Kesäasunnon sisustusta

Kesäaikana kotien sisustaminen hiljenee hetkeksi, kun ihmiset siirtyvät viettämään aikaa ulos ja lomailevat. Ihan kokonaan ilman töitä ei suunnittelija silti länsirannikolla jää, vaan kesäkaudella suunnittelun painopiste siirtyy kesämökkeihin ja lomakoteihin. Vaikka kuvat on otettu vielä hiukan kesken olevasta kohteesta, vilautan niistä muutamaa ja esittelen sitten myöhemmin koko kohteen kattavammin kuvin.

Postauksen kesäkoti on Kontion Glass House. Se koostuu kahdesta erillisestä rakennuksesta: päämökistä ja saunarakennuksesta, jotka asettuvat yhtenäisen katon alle viistosti toisiinsa nähden, siten että rakennusten väliin jää katettu ruokailutila terasseineen. Päämökki koostuu tuvasta, kahdesta makuusopesta sekä parvesta. Tupa toimii samanaikaisesti keittiönä, ruokatilana ja olohuoneena ja koska tila ei ole suuren suuri, ovat kalusteet valittu kooltaan siroiksi ja ilmaviksi.

Hakolan kolmenistuttava Filippa-sohva on rento ja hyvä istua ja sen päälliset ovat irrotettavat ja vesipestävät. Vaaleanpunaisella verhoillut, hieman 50-luvun tyyliset Day-nojatuolit ovat sirot ja kevyet, eivätkä ne tuki näköalaa, jonka lasiseinä avaa meren suuntaan.

Ruokapöytänä on pyöreä, massiivitamminen &Traditionin In Between -pöytä, jonka ympärille mahtuu juuri ja juuri neljä ihmistä aterioimaan. Isompi ruokaryhmä löytyy sitten katetulta terassilta mahdollistaen suuremman ystäväjoukon kestitsemisen. Iso Vertigo-valaisin on näyttävä katseenkiinnittäjä istuinryhmän yläpuolella.

Toinen makuusopista kuuluu pienelle tytölle. Vuode on Ikean Kura, jonka voi rakentaa kahdella tavalla, sijoittaen vuoteen joko ylös tai alas. Koska tyttö on vielä sen verran pieni, asennettiin vuode nyt alas ja vuoteen päälle ja ympärille kehikkoon ommellaan vielä katos ja verhot.

Vaikka ollaan mökillä, ei se enää välttämättä tarkoita ulkohuussia ja vedettömyyttä. Tässäkin mökissä on hyvänkokoinen wc, josta löytyy jopa pesukone. Seinät on laatoitettu isolla kivimäisellä laatalla ja lattia on helposti siistinä pidettävää, saumatonta mikrosementtiä.

Saunatuvassa voi yövyttää muutaman vieraan levitettävässä vuodesohvassa, ja mahtuupa sinne myös halutessaan istumaan iltaa saunan jälkeen. Pöytä on Hayn Copenhague.