Oikotie uuteen kotiin vie – Tuija Pehkosen kodissa vähemmän on enemmän

Oikotie uuteen kotiin vie, kuva MTV3, Tuija Pehkonen
Kuva: MTV3

Energisen Tuija Pehkosen juontama Kenen kotona? -ohjelma alkaa taas loppiaisena MTV3-kanavalla. Mutta millainen on Tuijan oma koti?

Koti on Tuija Pehkoselle todella tärkeä ja merkityksellinen paikka, jossa voi rauhoittua ja palautua perheen parissa. Tuija pyrkii kodissaan siihen, että tavaraa olisi mahdollisimman vähän – vähemmän on enemmän. Hän panostaakin sisustuksessa toimivuuteen ja merkityksellisten asioiden ja tavaroiden säilyttämiseen, mutta luopuu kaikesta turhasta.

– Yritän olla keräämättä tavaraa, sillä selkeä koti rauhoittaa ja tekee olon seesteiseksi. Kun päässä pyörii miljoona ajatusta ja olo on rauhaton, selkeä, minimalistinen koti tuo sille hyvää vastapainoa, Tuija Pehkonen miettii.

Tuija juonsi Kenen kotona? -ohjelmaa jo kahdella aikaisemmalla kaudella – ja iloitsee nyt ohjelman paluusta. Ohjelmassa neljä toisilleen tuntematonta asukasta vierailee toistensa kodeissa yrittäen arvata, kenen kotona milloinkin ollaan.

– Ohjelman myötä myös oma sisustusbuumi nousee nollasta sataan – ja sainkin kuvauksista paljon sisustusvinkkejä kotiin ja mökille. Toivon, että myös katsojat saavat uusia ideoita ohjelmaa katsoessaan, Tuija summaa.

Ei enää remonttia

Tuija ja hänen perheensä on asunut samassa osoitteessa jo vuosia, mutta uutta kotia etsiessään Tuijalla ja hänen puolisollaan oli vain yksi vaatimus; ei remonttia. Mutta kuinkas sitten kävikään?

– Olimme molemmat sitä mieltä, että remonttihommiin emme lähde. Löysimme kuitenkin juuri meille sopivan kodin ja remontoimme sen lattiasta kattoon. Vaikka remontti oli kamala koettelemus, opimme tästä sen, että koskaan ei kannata sanoa ”ei ikinä”. Nyt meillä on itsemme näköinen koti, jossa koko perhe viihtyy.

Vaikka Tuijan perhe on tyytyväinen nykyiseen kotiinsa, aina on mukava leikitellä myös unelmakoti-ajatuksella. Tuijan kohdalla haaveet ovat hyvin käytännönläheisiä.

– Unelmakodissani olisi kunnollinen kodinhoitohuone, jonne saisi pyykit, kuravaatteet ja kaiken muun arkeen kuuluvan sujuvasti ”piiloon”, lisäksi olisi riittävästi varastotilaa ja vaatehuone, jossa kaikki vaatteeni roikkuisivat kauniisti ja valmiina käyttöön. Myös sauna on minulle tärkeä asia eli se unelmakodissani olisi ehdottomasti, Tuija listaa.

Tuijan alkuvuosi on työkuvioiden suhteen muutenkin vauhdikas. Tammikuussa starttaa PodMe-palvelussa hänen Laput silmiltä, Tuija Pehkonen -podcast-sarjansa, jossa hän pureutuu hyvin erilaisiin aiheisiin botoxista asunnottomuuteen ja kaikkeen siltä väliltä.

– Podcast-sarjaa on ollut todella innostavaa tehdä. Kyseessä on ns. ilmiöohjelma, ja olen päässyt haastamaan itseäni hyvin erilaisissa aiheissa. Myös oma ajattelutapani on joidenkin asioiden osalta muuttunut tai saanut uutta näkökulmaa, Tuija iloitsee.

Kenen kotona? -ohjelma alkaa MTV3-kanavalla ja maksuttomassa mtv-palvelussa to 6.1. klo 20.