Joulun sisustusvinkit: Tunnelmaa talviseen kotiin

Joulusisustuksen väripaletti on nyt muutakin kuin punaista ja vihreää. Talvisen kodin sisustus syntyy persoonallisista ratkaisuista ja omista mieltymyksistä. Kokosimme muutamia vinkkejä joulukodin sisustukseen.

1.Joulusiivous on tärkeä osa juhlaan valmistautumista. Tuuletuksen tuoma raikkaus ja kodin puhtaus kutsuvat viihtymään ja rentoutumaan.

2. Yhdistele ennakkoluulottomasti. Kata pöytä perintöastioilla ja yhdistele erilaisia (uusia ja vanhoja) astioita keskenään. Valitse kokonaisuuteen sopivat lautasliinat ja askartele uniikit paikkakortit jokaiselle joulupöytään osallistuvalle.

Joulusisustus, Iittala
Kuva: Iittala

3. Koristele kukkasin. Panosta näyttäviin kukka-asetelmiin ja valitse väreiksi kaikkia niitä värejä mistä oikeasti tykkäät. Yhdistele joulukukkia kuten hyasinttia, amaryllista ja joulutähtiä ympäri asuntoa ja tee kimppuja ja asetelmia erilaisiin astioihin. Lisää asetelmiin vihreää, kuten kuusenoksia, eucalyptusta ja sypressiä.

Joulukranssin tekoa, Tuokio-Uunikokki
Kuva: Arabia

4. Minikuusi. Kokeile suosittua minikuusta joulutunnelman tuojana. Minikuusta voi oikeasti kasvattaa kotona ja se tuo kotiin myös ihanan joulun tuoksun!

5. Tunnelmoi valoilla. Joulu- tai sesonkivalomarkkinoille on tullut viime vuosina paljon kaikenlaista uutta. Valoja löytyy sisälle ja ulos – eri sävyissä ja muodoissa. On tähtiä, palloja, höyheniä ja sydämiä. Uusin väri on ruusukulta, jonka lämmin ja ylellinen valo sopii moneen kotiin.

Joulusisustus, Balmuir
Kuva: Balmuir

6. Ota värit vastaan. Pimeä kaamosaika on toisaalta seesteistä rauhoittumisen aikaa, mutta nyt on myös ihanteellinen hetki tuoda kotiin väriä ja energiaa. Valitse värikkäät astiat, sohvatyynyt ja torkkupeitot, uudet verhotkin voivat olla pirteän värikkäät. Joulun uutuusvärinä hehkuvat nyt esimerkiksi supertyylikäs ametisti / violetti ja todella syvä joulunpunainen. Nämä yhdistettynä kultaan tai hopeaan – tai miksei molempiin – tuo joulukotiin ylellisen upeaa tunnelmaa.

Joulukattaus, Iittala
Kuva: Iittala

7. Maanläheinen huurteisuus. Kuin pakkaspäivien kuurainen maa, myös joulu- ja talvikodin sisustuksessa näkyy nyt myös eräänlainen maanläheisyys. Tekstiileissä hehkuvat viileät harmaansiniset, huurteinen vihreä, vaaleanpunainen ja persikkaiset sävyt. Olkoon joulukotisi millainen tahansa, muista, että persoonallisuus on sisustuksessa kaiken a ja o. Tee (joulu)kodistasi juuri sellainen kuin sinä haluat.

Hyvää joulun odotusta kaikkiin koteihin!

 

Lähteet ja kuvat: Balmuir, Arabia, Marimekko, Iittala, Rianno/Landscape.