Heinät sisustustrendinä

Kaikennäköiset heinät ovat nyt kovasti pinnalla sisustuksessa ja etenkin paksuröyhyinen pampaheinä on erityisen trendikäs. Jos et kuitenkaan onnistu löytämään pampaheinää kukkakaupastasi tai et halua niistä maksaa, löytyy luonnosta monenmoisia näyttäviä heinä- ja sarakasveja maljakkoon laitettavaksi – ihan ilmaiseksi.

Koiralenkillä ollessani huomasin ojassa komeita järviruokoja, joiden röyhyt olivat tänä vuonna kasvaneet melkoisen kookkaiksi ilmeisesti helteisen sään ansiosta. Koska ruo’ot sai poikki kätevästi ilman saksia ja viiltohaavoja, poimin muutamia kotiin vietäväksi. Suurimman osan lehdistä karsin pois jo kasvupaikalla, mutta muutamia jätin ja ajattelin katsoa niiden kohtaloa uudelleen maljakossa.

Lopulta asetellessani oksia maljakkoon päädyin poistamaan lehdet kokonaan, mutta mikäpä estää niitä paikalleenkin jättämään, mikäli haluaa vihreää joukkoon. Jotta röyhyt eivät varistaisi roskaa ympärilleen, kannattaa ne suihkauttaa hiuslakalla ympäriinsä. Lakka sitoo siemenet ja roskat kiinni röyhyyn niin ettei pöytää tarvitse olla koko ajan pyyhkimässä.

Kerrottakoon tähän nyt vielä yksi tarina noista trendikkäistä pampaheinistä. Viime vuoden keväällä ostin muutamia pampaheinän juurakoita puutarhamessuilta ja ne lähtivätkin yhtä lukuun ottamatta kasvuun hyvin. Syksyllä heinissä olivat paksut jöötivarret ja melkoisen tuuheat röyhyt, jotka silloin otinkin talteen ja laitoin sisälle maljakkoon. Lopulta kuitenkin kyllästyin niihin ja heitin menemään, huomatakseni kuukautta myöhemmin kaikkien ulkomaisten sisustuslehtien olevan niitä pullollaan. Juurakot eivät enää tänä keväänä lähteneet uudelleen kasvuun ja päätin, etten totisesti aio ostaa uusia oksia kaupasta maljakkoon, olkoon kuinka trendikkäitä tahansa. Joten nyt mennään järviruo’oilla!