Tampereen 10 ihaninta sisustusliikettä

Tampereen keskustasta löytyy runsas ja monipuolinen valikoima laadukkaita sisustusliikkeitä, jotka hemmottelevat lukuisiin eri tyyleihin hullaantuneita sisustajia. Monilla liikkeillä on myös verkkokauppa, joten niiden kauniisiin tuotteisiin pääsevät tutustumaan myös muualla Suomessa asuvat.

1. Sisustus ID

Tamperelaisten koteja ja toimitiloja jo 80-luvulta asti sisustaneen Sisustus ID:n myymälä sijaitsee keskustassa Aleksis Kiven kadulta. Valikoimissa on niin tuttuja pohjoismaalaisia designklassikkoja kuin trendihaukkojen suosimia kuumia uutuuksiakin. Sisustus ID:n kanssa samoissa tiloissa toimii myös kotimainen keittiökalustebrändi Kitzen.

Aleksis Kiven katu 13

 

2. Domdom

Domdom on skandinaaviseen sisustamiseen keskittyvä sisustusliike, jonka verkkokauppa on monelle sisustajalle tuttu. Myymälän ilme on selkeä ja mustavalkoisen graafinen. Skandinaavisen sisustamisen parhaat merkit, kuten Muoto2, Saana ja Olli, Verso Design ja tietenkin Domdomin oma tuotemerkki Monamii Design, ovat hyvin edustettuina liikkeessä.

Aleksis Kiven katu 30

3. Gusta Design

Gusta Design on vuonna 2017 perustettu, 1930–1970-luvun vintage-kalusteiden myyntiin keskittyvä vanhan tavaran taivas. Liike myy vanhoja huonekaluja ja valaisimia keskittyen moderniin suomalaiseen designiin. Liike myös vuokraa esineistöä esimerkiksi mainoskuvauksiin, stailauksiin sekä erilaisiin produktioihin. Liikkeessä on juuri meneillään remontti ja myymälän laajennus – uudistuneen myymälän avajaisia vietetään perjantaina 2.11.

Aleksis Kiven katu 30

7. Design Paja

Pyynikintorilla, vanhan lihakaupan tiloissa sijaitseva Design Paja on paitsi sisustusputiikki ja verkkokauppa, myös hiusstudio sekä suunnittelutoimisto, joka tarjoaa sisustussuunnittelua Tampereen ja Pirkanmaan alueella. Paja Putiikki keskittyy designtuotteiden lisäksi myös käsityömuotoiluun ja liikkeen valikoimissa onkin kattava valikoima muun muassa ihastuttavia OyOy:n pehmoleluja. Kivijalkaliikkeen tarjonnan lisäksi huonekaluja, mattoja ja valaisimia saa myös tilauksesta.

Pyynikintori 4-6

5. K5 LIVING

Sisustusliike K5 LIVING sijaitsee Hämeenpuiston varrella aivan Tampereen keskustassa. Tunnelmallisesta kivijalkakaupasta löytyy monipuolinen valikoima pohjoismaalaisten ja eurooppalaisten toimittajien sisustustavaroita ja huonekaluja sekä uniikkeja vintage-esineitä.

Hämeenpuisto 33

6. Kantriina

Romanttista, klassista ja New England -tyylistä sisustusta tarjoavan Kantriinan edustamista tuotemerkeistä tunnetuimmat ovat Rivièra Maison ja Lene Bjerre. Vuoden 2016 Sisustusliikkeeksi valittu Kantriina on perustettu jo vuonna 1995 ja nykyään liikkeellä on suuri myymälä Laukontorilla.

Laukotori 6

 

7. Ideahuone

Ideahuone on juuri uusiin liiketiloihin muuttanut sisustuksen sekatavarakauppa. Pienessä ja persoonallisessa sisustusputiikissa myydään esineitä, joita ei ihan heti tule vastaan muualla. Ostosten lomassa voit pysähtyä nauttimaan myös kupillisen kahvia tai teetä – Ideahuoneessa toimii samassa tilassa myös pieni kahvila.

Itsenäisyydenkatu 25

8. Koti-Kalustamo

Koti-Kalustamo avasi ovensa ensimmäistä kertaa 80 vuotta sitten Näsilinnankadulla. Nyt 1.10. liike palasi takaisin juurilleen Tampereen keskustaan, tällä kertaa Kauppakadulle. Koti-Kalustamo on laadukkaisiin, pääasiassa kotimaisiin merkkituotteisiin ja hyvään palveluun erikoistunut kalustemyymälä, joka lupaa huolehtia niin kalusteiden kokoamisesta kuin vanhojen poisviennistäkin.

Keskustassa Kauppakatu 6
Lielahden kalustehalli Taninkatu 6

9. Gide gifts & decor

Tampereen Tullintorin sekä Ratinan Kauppakeskusten lisäksi lahja- ja sisustusliike Gidellä on liike myös Espoon Isossa Omenassa. Gide gifts & decor on kahden suomalaisen naisyrittäjän perustama yritys, joka tarjoaa käytännöllisiä sisustustuotteita ja kauniita lahjatavaroita. Täältä löytyvät kätevästi pikkutuliaiset ja persoonalliset viemiset. Yrityksellä on myös verkkokauppa.

Tullintorin Kauppakeskus
Ratinan Kauppakeskus

10. Opuntia

Kun sisustusmyymälät ja putiikit on kierretty, voi kotiin viemisiksi hakea kukkakauppa Opuntiasta trendikkään japanilaisen sammalpalloistutuksen eli kokedaman tai ehkäpä jonkin paikan kymmenistä kaktuksista tai tyräkeistä. Kaupan nimikin tulee kaktussuvusta ja se kuvastaa kaupan omistajien vuosikymmenten mittaista kiinnostusta kaktuksiin. Liikkeen sisustuksessa on käytetty omia vanhoja kaktuksia ja tyräkkejä, mikä luo Opuntiaan ainutlaatuisen ilmapiirin.

Hämeenpuisto 31