Makuuhuoneen sisustus – Trendeinä hyvinvointi ja pesänrakennus

Makuuhuoneen sisustus trendeinä hyvinvointi ja pesänrakennus

Makuuhuoneen sisustus on tullut tärkeäksi osaksi pesänrakennusta, samalla kun kodin merkitys on kasvanut maailmantapahtumien ja etätyöhön siirtymisen vuoksi. Miten makuuhuone sisustetaan nykyisiin tarpeisiin ja mitkä ovat trendit vuonna 2022?

Makuuhuoneen sisustus on osa hyvinvointia 

Makuuhuoneen sisustus on tullut osaksi kokonaisvaltaisempaa henkilökohtaisen hyvinvoinnin tavoittelua. Makuuhuoneen sisustuksessa näyttävän sijoittelun ja tyylittelyn sijasta haetaan tunnetta turvasta ja pysyvyydestä. Oma makuuhuone nähdään pesäkolona, jonne voi sulkeutua päivän päätteeksi palautumaan. Lue täältä yleisesti asumisen ja sisustamisen trendeistä vuonna 2022 ja täältä kodin roolista onnellisuuden lähteenä.

Makuuhuoneen sisustus ja tämän hetken trendit:

Makuuhuoneen sisustus on värikylläistä

Värikäs ja pesämäinen makuuhuoneen sisustus

Valkoisen sisustuksen aikakausi on päättynyt, ja makuuhuoneen sisustuksessa päästetään värit valloilleen. Makuuhuoneen sisustus ja väripaletin yhdistäminen siihen on toki pienen pohdinnan arvoinen ennen maalitelaan tarttumista

Sinisen eri sävyt ovat klassinen valinta makuuhuoneeseen, sillä sinisen värin uskotaan rauhoittavan ja tasapainottavan, auttavan uneen. Mikäli tavoitteesi on tyyni tunnelma makuuhuoneessa, sininen sopii tarkoitukseen.

Punaiset ja oranssit sävyt puolestaan energisoivat ja piristävät. Makuuhuoneen sisustus, jonka tavoitteena on herätellä sinut pirteänä aamuun, voi hyvinkin hehkua punertavissa väreissä. Ei siis ole mitään estettä, etteikö punainenkin sopisi makuuhuoneeseen. Maanläheiset rusehtavat värit maadoittavat ja tekevät makuuhuoneesta pesämäisen. 

Olipa värivalintasi mikä tahansa, mattamaalit ja murretut sävyt ovat makuuhuoneessa kirkkaita sävyjä varmemmat. Voit maalata seinät voimakkaalla sävyllä ja käyttää kalusteissa ja tekstiileissä vaaleampia sävyjä samasta väristä. Tai jos maalaat seinät vaalealla värisävyllä, muussa sisustuksessa voit hyvinkin käyttää voimakkaita sävyjä. Käytä väriä koko huoneessa. Tehosteseinien aika on ohi.

Makuuhuoneen sisustus värien mukaan:

  • sinertävät värit rauhoittavat ja tasapainottavat
  • punertavat värit energisoivat
  • maanläheiset värit maadoittavat

Lue myös värikylläisestä 1970-luvun sisustuksesta.

Makuuhuoneen sisustus kutsuu luonnon sisään

Luontoteemainen makuuhuoneen sisustus

Pitkän etätyön ja eristäytymisen seurauksena luonnollisuuden ja luonnon merkitys on kasvanut. Paluu luontoon tapahtuu nyt tuomalla kasvikuvastoa sisään. Makuuhuoneen sisustus kasviaiheisella taiteella, seinävaatteella tai tapetilla sekä energisoi että tasapainottaa. Oikeat viherkasvit antavat makuuhuoneelle rauhoittavan tunnelman. 

Makuuhuoneen sisustus luonnonmukaisilla materiaaleilla on tätä päivää. Sataprosenttiset puuvilla-, villa- ja pellavatekstiilit ovat pesänrakentajille tärkeitä materiaaleja. Laadukkaat tekstiilit kestävät käytössä, näyttävät hyvältä ja tuudittavat levolliseen uneen.

