Minitalo – suomalaista designia

Olemme esitelleet aiemmin ulkomaisia pientaloja ja nyt on ilo ja kunnia lisätä niiden joukkoon suomalainen designtuote nimeltä Minitalo.

Talon suunnittelija on Maria Klemetz Aito Arkkitehtuuritoimisto Oy:stä. Aito Arkkitehtuuritoimisto on kehittänyt Minitalon rakentamiseen uudenlaisen palvelukonseptin, jossa asiakas voi halutessaan tilata koko prosessin sisältäen suunnittelun, lupien haun, valvonnan, viranomaisyhteistyön ja perustusten rakentamisen arkkitehtitoimistolta. Arkkitehdin mukaan se tekee rakennuttamisprosessista edullisempaa. Rakennuttamisprosessi on nykyään sen verran vaativaa, että harvalla on siihen itse aikaa tai osaamista.

 

Minitalossa on sisätilaa noin 30 m2 + yläkerta. Talosta on kaksi erikorkuista mallia, joilla molemmilla on sama pohja. Matalammassa mallissa tilan korkeus on 4 metriä ja korkeammassa 5 metriä. Matalammassa taloversiossa on yläkerrassa nukkumaparvi, jota ei lasketa neliöihin. Korkeassa taloversiossa tulee laskennallista lisätilaa noin 5 m2. Arkkitehdin mukaan Minitalon korkeammassa versiossa on hyötytilaa yläkerrassa enemmän, mutta harjakaton matalampaa osaa ei lasketa neliöihin.

 

Minitalon sisä- ja ulkomateriaaleissa on käytetty kauniisti vanhenevia iättömiä materiaaleja ja värejä. Sisätilan lattia on leveää lankkuparkettia tai haluttaessa leveää puulankkua. Seinät ja katto ovat valkoiseksi maalattua kipsilevyä. Vaihtoehtona on toteuttaa seinät myös puulevypintaisena. Minitalon keittiön suunnittelija ja toimittaja on tunnettu ja palkittu suunnittelija Asmo Noronen Helno Oy:stä.

 

Sekä korkean että matalan Minitalo-mallin ulkomitat ovat 10,8 x 3,5 metriä. Minitaloon kuuluu terassi, joka on noin 4 x 4 metriä. Se laajentaa pienen talon tilaa ulospäin.

 

Minitalo rakennetaan Suomessa kokonaan valmiiksi tehtaalla sisätiloissa säältä suojattuna ja kuljetetaan tontille yhtenä kappaleena sisustuksineen. Asennus tapahtuu päivässä ja talo on heti käyttökunnossa. Minitaloon voi lisätä aurinkoenergiatekniikkaa, jolloin se aurinkoisella paikalla tuottaa saman verran sähköä kuin mitä sen oma kulutus on. Laajemmissa kohteissa voidaan toteuttaa myös sähköauton latauspiste.

 

Minitalo soveltuu omakotitalotonttien täydennysrakentamiseen, mutta myös vehreiden ja löyhästi rakennettujen kerrostalotonttien helppoon lisärakentamiseen. Tällaisia alueita ovat Maria Klemetzin mukaan Helsingissä esimerkiksi Käpylä, Kumpula, Oulunkylä, Pakila, Herttoniemi, Haaga ja Roihuvuori, jotka ovat mittakaavaltaan tällaiseen sopivia.

 

Minitalon julkisivuvärin voi valita haluamakseen. Puun, harmaannutetun puun ja punamulta-valikoiman lisäksi voi valita monista muista värivaihtoehdoista, jotka kaikki edustavat ekologista Uula-petroliöljymaalia. Talon hinta sisältäen valmiin sisäpuolisen talotekniikan on 73 187€ + alv 24%.

 

www.minihouse.fi