Oikotie uuteen kotiin vie – Harrastuksena asuntoilmoitusten selailu

Laura Ollila, Oikotie uuteen kotiin vie

Oletko koskaan leikitellyt ajatuksella unelmien asunnosta netissä asuntosivustoja selaillen? Somevaikuttaja Laura Ollila on surffaillut asuntosivustoilla vuodesta 2007 lähtien ja tekee sitä edelleen päivittäin.

Laura Ollila aloitti asuntobongailun 2007-2008 etsiessään itselleen ensimmäistä asuntoa. Kiinnostus asuntojen selailuun lähti siis omasta tarpeesta, mutta muuttui vuosien kuluessa harrastukseksi.

– Etsin itselleni kaksiota Oulun keskustan tuntumasta ja silloin ei tainnut Oikotietä vielä edes olla. Selasin jotain muuta palvelua tuolloin, ja siitä onkin jäänyt päälle eräänlainen krooninen unelma-asunnon haaveilu, ja jostain syystä eksyn joka ilta Oikotielle selailemaan asuntoja. Tämä on ollut ”harrastukseni” ihan sieltä 2007-2008 vaihteesta lähtien, Laura Ollila muistelee.

Lauran bongailee asuntoja laidasta laitaan, mutta mieleen on jäänyt upea merenrantatalo Helsingin Kulosaaressa.

– Paras löytöni on ehdottomasti Kulosaaressa sijaitseva melko uusi omakotitalo merinäkymin, joka oli aika pitkään myynnissä. Ai, että se oli upea! Kaikki materiaalitkin oli aivan kuin itseni valitsemia. Hintaa asunnolla oli noin 5,5 miljoonaa. Esittelin talon jo miehellenikin, että tuohon me muutetaan sitten kun voitetaan lotossa. Harmillisesti talo on kylläkin jo poistunut myytävistä asunnoista, että joku varmaan voitti lotossa ennen meitä, Laura hymyilee.

Merenrantatalo Kulosaaressa

Kulosaaren hulppeuden lisäksi muut parhaat löydöt ovat Lauran mielestä ehdottomasti suomalaisten kesämökit.

– Erityisesti täältä Etelä-Suomesta löytyy aivan mielettömiä kesämökkejä ja niitä tulee aina kesäisin selailtua kun mökkikuume iskee. Kyllä siinä vaan meinaa suru puseroon tulla kun niitä katselee, että olisi pakko saada tuo ja tuo, Laura nauraa.

Laura ei selaile asuntoja suomalaisten sisustustyylin takia, mutta asuntoja voi katsella aina ”viihdettä” ja vaihtelua halutessaan. Myös Ruotsin asuntotarjontaa kannattaa seurata. Sieltä voi saada kivoja ideoita.

– Kannattaa selailla vaihtelun vuoksi välillä Ruotsin asuntotarjontaa. Vaikkakin ruotsalaisten sisustustyyli uppoaa minuun vähän liiankin hyvin – ja kotona saattaa myös lähteä huonekalu jos toinenkin vaihtoon, joten parempi että en mene Ruotsin sivuille liiaksi selailemaan. Tulisi vielä kalliiksi!, Lauraa huvittaa.

Somevaikuttaja Laura Ollila

Utelias haaveilija

Jotain kiinnostavaa asuntobongailussa on – ja siinä on mahdollisuus nähdä minkälaisia koteja ihmisillä. Kun upea asunto tulee vastaan, niin voi haaveilla siitä, että voi kun tuo olisi minun kotini.

– Jotain kroonista unelma-asunnon haaveilua se on. Olen aina ollut tyytyväinen koteihin missä olen asunut, mutta kyllä sisälläni asuu sellainen 5,5 miljoonan merenranta-asunnosta haaveilija. Uskoisin, että saan tästä jotain samaa tyydytystä mitä joskus netissä vaatekaupoissakin: laitan ostoskorin täyteen ihania vaatteita (mitä en tarvitse) ja sitten kun pitäisi maksaa, pistän koneen kiinni ja menen nukkumaan. Aamulla en edes muista miltä ne mekot näytti.

– Myös täällä pääkaupunkiseudulla alueiden hintakehityksen ”kauhistelu” on yksi asia mitä seuraan, koska täällä asunnot alkavat olla jo niin korkeissa hinnoissa, että kohta ”normaalipalkkaiset” ihmiset eivät voi enää asuntoa ostaa, Laura muistuttaa.

Somen voimaa

Laura (@ollilalaura) teki muutama viikko sitten somessa kyselyboxin, että kuinka moni hänen seuraajistaan selailee asuntoja huvin vuoksi. 3678 vastasi, että harrastaa asuntobongailua.

– Yllätyin, koska luulin, että asuntobongailu on vain minun ja ystäväni Suvin harrastus. Kannattaa kokeilla, sillä asuntobongailuun saattaa jäädä koukkuun. Itselläni on lisäksi tähän bongailuun erilaisia moodeja; joskus selailen yksiöitä ja kaksioita sillä silmällä jos olisin sinkku, nykyään kun olen perheellinen, selailen että mihin muuttaisimme jos voitettaisiin lotossa ja kesäisin katselen mökkejä, Laura kertoo.

Mutta millainen olisi Lauran kaikkien aikojen unelmakoti?

– Unelmieni koti sijaitsisi ehdottomasti Lauttasaaressa. Asuin saarella 8 vuotta ja muutin sieltä vasta pois. Takaisinmuuttosuunnitelmia meillä onkin jo ollut…ja nykyinen kotimme on tulossa pian myyntiin – tietenkin Oikotielle. Mutta sanotaanko, että jos sen hulppean 5,5 miljoonan Kulosaaren talon saisi siirrettyä Lauttasaareen merenrannalle, niin saattaa olla, että sitä upeampaa kotia ei olisi ja asuntojen bongailu jäisi varmaankin siihen. Pihalle vielä kunnon infinitypool. Ja joo, unelmani asunnon suhteen eivät ole kovinkaan realistisia, mutta hei, aina saa ja pitää haaveilla. Lotto on ilman muuta vetämässä, Laura nauraa.

 

Älä koskaan missaa unemiesi kotia – Olitpa sitten kotisohvalla tai liikkeellä. Lataa Oikotien applikaatio!

Lataa App StorestaGet it on Google Play