Valaisimissa on jo vuosia suosittu valkoista ja mustaa. Jos on ollut oikein rohkea, on valinnut punaisen valaisimen. Nyt värisuosikkeihin liittyy harmaa. Hienostunut harmaa sopii hyvin yksinkertaisiin klassikkovalaisimiin. Harmaa on uusi musta.

Valaisinvalmistaja Innolux päivitti valaisimia uuteen Grey Collection – mallistoonsa. Mallisto on koottu siten, että kaikki valaisimet sopivat toisiinsa. Raikkaan harmaat sävyt sopivat klassikkotuotteisiin hyvin, kuten Katriina Nuutisen Candeo valaisimeen ja Samuli Naamangan Lambada valaisimeen. Suomalaisten muotoilijoiden design – valaisinuutuuksia Innoluxille on suunnitellut Pauli Partanen, Terhi Tuominen ja Pasila Design. Uutuusvalaisimissa yhdistyy valon ominaisuudet ja muotoilu taidokkaasti.

 

Interior Innovation 2015 Winner – tittelillä vastikään palkittu Katriina Nuutisen suunnittelema Candeo valaisin sai harmaan värisävyn tuttujen valkoisen, mustan ja punaisen rinnalle. Candeo valaisin toimii sekä kirkasvalo- että tunnelmavalaisimena.

 

Lisa Johansson-Papen suunnittelemaa Laura klassikkovalaisinta saa myös valkoisena, mustana ja messinkisenä.

 

Toinen harmaan sävyn saanut klassikko on Kartio, design Yki Nummi.

 

Samuli Naamangan Lambada-kattovalaisin esiteltiin kaksi vuotta sitten Milanon huonekalumessuilla ja se herätti jo silloin suurta mielenkiintoa. Eikä vähiten keraamisen materiaalinsa vuoksi. Värivaihtoehtoina löytyy valkoinen, musta ja tiilenpunainen ja nyt uutuusvärissä harmaassa.

 

Pasila Designin Pasila-sarja on saanut innoituksensa nykyarkkitehtuurista ja muotokielessä pyrkimyksenä on terävien ja pyöreiden muotojen yhdistäminen modernilla tavalla. ”Ei ole niin suurta muotoilullista ongelmaa, ettei konstia sen ratkaisemiseen löytyisi kokeilemisen, tekemisen ja uusien ratkaisumallien hakemisen kautta”, sanoo Juho Pasila. Pasila-tuoteperheestä löytyy valaisin useampaan tarkoitukseen. Sama varjostinosa siirtyy luontevasti neljään eri käyttötarkoitukseen riippuvalaisimesta seinävalaisimeen ja lattiavalaisimesta pöytävalaisimeen. Tässä valaisinsarjassa 50-lukulainen muotokieli kohtaa 2015- luvun suunnittelun.

 

Tosca – riippuvalaisin ja pöytävalaisin ovat olleet Innoluxin mallistossa jo vuosia. Nyt tuoteperhe täydentyy valkovartisella jalkavalaisimella. ”Tosca – valaisimen suunnittelussa lähtökohtana on ollut nuotiotuli, jossa nuotion kolme halkoa nojaavat toisiinsa. Nuotiotulen ääreen on keräännytty vuosituhansine ajan kertomaan tarinoita”, kertoo valaisimen suunnittelija Terhi Tuominen.

 

”Piirrän luontevasti kaarevia ja aaltoilevia muotoja, mutta viime aikoina tyylini on liikahtanut valaisimissa kohti perusmuotoja. Cafe-valaisimen lähtökohta oli elegantti ja mahdollisimman litteä muoto yhdistettynä tehokkaaseen valoon”, valaisee Pauli Partanen suunnitteluprosessia. Yksinkertaista riippuvalaisinta saa valkoisen, mustan ja kuparin eri yhdistelminä.

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.