Oikotie uuteen kotiin vie – omakotiunelma löytyi Klaukkalasta

Kuvassa Khallata Demir.

Khallata Demir etsi perheensä kanssa pitkään sopivaa omakotitaloa, kunnes unelmien koti löytyi Oikotieltä.

Khallata Demir perheineen muutti toukokuun alussa omakotitaloon Klaukkalaan, Nurmijärvelle. Maahanmuuttajataustaiselle perheelle uuden kodin löytäminen ei ole aina helppoa ja Khallata haluaakin olla kannustava esimerkki Suomeen kotoutumisessa.

– Asuimme monta vuotta vuokralla, mutta haaveilimme omasta asunnosta. Asuntoa etsiessä oli vaikea löytää tietoa eri alueista, asumismuodoista ja palveluista. Koska aiempaa kokemusta asunnon ostamisesta ei ollut, jouduimme selvittämään paljon erilaisia asioita, Khallata Demir kertoo.

Khallata on kotoisin Syyriasta ja hänen miehensä on Turkista. Perheessä on lisäksi kaksi poikaa. Tilalle oli tarvetta, etenkin, kun Khallata työskentelee ja opiskelee osan ajasta kotona.

– Kaipasimme omaa tilaa ja rauhaa. Olemme asuneet Suomessa jo 11 vuotta ja viihtyneet hyvin. Kun päätös oman asunnon ostamisesta oli tehty, kiersimme ympäri Helsinkiä, Espoota ja Vantaata etsimässä asuntoa. Odotimme asuntonäytöillä sitä tunnetta, että ”tämä on meidän koti”, Khallata sanoo.

Koti on tunneasia

Tunne ”kodista” tuli lopulta Klaukkalassa, Nurmijärvellä, kun Khallata meni perheensä kanssa katsomaan omakotitaloa, josta tulikin heidän kotinsa.

– Oma koti Suomessa tuo pysyvyyttä, toivoa ja tasapainoa elämään. Nyt meillä on tilaa ja oma piha. Laitamme taloa pikkuhiljaa omannäköiseksi.

Khallata kannustaa kaikkia maahanmuuttajia harkitsemaan oman asunnon ostamista myös kotoutumisen näkökulmasta ajateltuna. Oma koti juurruttaa uuteen asuinympäristöön ja luo toivoa.

– Suuri kiitos Oikotielle ja ammattitaitoisille kiinteistönvälittäjille, joilta saimme paljon apua ja tietoa koko asunnon etsimisprosessin aikana. Nyt meillä on koti, joka on lepopaikka ja perheen yhdessäoloon sopiva. Kesällä olemme paljon pihalla, grillaamme ja nautimme. Myös opiskeluni sujuu nyt paremmin, kun ympärillä on tilaa, Khallata kiittelee.

 

Lue viisi tärkeää vinkkiä ensiasunnon ostajalle ja tutustu myynti-ilmoituksiin.