Äänestä Suomen jouluisinta kaupunkia ja voita rentouttava hotellielämys

Kaupunkeja täynnä joulun taikaa – Mikä on jouluisin?

Mistä löytyvät Suomen parhaat joulumarkkinat ja joulutorit? Entä missä valaisevat upeimmat jouluvalot? Valitsimme viisi taianomaista kotimaan joulukaupunkia, joissa joulufanin on paitsi kiva käväistä, myös huikea asua. Mikä näistä on Suomen jouluisin kaupunki? Vai onko se jokin unohdettu helmi?

Äänestä Suomen jouluisinta kaupunkia sivun alalaidasta ja osallistu Lapland Hotelsin majoitus- ja ravintolalahjakortin arvontaan (arvo 100 €).

Kuva jouluisesta Rovaniemestä

Rovaniemi – Pohjoisen joulupääkaupunki

Todellinen joulun taika löytyy tietysti Napapiirin kupeesta, joulupukin virallisesta kotikaupungista, Rovaniemeltä. Rovaniemellä pakkanen paukkuu ja lumikinokset kohoavat korkealle. Pohjoisen joulupääkaupungissa kirkkaat tähtiyöt, loimuavat revontulet ja vaeltavat porolaumat luovat ainutlaatuista joulun taikaa. Jokaisen joulufanin unelmien matkakohde, Joulupukin Pajakylä, sijaitsee Napapiirillä vain lyhyen ajomatkan päässä Rovaniemen keskustasta. 

Kuva jouluisesta Turusta

Turku – Joulukaupunkien klassikko

Turkua mainostetaan Suomen joulukaupungiksi, eikä syyttä. Aurajoen suuntainen Yliopistonkatu sädehtii vuosittain satumaisessa joulunavauksessa. Vanhalla Suurtorilla vietetään perinteisiä joulumarkkinoita neljänä joulua edeltävänä viikonloppuna. Markkinoilta löydät kauneimmat käsityöt ja taide-esineet sekä herkulliset jouluherkut. Vanhalla Suurtorilla julistetaan myös perinteisesti jouluaattona joulurauha.

Kuva jouluisesta Helsingistä

Helsinki – Pääkaupunki täynnä jouluohjelmaa

Helsingin jouluohjelmassa on valinnanvaraa. Tiesitkö, että Aleksanterinkadun jouluvalot ovat valaisseet Helsingin joulukuun jo 30-luvulta lähtien? Perinteiset Tuomaan Markkinat täyttävät tänä vuonna Kauppatorin koko joulukuun ajaksi. Markkinoilla pääsee pyörimään ilmaisessa lasten karusellissa sekä ihastelemaan noin 100 käsityöläisen ja pientuottajan luomuksia. Senaatintorilla taas kannattaa käydä seuraamassa näyttävää Lucia-kulkuetta joulukuun 13. päivänä. Viihdyttäviä tapahtumia tarjoavat myös asuinlähiöt, esimerkiksi Herttoniemen kartanon joulupolku. 

Kuva jouluisesta Tampereesta

Tampere – Suussasulavia jouluherkkuja

Tampereen joulunodotusajan kruunaavat suosittu kotimaisia laatukäsitöitä tarjoava joulutori ja tunnelmalliset herkuttelupaikat. Pyynikin näkötornin Munkkikahvilassa saa suut makeaksi salaisella reseptillä valmistetuilla munkeilla. Särkänniemessä tontut avaavat joka joulu pajansa Koiramäen eläinpuiston vanhoihin rakennuksiin. Koiramäen joulussa voi koko perheen voimin käydä tapaamassa maatilan eläimiä sekä Tonttukoulussa askarrella vaikkapa joulukortteja tai kuorruttaa pipareita. 

Kuva jouluisesta Porvoosta

Porvoo – Joulun tunnelmaa puutalomiljöössä

Porvoon vanhan kaupungin mukulakivikadut suloisine pikkuputiikkeineen ja kodikkaine kahviloineen kutsuvat jouluvierailijat viihtymään. Joulun aika on täynnä tunnelmallisia tapahtumia, joita porvoolaiset museot, yritykset ja yhdistykset järjestävät. Joulukuussa Porvoon torille pystytetään kauniisti valaistut joulumarkkinat. Porvoossa saa nauttia myös yhteisöllisyydestä, esimerkiksi Porvoon Myllymäen asukasyhdistys järjestää vuosittain eläväisen korttelijoulukalenterin, jonka luukkuina toimivat alueen asukkaiden portit.

Äänestä Suomen jouluisinta kaupunkia: 

Lapland Hotelsin majoitus- ja ravintolalahjakortin arvonta (arvo 100 €) suoritetaan 20.12.2021 ja voittajaan tullaan olemaan yhteydessä sähköpostitse. Tutustu arvonnan sääntöihin

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT! KIITOS KAIKILLE OSALLISTUNEILLE