Tubettaja Vinkareen videolla oikotiiraillaan luksuslukaaleja

Tubettaja Vinkareen videolla oikotiiraillaan luksuslukaaleja

Videolla Ville ”Vinkare” Kankare katselee eli oikotiirailee hulppeita huviloita viihdemielessä, mutta tosiasiassa hänellä ja tyttöystävällään on hakusessa se oikea omakotitalo.

Videolla tubettaja Ville Kankare ja Eetu ”Eeddspeaks” Pesonen selaavat Oikotie Asunnot -palvelussa julkaistuja luksusluokan lukaaleja. Helmikuussa julkaistu hulvaton YouTube-video on kerännyt lyhyessä ajassa jo 115 000 katselukertaa ja satamäärin kommentteja.

Kankare on tehnyt YouTube-videoita vuodesta 2006 harrastuksen vuoksi, ja vuodesta 2017 työkseen. Silti asuntoaiheisen videon suosio yllätti hänet. – YouTube on siitä kiinnostava ympäristö, että koskaan ei tiedä, mikä video lähtee lentoon.

Kankare arvelee, että videon kiinnostavuus kumpuaa sen arkisuudesta. – Koti on jotakin, mihin jokainen pystyy samaistumaan, hän summaa. Katsojia on puhutellut myös esimerkiksi se, että heidän oma kotipaikkakuntansa on mainittu videolla. Lisäksi moni seuraajista on kertonut itsekin selailevansa asuntoja viihdemielessä.

Kankareen seuraajat ilahtuivat videosta niin, että toivoivat sille jatkoa. Eräs katsoja ehdotti videota Suomen halvimmista kämpistä, toinen maailman kalleimmista asunnoista tai Suomen kalleimmista mökeistä. Video onkin jo saanut jatkoa: uudella videolla tiiraillaan Suomen halvimpia asuntoja.

Lue myös: Oletko sinäkin miljoonakämppien ja erikoisuuksien fiilistelijä? Katso, millainen oikotiirailija olet.

Kankareen taloudessa hakuvahti laulaa

Ville Kankare ei silti oikotiiraile asuntoja yksinomaan huvin ja urheilun vuoksi. Hän ja tyttöystävänsä ovat jo usean vuoden ajan etsineet sitä oikeaa omakotitaloa. Pariskunnan toiveena on löytää koirillekin mieleinen talo rauhallisella pihalla. – Kolme makuuhuonetta, autotalli ja mielellään kustannustehokas energiaratkaisu, Kankare luettelee.

Lue myös: Kodin energiatehokkuus – kiinnitä huomiota näihin asioihin, kun ostat asuntoa

Pariskunnan erilaiset vuorokausirytmit asettavat omat vaatimuksensa seuraavalle kodille. – Saatan tehdä pelistriimauksia tai nauhoittaa podcastia keskellä yötä. Se on välillä läpsystä vaihto, kun tyttöystävä nousee aikaisin töihin ja minä vasta menen nukkumaan. Kodin pitää olla sellainen, ettei toisen uni häiriinny toisen työnteosta.

Seuraavaa kotia on oikotiirailtu jo kauan, mutta Kankareen taloudessa yksikään kriteerit täyttävä talo ei jää huomaamatta. – Hyvä asunto voi kadota kanavalta nopeastikin, joten pitää olla tarkkana. Tyttöystäväni selaa suunnilleen kaikki asuntoilmoitukset koko Suomen alueelta, ja minulla on kaksi hakuvahtia eri laajuisilla reviireillä.

Lue lisää hakuvahdista ja räätälöi omasi!

Näytöillä toiveet kirkastuvat – ja karttuvat

Näytölle pariskunnan johdattaa hyvä asuntoilmoitus. Siinä kuvilla on iso merkitys, joskin sijainti ja pihan yksityisyys ovat kaikkein tärkeimmät kriteerit. – Ihmisten sisustusmaut vaihtelevat, joten on hyvä, jos pystyy asunnon kuvia katsoessa näkemään sisustuksen yli. Mutta kyllä se kieltämättä vaikuttaa, jos sisustus on tyyliltään omaa silmää miellyttävä.

Lue myös: Millainen on hyvä asuntokuva?

Pariskunnan talolle asettamat kriteerit ovat tarkentuneet asuntoilmoituksia selaillessa ja näytöillä käydessä. – Toiveita saattaa tulla lisääkin, kun näytöillä näkee, mikä kaikki on mahdollista, Kankare kertoo.

Hän hieman häpeilee pitkää toivelistaa, mutta on myös valmistautunut laajentamaan ajatuksiaan sen suhteen, millaisessa kunnossa asunnon pitää olla ostohetkellä. – Oikein jo odotan, että pääsen opettelemaan remontin tekemistä. Omakotitalossa asuessa remonttitaidoista on hyötyä.

Yleisö jääkin odottamaan remontti- ja sisustusvideoita.

Lue myös: Uskaltaako nyt remontoida tai rakentaa uutta?