Huh, mikä viikonloppu! Uudenkaupungin Vanhat Talot -tapahtuma on nyt takana ja olo on – fraasia lainatakseni – väsynyt mutta onnellinen. Koska kerrankin talo oli siisti joka nurkasta, piti tilanne tietysti hyödyntää ja kuvasin teille hiukan nurkkiamme.

 

 

Taannoiselta Saarenmaan-matkalta jäi haaviin ihana, vanha kori, jonka löysin erään kuresaarelaisen antiikkiliikkeen hyllyn perukoilta. Huomaan omaavani jonkin ihmeellisen fiksaation kaikenlaisiin koreihin ja niitä onkin kertynyt jo melkoinen kokoelma. Mutta onhan ne nyt käteviä, niitä voi käyttää vaikka kukkapurkkien suojaruukkuna tai, noh ihan sellaisenaan :) Tämäkin on kaunis kuin mikä!

 

Toinen kesän uusi hankinta on tuo seinällä näkyvä Rene Char - Expo 1971 -julisteen jäljennös, jonka tilasin tanskalaisesta Stilleben-verkkokaupasta. Stiillebenestä kirjoitinkin aiemmin täällä.

 

Julisteesta löytyy samoja punaisen ja keltaisen sävyjä kuin tuossa postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyvässä taulusta. Taulu on näköispiirros miehestäni ja samanlainen löytyy myös minusta. Teetimme nämä muotokuvat kerran Montmartrella Pariisin boheemissa taiteilijakaupunginosassa vieraillessamme. Tällaiset julisteet ja piirrokset ovat käteviä tuliaisia, ne kun saa kuljetettua Suomeen helposti ilman pelkoa ylimääräisistä painotaksoista.

 

Seinillä näkyy muitakin matkatuliaisia kuten tuo pieni, mutta paksu taulu, joka on matkamuisto Etelä-Afrikasta sekä kehystystä odottava karhuherra Paddingtonin originaalipainos Lontoon Portobello Roadilta vuodelta 1970.

 

Taide on vallannut tv-huoneemme muutenkin kuin taulujen muodossa ja mustan senkin päällä, Flosin Ariette-valaisimen alla, köllöttelee Auli Sormusen veistos ”Kerjäläinen”. Ihastuin veistokseen jo vuosia aiemmin, mutta rahaa sen hankkimiseen ei silloin ollut. Kun Uudenkaupungin taidelainaamo mahdollisti veistoksen hankinnan vuosia myöhemmin, en epäröinyt hetkeäkään ja nyt neito on nöyrästi kerjännyt senkkimme päällä jo vuoden verran.

 

Kommentit (6)

Millis

Ihanaa kun kuvaat teidän kotia, se on niin kaunis!

Päädyin joskus 2010 puolivahintossa Stillebeniin. Pyörin Köpiksessä suht usein työmatkoilla, ja vaikka minnekään muualle en ehtisi, Stillebeniin on päästävä. Ihana, ihana kauppa, voisin ostaa sieltä mm. kaiken.

Millis

Tuija

Kiitos Millis :) Sama vika, parempi kun ei kauheasti selaile sivuja, kun aina tulee ihmeellisiä tarpeita :)

Vierailija

Heips, satuin jotenkin vahingossa tänne, mutta onneksi näin kävi. Sulla on just sellainen maku, mistä tykkään. Ihmettelin, että mikä lakana siellä mustan piirongin päällä ripustettuna, kunnes luin tarkemmin. Olet aika tietoinen kaikesta, hienoa. Yritän säästää sinun tiedot, jotta voin myöhemminkin käydä lukaisemassa blogiasi. Terkkuja Espoosta !  Maaja

Vierailija

Kenen taiteilijan käsialaa tuo pienen ja paksun taulun alapuolella oleva on? Upea mustavalkotyö!

Tuija

Työ on Tapani Tammenpään "Alkulintu" vuodelta -77 ja se on oikeasti sininen vaikka kuvassa näyttää mustavalkoiselta :)

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016