Oikotie uuteen kotiin vie – Meja Hynynen on ammattiflippaaja

Meja Hynynen on ammattiflippaaja

Meja Hynynen työskenteli markkinoinnin parissa, kunnes päätti opiskella sisustussuunnittelijaksi.

Meja Hynynen innostui rakentamisesta, remontoinnista ja sisustamista osittain verenperintönä. Mejan isä on rakennusalan yrittäjä ja kiinnostus alaan on kulkenut suvussa. Nyt Meja flippaa, eli kunnostaa ja sisustaa asuntoja myyden ne eteenpäin.

– Vaihdoin alaa aikuisiällä. Työskentelin vuosia markkinoinnin parissa, mutta omien kotien remonttien kautta aloin vähitellen ajatella tästä myös uutta ammattia. Opiskelin sisustussuunnittelijaksi, myöhemmin huonekaluverhoilijaksi ja pian huomasin, että työ markkinoinnin parissa sai jäädä. Suunnittelutyö on intohimoni ja asuntojen perusteellinen toimivuus olennaista kaikissa kohteissani, Meja Hynynen kertoo.

Meja Hynysen suunnittelema makuuhuone Vantaalla.
Kaivosvoudintie, Vantaa. Kuva: Mikael Pettersson

Intohimosta suunnittelutyöhön

Meja Hynynen aloitti kierrätysideologiaan erikoistuneena sisustussuunnittelijana tehden suunnitelmia asiakkailleen, mutta nykyään hän panostaa täysillä asuntojen flippaukseen. Flippaus tarkoittaa sitä, että Meja ostaa asunnon, joka on mielellään ”pommikuntoinen” ja hän remontoi, sisustaa sen ja myy sitten eteenpäin. Hän myös konsultoi asiakkaitaan remontti- ja sisustusasioissa.

– Kun pääsin vauhtiin ensimmäisten asuntojen kanssa ja sain myytyä ne tyytyväisille ostajille hyvään hintaan, ostin taas lisää. Näin tästä tuli liiketoimintaa – ja samalla pääsen toteuttamaan itseäni suunnittelijana, Meja summaa.

Mejalle suunnittelutyö on todellinen intohimo. Hän käyttää rohkeasti tilaa hyödykseen, vaihtaa tarvittaessa keittiön paikkaa eikä pelkää värien käyttöä. Mejan flippaamat asunnot eivät todellakaan ole ns. ”yhdestä muotista”.

– Toteutan suunnittelutyössä visioitani vapaasti. Voin siirtää seiniä, tehdä uniikkeja ratkaisuja ja käyttää rohkeitakin värejä. Mejan lempiväri on vaaleanpunainen, mutta flippikohteissa väriskaala on laajempi. Hyödynnän markkinointitaustaani nykyisessä työssäni, kun luon uniikkeja juttuja tietylle kohderyhmälle. Asuntoni herättävät tunteita, Meja Hynynen toteaa.

Meja Hynysen suunnittelema olohuone Helsingissä
Papinkuja, Helsinki. Kuva: Mikael Pettersson

Instagram nosti yrityksen lentoon

Hynysen yritys Meja Design lähti ns. lentoon pitkälti hänen Instagramissa jakamiensa remontti- ja sisustusvideoiden kautta. Mejan tilillä on tuntikaupalla videomateriaalia remonttien kulusta ja muutoskuvia lopputuloksista. Meja suunnittelee, organisoi ja vetää projekteja, mutta varsinaiset remonttityöt hän jättää muille alan ammattilaisille.

– Iso osa työtäni on nykyään myös somen tekeminen. Kun seuraajia on yli 20 000, ei pelkkä materiaalin tuottaminen riitä, vaan aikaa kuluu myös seuraajien viesteihin vastaamiseen, Meja selvittää.

Työn alla saattaa olla neljäkin remonttikohdetta yhtä aikaa.

– Käytän aina ammattitekijöitä, olipa kyseessä sitten oman kotini tai myyntiin tulevan asunnon remontti. Muutan itsekin 2-4 vuoden välein eli remonttia ja suunnittelua on aina meneillään niin asiakastyössä kuin omassakin elämässä. Pian pääsen muuttamaan juuri remontoituun kotiini ihanassa jugendtalossa. Papereissa luki, että huoneistossa on 48 neliötä, mutta tarkistusmittauksen jälkeen sain pari neliötä lisää, Meja iloitsee.

Katto ja lattia Meja Hynysen omassa kodissa.
Katto ja lattia Mejan omassa kodissa. Kuva: Mikael Pettersson

Sopivien kohteiden löytäminen vaatii tarkkuutta ja nopeutta. Meja on ostanut asuntoja myös näkemättä – kun kohde on ollut juuri se oikea.

– Minulla on hakuvahdit mm. Oikotiellä ja muissa palveluissa erilaisilla hakukriteereillä. Kun kiinnostava asunto löytyy, tartun tilaisuuteen heti. Tarkistan yhtiön paperit, tehdyt ja tulevat remontit – ja päätän teenkö ostotarjouksen. Kun etsintä on kuumimmillaan, saatan katsoa asuntoilmoituksia monta kertaa päivässä.

Meja on on sijoittanut asuntoihin Helsingin lisäksi myös Vantaalla ja Kuopiossa.

– Tärkein asia asuntoa ostaessa on taloyhtiö. Myöskään putkiremonttia ei saa olla tulossa seuraavan 15 vuoteen. Mitä vanhempi talo, sitä kiinnostuneempi olen. Lisäksi asunnon valoisuus ja ikkunoiden koko ovat tärkeitä. Samoin näkymät, ja se, että asunto ei sijaitse aivan ensimmäisessä kerroksessa, Meja Hynynen listaa.

Sen sijaan asunnon pohjaratkaisulla tai kunnolla ei ole väliä, koska koko asunto menee kuitenkin remontissa uusiksi.

Meja Hynysen suunnittelema makuuhuone Kuopiossa.
Savonkatu, Kuopio. Kuva: Pavel Kasinski

Rakkaus käveli remonttikohteeseen

Työ sisustussuunnittelijana ja flippaajana on tuonut Meja Hynysen elämään myös rakkauden, kun hänen kumppaninsa Matias päätyi suositusten kautta remontoimaan Mejan yhtä kohdetta.

– Kaikki alkoi työn merkeissä, remontin arviointikäynnistä. Aluksi olimme vain työkavereita, mutta kaveruus muuttui kuukausien myötä rakkaudeksi. Nyt olemme myös ostaneet ensimmäisen yhteisen asuntosijoituskohteemme Mannerheimintieltä, Hynynen hymyilee.

Ihanteellinen kombo toimii työssä ja vapaa-ajalla; ammattitaitoinen ja huolellinen remppamies osaa toteuttaa Mejan villitkin suunnitelmat. Aiemmin haasteena ollut laadukkaiden tekijöiden etsintä on loppunut.

– Matias on todellinen luottotekijä ja oikeasti uskomattoman hyvä remontoija. Hän myös innostuu asioista samaan tapaan kuin minäkin, olemme hyvä tiimi, Meja kehuu.

Katso kuvia ja videoita Meja Designin projekteista Instagramissa: @mejadesign.fi