Oikotie uuteen kotiin vie – unelmien paritalo löytyi sattumalta

Jasmin Ngo auringonkukkapellon keskellä.

Maailmanmatkaajana tunnettu Jasmin Ngo (@jassesi) etsi yhdessä puolisonsa kanssa yhteistä kotia Helsingistä. Pariskunnan kaikki toiveet täyttävä paritalo löytyi sattumalta.

Jasmin Ngo matkusti vuosia ympäri maailman ja asui pitkiä aikoja ulkomailla. Kun reissunainen nelisen vuotta sitten palasi Suomeen ja kotikaupunkiinsa Helsinkiin, alkoi paikoilleen asettuminen kiinnostaa uudella tavalla.

– Aloimme etsiä omaa kotia noin vuosi sitten keväällä. Katsoimme aktiivisesti eri asuntoportaaleja, laadimme asuntohakuja ja kävimme myös muutamissa näytöissä. Sitten iski väsymys, koska tuntui, että emme löydä juuri meille sopivaa kotia, Jasmin kertoo.

Kun asunnonetsintä ei tuntunut tärppäävän, Jasmin ja hänen miehensä Antti päättivät muokata hakuprofiilinsa tietoja.

– Nostimme budjettia ja asuntoja alkoi löytyä. Vinkkini onkin, että kannattaa hakea asuntoja mahdollisimman laajalla skaalalla – myös hinnan suhteen, Jasmin vinkkaa.

Uudiskohteesta kodiksi

Lopulta Jasminin ja Antin toiveet täyttävä koti löytyi uudiskohteesta, jonka kaikki asunnot myytiin hetkessä. Paritaloasunto oli hieman yli ajatellun budjetin, mutta mahdollinen.

– Nopeus on valttia, kun kiinnostava kohde löytyy. Kun on ennen asunnonetsintää selvittänyt itselleen huolellisesti sen, mitä haluaa, niin ”juuri oikeaan” asuntoon astuessa tuntee, että on tullut kotiin.

Paritalossa oli kaikki kohdallaan eikä mikään kohta tai asia häirinnyt toisin kuin monissa aiemmissa kohteissa.

– Meille oli tärkeää saada hieman pihaa ja oma sauna. Uudiskohde oli siinäkin mielessä turvallinen valinta, että kaikki on uutta ja remontteja ei ole lähitulevaisuudessa tulossa. Aiemmista kokemuksista viisastuneena myös homeasiat ja valesokkelit ovat tulleet tutuiksi, joten olimme tarkkana asuntonäytöillä ja etenkin ostopäätöstä tehdessämme, Jasmin summaa.

Laina-asiat kuntoon hyvissä ajoin

Jasminin mielestä asunto löytyi suhteellisen helposti, vaikka etenkin laina-asiat aluksi stressasivatkin. Hänen vinkkinsä onkin, että kannattaa olla laina-asioissa ajoissa liikkeellä, niin kaikki sujuu mukavammin.

– Kilpailutimme useita pankkeja, sillä asuntolainoissakin on yllättäviä eroja. Vaikka lainansaanti ja pankkiasiat stressivatkin, saimme hyvän lainatarjouksen ja kaikki meni hyvin. Suosittelen ehdottomasti pankkien kilpailuttamista kaikille, Jasmin sanoo.

Korona-aikana Jasminin matkat ovat suuntautuneet kaukomaiden sijaan kotisuomeen. Hän onkin löytänyt Suomesta paljon upeita paikkoja ja luonnonrauhaa.

– Matkailu on aina mielessä, mutta nyt on ollut hienoa tutustua kotimaan matkailuun. Myös Norja kiinnostaisi, mutta saa nähdä toteutuuko se tänä vuonna vai jatkanko Suomeen tutustumista.

 

Seuraa Jasminia somessa:

Instagram @jassesi & TikTok @jasmin.ngo