Vinkit sujuvaan kevätsiivoukseen

Oikotien vinkit sujuvaan kevätsiivoukseen.

Kevätsiivous sujuu helposti ilman valtavaa kemikaaliarsenaalia, kun otat käyttöön keittiöstäkin tuttuja ”tehoaineita”.

1. Saippua ja savi

Universal Stone on ekologinen ja myrkytön puhdistusaine, joka perustuu luonnon omiin raaka-aineisiin, saippuaan ja saveen. Se soveltuu useimpien pintojen puhdistukseen ja kiillottamiseen. Universal Stone on ympäristölle ja terveydelle haitaton.

2. Etikka

Etikalla raikastuu pyykki, puhdistuvat peilit ja poistuvat kodin tunkkaiset hajut. Etikka onkin yksi monipuolisimmista siivousaineista. Lue siivousvinkkejä etikan käyttöön Marttojen sivuilta.

3. Tiskiaine

Perinteinen Fairy sopii moneen myös siivouksessa. Ikkunanpesuun, yleispuhdistukseen ja rasvatahrojen poistamiseen.

4. Höyrypuhdistus

Höyrypuhdistuslaitteilla voi puhdistaa monia kodin pintoja ilman pesuaineita. Höyryllä puhdistavat laitteet poistavat tehokkaammin bakteereja kuin perinteiset puhdistusmenetelmät ja ne ovat ekologisen siivoojan valinta. Höyryllä voi pestä kaikki kovat pinnat, kuten laminaattilattian, kaakelit, kaakeleiden saumat, laatat ja ikkunat. Lisäksi esimerkiksi keittotaso ja peilit puhdistuvat höyrylaitteella. Myös tekstiilejä, kuten mattoja, vaatteita ja jopa viherkasveja voi puhdistaa höyryllä.

5. Sitruuna ja sooda

Sitruuna ja ruokasooda sopivat hyvin siivouksen. Ruokasoodalla pääsee eroon teräksisen tiskialtaan ja astioiden tummentumista, kuten kahvi- tai teetahroista. Ruokasoodasta ja vedestä saa tehtyä ns. tahna, jota hierotaan puhdistettaviin kohtiin. Sitruuna kirkastaa ja raikastaa keittiön tai wc:n hajuja.

6. Mikrokuituliinat

Mikrokuituliinoilla siivotessa ei välttämättä tarvitse siivousaineita. Kokeile kuinka tehokasta!

7. Muista Joutsenmerkki

Monista siivouksessa käytettävistä puhdistusaineista on saatavilla ympäristöystävällinen vaihtoehto. Esimerkiksi Joutsenmerkki takaa, että tuotteen ympäristövaikutuksista on tehty perusteellinen arvio ja tuotteen laatu- ja terveysvaikutukset on tarkastettu huolellisesti.