Huoleton makuuhuoneen sisustus

Huoleton makuuhuoneen sisustus

Huoleton makuuhuoneen sisustus ei tarkoita sitä, etteivätkö sisustusvalinnat olisi tarkoin mietittyjä. Tämän hetken trendikkäin juttu makuuhuoneen sisustuksessa on liiasta asetelmallisuudesta luopuminen ja puolihuolimattomasti paikkansa löytäneiden kalusteiden ja esineiden sijoittelu epäsymmetrisesti sängyn molemmin puolin. 

Makuuhuoneen sisustus epätäydellisyyttä ja väliaikaisuutta korostavalla estetiikalla juontaa juurensa japanilaisesta wabi-sabi-filosofiasta, jossa yksinkertaisuus on kaunista. 

Sängynpäädyt ovat olleet pitkään sisustajien suosiossa, ja ovat edelleenkin. Sängynpääty kehystää sängyn ja vangitsee katseen etenkin nyt, kun ne rakennetaan supertrendikkäästi erilaisiin muotoihin, tekstuureihin ja kuviointeihin. Epäsymmetrisyys, muhkea verhoilu ja värien käyttö sänkyä kruunaamassa ovat tämän hetken kuumin trendi.

Makuuhuoneen sisustus ja huoleton tunnelma syntyy:

  • tavaroiden epäsymmetriasta
  • persoonallisesta sängynpäädystä
  • yksinkertaisuudesta

Äärimmilleen riisuttu makuuhuoneen sisustus

Riisuttu ja pelkistetty makuuhuoneen sisustus

Unohda runsas ja värikoordinoitu koristetyynymeri sekä sängyn vaivalloinen avaaminen ja petaaminen! Pelkistetty makuuhuoneen sisustus ja yksinkertaisuus ovat rauhoittumista ja hälinää karttavan trenditietoisen ihmisen valinta. Heitä sängylle kaksi tyynyä: valmista tuli!

Kaipuu yksinkertaisuuteen ja luonnonläheisyyteen heijastelee tarvetta nauttia perusasioista. Vastaiskuna yltäkylläisyydelle makuuhuoneen sisustus muistuttaa nyt enemmän mökkisisustusta, mitä ikinä se kenellekin tarkoittaa! Kotisi voi siis olla täysin oman makusi mukainen, kunhan makuuhuoneen sisustus antaa sinulle harmonisen ja turvallisen tunteen.

Lukunurkkaus osana makuuhuoneen sisustusta

Tunnelmallinen runsas ja kodikas makuuhuoneen sisustus

Makuuhuoneesta on tullut pelkkää nukkumapaikkaa tärkeämpi huone. Yleisen etätyöaikakauden alkaessa moni rakensi etätyöpisteen makuuhuoneeseen, mutta etätyön tekemisen jäätyä pysyväksi tavaksi tietokonepöydän ja elektroniikan siirtäminen pois nukkumatilassa voi olla hyvä ratkaisu. 

Makuuhuoneen sisustus houkuttelevaksi ja persoonalliseksi oleilupaikaksi onkin mahdollista, kun sijoitat makuuhuoneeseen mukavan nojatuolin ja sen viereen itsellesi sopivan valaisimen. Rauhallinen lukunurkkaus tai neuletöille pyhitetty sopukka onkin palvelus henkiselle hyvinvoinnille ja kiireisestä arjesta palautumiselle!

Muuta makuuhuoneen sisustus henkilökohtaiseksi pesäksi tuomalla sinne persoonallisuuteesi sopivaa taidetta, tee seinälle makrame-työ omin käsin tai sulje makuuhuone kännykän käytöltä ja tartu perinteiseen kirjaan!

Makuuhuoneen sisustus ripauksella persoonaa sisältää:

  • mukavan nojatuolin ja lukulampun
  • tilaa joogamatolle
  • korin langoille ja neuletöille

Nyt kun makuuhuoneen sisustus on saatettu ajan tasalle, olisiko seuraavaksi aika sisustaa parveke ja olohuone tämän hetken tyyliin sopivaksi?