Parvekkeen sisustus ja ulkotilojen kuumimmat trendit

Parvekkeen sisustus ja ulkotilojen kuumimmat trendit.

Löydä oma tyylisi parvekkeen sisustamiseen. Kun panostat parvekkeeseen, ovat rennot hetket omassa kesäkeitaassa taatut. Tässä ovat parhaat palat, kun aiheina ovat parvekkeen sisustus ja trendit vuonna 2022!

Sisusta parveke – tärkeimmät sisustustrendit vuonna 2022 

Kesän edetessä parveke, sisustus ja koti yleensäkin on syytä laittaa viihtyisään kuntoon. Parvekkeen sisustuksessa voit noudattaa kotisi sisätilojen sisustustyyliä, mutta ihan uuden ilmeen kokeileminen ulkotiloissa voi piristää kummasti. Lue, millaisia ovat vuoden 2022 yleiset sisustustrendit. Ennen sisustamista tee parvekkeelle kunnollinen siivous, jollaiseen löydät käytännöllisiä vinkkejä täältä

Tutustu seuraavaksi parvekkeen sisustustyyleihin:

Ajaton ja kestävä parvekkeen sisustus

Perinteinen ja ajaton tyylikkyys näkyy nyt myös parvekkeen sisustuksessa. Laatuun panostetaan ja luonnollisuutta haetaan täyteläisen pyöreistä ja orgaanisista muodoista.

Perinteinen sisustustyyli suosii luonnon materiaaleja: puuvillaa, pellavaa, täyspuuta, kiveä, marmoria ja savea. Sisustuksen luonnollisuus on vastaisku kertakäyttökulutukselle ja kannanotto kestävän kehityksen puolesta.

Sirot ja korkeajalkaiset kalusteet vaihtuvat mataliin ja muhkeisiin istuimiin. Parvekkeen sisustus voi rakentua yhden laadukkaan ja näyttävän design-istuimen ympärille. 

Parvekkeen kesäkukat saavat seurakseen hyötykasveja. Kasvata basilika, tilli, ruohosipuli ja muut kesäkeittiön perusyrtit kasvatuslaatikoissa tai sujauta kasvatusruukut rouheisiin savisiin suojaruukkuihin.

Sisusta parvekkeelle ainakin:

 • muhkea istuin tai istuinryhmä
 • vaaleita sävyjä
 • luonnonmateriaaleja

Ajaton ja kestävä parvekkeen sisustus.

Värikäs 70-luku parvekkeen sisustuksessa

Miten yhdistetään parveke, sisustus ja 70-luku? Parvekkeen sisustuksessa 70-luku näkyy kömpelönkin oloisina kalusteina. Vanhat rottinkikalusteet kannattaa puhdistaa viimeistään nyt, sillä ne ovat tämän sisustustyylin ykkösjuttu! Matalista modulisohvista luot lokoisan ajanviettopaikan, jos parvekkeesi on sateelta suojassa.

1970-luvun tyyli palauttaa värit sisustukseen! Retroväripaletista kannattaa poimia vihreän, sinapin, terrakotan ja okran sävyjä. Värejä ulkotiloihin saat tekstiileillä kuten ryijyillä, matoilla ja tyynyillä. Ihanat, värikkäät ja suurikuvioiset pöytäliinat antavat sisustukselle uskottavuutta. Mummon kaapista saatat löytää oikeita vintageaarteita. 

70-lukulaiset tekstiilit ovat paitsi värikkäitä myös raskaita, mikä onkin erinomaista kaiun estämiseksi nykyaikaisilla lasitetuilla parvekkeilla. Raskaat tuftatut nukkamatot ovat supertrendikkäitä, kuin myös vihreä nurmimatto koko parvekkeen alalle! 

Ripusta kesäkukat roikkuviin amppeleihin tai kasvata köynnöksiä kiipeilemään seinustalle puusäleikköä pitkin. Vuosikymmenten takaa periytyvät aidot ja alkuperäiset kukkapöydät ne vasta viherpeukalon aarteita ovatkin! 

