Toimivimmat arjen oikotiet – Kerro meille paras kodin vinkkisi ja voita!

Äiti ja lapsi tekemässä kodin askareita yhdessä.

Kotiaskareiden tarkoituksena on pitää meillä tärkeä paikka, koti, puhtaana ja viihtyisänä. Kotiaskareiden tekemiseen on olemassa monenmoisia helpotuksia, arjen oikoteitä. Erilaiset kodin vinkit ovatkin kasvattaneet suosiotaan ja pelastavat usein kiireisen arjen. Mikä on sinun toimivin arjen oikotiesi? Millä kodin vinkillä kotityöt sujuvat kuin tanssi?

Kerro meille toimivin kodin vinkkisi sivun alalaidasta ja osallistu IKEAn lahjakortin arvontaan (arvo 80 €).

Suosittuja kodin vinkkejä oikomaan arjen askareissa: 

Etikan käyttö

Etikka on oikea kodin hoidon ihmeaine. Etikalla raikastuu pyykki, poistuvat pahat hajut viemäristä ja irtoavat niin kalkkisaostumat kahvikoneesta kuin steariinitahrat.

Etikka raikastaa pyykin pestessä.

Sanomalehdet ikkunoiden ja peilien pesussa

Yksi perinteikäs niksi on kuivata pestävä ikkuna tai peili sanomalehdellä. Sanomalehdellä kuivaaminen tekee pinnasta kirkkaan ilman harmaita raitoja.

Sanomalehdellä kuivaat kätevästi ikkunat pestessä ilman harmaita raitoja.

Ruokasooda jääkaapissa

Ripottele ruokasoodaa jääkaappiin tai jätä avattu ruokasoodapurkki jääkaapin hyllylle. Näin poistat epämiellyttäviä hajuja.

Ruokasooda poistaa pahat hajut jääkaapista.

Tuorekelmua lieden päälle puhdistaessa

Poista pinttynyt lika lieden päältä lisäämällä ensin lieden päälle puhdistusaine ja tämän jälkeen tuorekelmu. Muutaman tunnin vaikutusajan jälkeen kelmu poistetaan ja lika irtoaa helpommin. 

Lieden puhdistamiseen kannattaa ottaa avuksi tuorekelmu.

Kerro meille toimivin kodin vinkkisi: 

Kerro meille paras kodin vinkkisi tai valitse yllä olevista vinkeistä suosikkisi. Arvomme vastanneiden kesken IKEAn lahjakortin (arvo 80 €). Arvonta suoritetaan 2.5.2022 ja voittajaan tullaan olemaan yhteydessä sähköpostitse. Tutustu arvonnan sääntöihin täältä.

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT! KIITOS KAIKILLE OSALLISTUNEILLE