Näin teet myyvän asuntoilmoituksen

Nainen ja mies valitsee kiinteistönvälittäjää.

Asuntoilmoituksen tekeminen saattaa tuntua aluksi hankalalta, mutta muutamalla neuvolla myyvän ilmoituksen tekeminen onnistuu.

Asuntoilmoituksen tekemiseen kannattaa käyttää aikaa. Kun asunnon myymiseen liittyvät paperit ovat järjestyksessä ja hinta on mietitty kohdalleen, on aika tehdä myynti-ilmoitus tehokkaan markkinoinnin kera. Listasimme asioita, jotka on hyvä pitää mielessä myyvän asuntoilmoituksen tekemiseksi.

  1. Parhaat puolet esiin. Listaa ensin kaikki asuntoon liittyvät olennaiset faktat ylös ja muodosta myynti-ilmoituksen teksti niiden perusteella. Vastaa ilmoituksessa jo valmiiksi ostajan kysymykseen eli miksi juuri tämä asunto kannattaa ostaa?
  2. Faktat selville. Myynti-ilmoituksessa sijainti, asunnon koko ja kunto, varusteet/materiaalit, mahdollinen hissi, lämmitysmuoto, vastikkeen suuruus, taloyhtiön tiedot, mahdolliset remontit, palvelujen läheisyys jne. kannattaa ainakin mainita. Älä myöskään unohda mainita myyntihintaa, yhteystietoja ja esittelyaikaa.
  3. Otsikoi houkuttelevasti. Panosta vetävään otsikkoon ja tiivistä siihen asunnon parhaat puolet.
  4. Panosta kuviin. Laadukkailla kuvilla on suuri merkitys mielikuvien luomisessa ja ne ovat myynninedistämisessä ensiarvoisen tärkeitä. Muista myös pohjapiirros!
  5. Asunto järjestykseen. Laita kotisi näyttökuntoon ja valmistaudu siihen, että asuntoa tullaan katsomaan.
  6. Varaudu rahasta puhumiseen. Valmistaudu ostotarjousten vastaanottamiseen ja mieti valmiiksi minkä verran olet valmis joustamaan myyntihinnassa.
  7. Markkinointi avuksi. Julkaise myynti-ilmoitus ainakin yhdellä asuntoilmoituksiin erikoistuneella verkkosivustolla. Oikotiellä ilmoituksen jättäminen on helppoa ja kannattavaa – aktiiviset ostajat liikkuvat sivuilla aktiivisesti ja ilmoitus on voimassa yhdellä maksulla niin kauan, että sopiva ostaja löytyy.
  8. Lisää näkyvyyttä. Asuntoilmoituksen näkyvyyttä voi lisätä korostuksella, joka nostaa ilmoituksen esiin Oikotien hakutulossivulla ja hakuvahdeissa.

Lue lisää asunnon myynnistä.

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin vuonna 2019 ja muokattu viimeksi vuonna 2022.