Kokeile ainakin:

 • kukka-amppeleita
 • tuftattuja mattoja
 • seinäryijyjä

70-luvun parvekkeen sisustus.

Boheemi parvekkeen sisustus

Boheemi sisustus eli bohotyyli on ollut viime vuosien kenties näkyvin sisustustrendi. Boheemiin tyyliin sopivilla luonnonmateriaaleilla, vaaleilla sävyillä ja viherkasveilla onkin mitä parhain sisustaa kesäparveke rentoon oleiluun.

Bohotyylin kulmakivenä parvekkeen sisustuksessa ovat bambuhuonekalut ja rottinkiset vintagekalusteet. Voit myös rakentaa parvekkeelle patjoilla ja tyynyillä vuoratun löhöilysopen puisista kuormalavoista. Vaaleilla pehmusteilla ja marokkohenkisillä tekstiileillä kuten matoilla, verhoilla ja makrame-seinävaatteilla luot parvekkeelle pehmeän ja kaikumattoman ajanviettopaikan. Kokeile myös riippumaton tai istuinkeinun ripustamista parvekkeelle.

Parvekesisustus boho-tyyliin sisältää:

 • bambukalusteet
 • viherkasveja
 • makrame-seinävaate

Boheemi parvekkeen sisustus.

Skandinaavinen parvekkeen sisustus

Vaalea ja minimalistinen kalustus on skandinaavisen sisustuksen lähtökohta. Skandinaavinen parvekesisustus luottaa muutamaan tarkoin valittuun huonekaluun. Puiset ja vähäeleiset kansituolit tai kevyet, vaalein verhoiluin pehmustetut polyrottinkikalusteet ovat oivalliset parvekkeen harmoniseen skandityyliin. 

Vaaleat ja harmaat sävyt ovat modernin skandityylin peruspilarit. Vuoraa rauhalliseen sohvannurkkaan pehmeä huopa ja koristetyynyt. Yksiväristen tekstiilien lisäksi sisustustyyli sallii myös geometrisillä kuvioilla ja korostusväreillä leikittelyn.

Skandinaavinen parveke ei kaipaa koriste-esineiden tulvaa, mutta viherkasvit ja kesäkukat tuovat pehmeyttä muuten pelkistettyyn ilmeeseen. Rouheat betoniset kukkaruukut antavat mielenkiintoista kontrastia. Tee vanhoista ruukuista uusia lasittamalla ne tällä ohjeella.

Sisusta skandityyliin ainakin:

 • puiset kalusteet
 • vaaleat ja harmaat sävyt
 • pehmeät tyynyt ja torkkupeitot

Skandinaavinen parvekkeen sisustus.

Sisusta parveke 90-lukulaisittain

Sisustustrendien kärkeen on kiilaamassa 1990-luvun tyyli, joka näkyy parvekkeen sisustuksessa muun muassa kalusteiden viileän sävyisinä materiaaleina. Kylmät metallinsävyt kuten kromi, teräs ja nikkeli palaavat sisustukseen. Metalliset putkijalkaiset kalusteet yhdistelvät yllätyksellisesti pehmeämpiä materiaaleja. Torkkupeitto eläinkuosilla, esimerkiksi lehmäkuviolla, tuo 90-luvun elävästi takaisin!

Väreinä 90-luvun sisustuksessa hehkuvat kirkas sähkönsininen, oranssi sekä violetti lupiini. Lasipöydät, persoonalliset koriste-esineet kuten värikkäät lasipullot yhdessä muutaman näyttävän viherkasvin kanssa tekevät parvekkeestasi huipputrendikkään!

Hanki ainakin:

 • metallijalkaiset kalusteet
 • eläinkuosilliset tekstiilit
 • persoonalliset koriste-esineet

90-luvun parvekkeen sisustus.

Mikäli et vielä tiedä, millaisen tyylin haluat sisustaa parvekkeellesi, testaa omaa sisustustuntemustasi tällä kiinnostavalla testillä ja löydä sisäinen sistustajasi!