Näin myyt asuntosi nopeasti ja tyylikkäästi Pirkanmaalla

Myy asuntosi nopeasti ja tyylikkäästi Pirkanmaalla Glik LKV:n avulla.
Kaupallinen yhteistyö: Glik LKV

Kun uuteen kotiin vaihtaminen on ajankohtaista, tulee vanhan kodin myymisessä usein enemmän kuin vähemmän hoppu. Silloin avuksi kannattaa valita ammattilaiset, joilla on mitattuja tuloksia sujuvasta myynnistä ja erinomaisesta asiakaspalvelusta. Mikä sitten vauhdittaa myyntiä, ja miten valita sopivin välittäjä?

Pelkkä välityspalkkioiden vertaaminen ei ole välttämättä paras lähestymistapa, sillä välittäjissä ja välitysliikkeissä on selkeitä eroja. Kannattaa katsoa huolella, millaisia työkaluja myyjällä ja hänen välitysliikkeellään on käytössään. Ovatko valokuvat ja muut myyntimateriaalit laadukkaita, tehdäänkö asuntoon stailausta? Hallitseeko välittäjä digitaalisen mainonnan? Tunteeko välittäjä alueen? Onko hänellä hyvät verkostot ja jo mahdollisia ostajaehdokkaita? Kerrotaanko myyntiajoista avoimesti? Edullisempi hinta voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että valokuvat ottaa välittäjä itse ammattikuvaajan sijaan tai että markkinointi on muuten tehotonta, mikä pidentää myyntiaikaa. 

Hinta-arvio

Oikean hinta-arvion tekeminen on yksi tärkeimmistä myynnin vaiheista. Hinta-arviota kannattaa kysyä muutamalta välittäjältä, jotta saat selkeän kuvan hintatasosta. Ammattitaitoinen välittäjä myös perustelee hinta-arvionsa huolellisesti.

”Muita selvästi korkeampaan hinta-arvioon voi olla houkuttelevaa tarttua, mutta myyminen saattaa hidastua huomattavasti, jos kiinnostuneita ostajia ei löydykään. Toisaalta liian alhainen hinta voi johtaa nopeasti kauppoihin, mutta on aika harvan asunnon myyjän ihanneskenaario. Seuraamme Glikissä jatkuvasti onnistumistamme hinta-arvioissa; ne osuvat kohdilleen 97 prosenttisesti”, Glikin toimitusjohtaja Leo Aalto kertoo. 

Välittäjän pätevyys

Ammattitaitoiselta välittäjältä löytyy LKV-tutkinto. Kiinteistönvälitysalan keskusliiton sivuilta voit katsoa, millaisia koulutuksia alalle on, ja lyhenteet, joita eri tutkintojen suorittaneet välittäjät käyttävät. 

”Huippuammattilaiset kehittävät osaamistaan jatkuvasti, ja hyvissä kiinteistönvälitysalan työyhteisöissä, kuten meillä Glikillä, kokemuksia jaetaan myös avoimesti välittäjien kesken. Näin vähemmän aikaa alalla olleet oppivat konkareilta. Pidämme myös henkilökunnastamme hyvää huolta, mikä on ammattitaidon lisäksi merkittävä syy loistaviin tuloksiimme”, Aalto painottaa. 

Aito välittäminen 

Varsinkin ensimmäisen kodin tai kiinteistön myyminen voi olla monenlaisia kysymyksiä herättävä prosessi. Silloin on tärkeää, että tukena on ammattilainen, joka on tarvittaessa saatavilla ja pitää aina ajan tasalla. Asunnon myymisen lisäksi kiinteistönvälittäjiltä saa apua myös unelmakodin etsintään.

”Kehitämme Glikissä jatkuvasti mittareitamme ja sähköisiä työkaluja. Yksi näistä on Match by Glik -palvelu, joka yhdistää asuntojen myyjät ja unelmakodin etsijät. Seurannan ansiosta tiedämme muun muassa, että meillä on 25 % keskimääräistä nopeammat myyntiajat. Se on monen tekijän summa, mutta ennen kaikkea suurella sydämellä tehdyn työn tulosta”, summaa Aalto. 

 

Tutustu Glikin palveluihin, myytäviin asuntoihin ja blogiin, josta saat monipuolista tietoa ja vinkkejä asumiseen ja asuntokauppoihin liittyen.