen ensimmäisen kerroksen palkkioksi kenraalimajuri Carl Johan Schmiedefeltille. Vuonna 1912 Oscar Collin hävisi Pyhäniemen kartanon uhkapelissä Monte Carlon kasinolla. Uusi omistaja, Hollannin konsuli Hendrik Max Gilse van der Pals, omisti kartanon vuosina 1912-1919. Vuonna 1918 kartanon maista erotettiin n. 2 000 hehtaaria itsenäistyneille kartanon torppareille. Ensimmäisen maailman-sodan aikana kartano säästyi suuremmilta ryöstöiltä tornissa liehuneen Hollannin lipun ansiosta.

Myynnissä on koko kiinteistö-osakeyhtiön osakekanta, joka omistaa Pyhäniemen kartanon maat ja rakennukset. Varainsiirtovero on 1,5% velattomasta kauppahinnasta.

Lisätietoja kohteen välittäjiltä: Markku Heikkilä | markku.heikkila@bo.fi Maikku Jääskeläinen | maikku@bo.fi

Perustiedot

Sijainti
Rantatie 708, 16730 Hollola
Kaupunginosa
Pyhäniemi
Kohdenumero
21851063
Kerros
1 / 2
Asuinpinta-ala
858 m²
Tontin pinta-ala
9,97 ha
Kokonaispinta-ala
970 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Kavaljeeri: asuinpinta-ala 120 m2, näyttelytilat ja kahvio 250 m2.
Huoneiston kokoonpano
Kartano (Päärakennus), sivurakennus (Kavaljeeri), luhtiaitta ja jääkellari.
Huoneita
6
Kunto
Hyvä
Lisätietoa vapautumisesta
sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet
Liesi: muu, induktio, erillisuuni. Työtasot: kivi, metalli. Kylmäsäilytys: jääkaappi, pakastin, kylmäkaappi. Varustus: mikroaaltouuni, astianpesukone, kiinteät valaisimet. Keittiö on modernisoitu n. 2009. Keittiön modernissa osassa on kivipuristetasot, Schneiderin kaapistot, Siemensin astialämmittimet.
Kylpyhuoneen varusteet
Pesutilojen kuvaus: Rakennettu, uudistettu n. 2012-13. Varustus: lattialämmitys, wc-istuin, suihku, peili, kiinteät valaisimet, kylpyhuonekaapisto, asennettuja erikoisvarusteita. Varustus: lattialämmitys, bidee-suihku.
Säilytystilat
ullakko
Tehdyt remontit
Erillinen liite. Osaan korjauksista saatu avustusta.
Rannan omistus
Ei rantaa
Asunnossa sauna
Kyllä
Saunan lisätiedot
sähkökiuas
Asumistyyppi
Omistus
Vuokrattu
Kyllä
Lisätiedot
Nykyinen omistaja on vuokrannut tiloja pieniin yksityisiin tilaisuuksiin. Kesälle 2024 on sovittu tällä hetkellä yksi tilaisuus. Mikäli uusi omistaja ei halua tätä tilaisuutta säilyttää on sopimuksessa purkuehto myyntitilanteessa. Kavaljeerirakennuksen yläkerta on vuokrattu asuinkäyttöön (kohteen puutarhuri). Vuokrasopimus on toistaiseksi voimassaoleva, vuokrasopimuksen irtisanomisaika on huoneenvuokralaisen puolelta yksi (1) kuukausi ja myyjän puolelta kolme (3) kuukautta. Pihalla olevan teräsrunkoisen paviljonkirakennuksen väliaikainen rakennuslupa on rauennut. Sähköliittymä. Muuta kauppaan kuuluvaa: Kauppaan kuuluu legal-raportin liitteen mukaiset irtaimistot. Kauppaan ei kuulu: Kauppaan ei kuulu erillisen liitteen mukainen taide ja trofeet. Siirretään pois ennen kauppaa.
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
Kiinteistöt: 98-441-1-650, 98-441-1-656 ja 98-441-1-657

Hinta

Myyntihinta
1 280 000 €
Kiinnitykset
5320000

Muut maksut

Muut kustannukset
Luovutusrajoitus: Kartanorakennus on asemakaavassa suojeltava rakennus sr-3. Rakennusta ei saa purkaa, eikä sen suojeluarvoja saa heikentää korjaus- ja muutostöissä (MRL 118§). Rakennuksessa suoritettavien ulkopuolisten muutostöiden tulee olla sellaisia, että rakennuksen luonne säilyy.
Kiinteistövero
1002,72 €/v

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rakennusvuosi
1780
Kerroksia
2
Hissi
Ei
Rakennusmateriaali
Hirsirunko, vaakalaudoitus, sokkeli luonnonkivi. puu, hirsi
Kattomateriaali
Konesaumattu pelti
Kattotyyppi
Taitettu aumakatto
Energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Tontin koko
9,97 ha
Kaavoitustiedot
Asemakaava, ohjeellinen tonttijako. RM/s Matkailua palvelevien rakennusten korttelialue, jolla ympäristö säilytetään.
Kaavatilanne
Asemakaava
Lisätietoa rakennusoikeudesta
Hollolan rakennusvalvonta.
Kuntotutkimus
2021
Lisätietoja lämmityksestä
sähkö, muu sähköpatterilämmitys, muu. Keittiössä kaksi tulisijaa.
Tontin omistus
Oma

Tilat ja materiaalit

Pintamateriaalit
Lattia: Keittiössä: lauta. Pesutiloissa: laatta. Erillisessä WC:ssä: kivi, laatta. Olohuoneessa: lauta. Makuuhuoneessa: lauta. Saunassa: laatta. Kodinhoitohuoneessa: lauta. Seinät: Keittiössä: puu, tapetti. Pesutiloissa: kaakeli. Erillisessä WC:ssä: maalattu. Olohuoneessa: tapetti. Makuuhuoneessa: maalattu, tapetti. Saunassa: puu. Kodinhoitohuoneessa: maalattu, puu, tapetti.
Olohuoneen varusteet
Kartanossa on toimisto, arkiolohuone, teehuone, ruokasali, salonki, flyygelihuone ja kirjasto. Kartanossa on 5 makuuhuonetta (alakerran mh:n yhteydessä on oma kylpyhuone) ja 8 salia, parvekkeita 2 kpl ja veranta. Kellarissa on viinikellari ja tekninen tila. Ullakolta löytyy vintti ja näköalatorni.

Tekniset tiedot

Viemäröinti
kunnan

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Markku Heikkilä
myyntijohtaja I LKV I Partner
Puh: 0400 285 007
Bo LKV | Lahti
Satamakatu 2 B, 15140 Lahti
Markku Heikkilä
myyntijohtaja I LKV I Partner
Markku Heikkilä
myyntijohtaja I LKV I Partner
Puh: 0400 285 007

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Oikotie on osa Schibsted Marketplaces -konsernia. Schibsted News Media AB ja Schibsted ASA vastaavat tietojesi käsittelystä tällä sivustolla. Lue lisää