Jännittääkö, meneekö koti kaupaksi? Näin myyt haastavan kohteen

Perhe kasvaa ja asunto käy pieneksi, ikää kertyy ja pihan hoitaminen ei enää onnistu, uusi työ on toisella paikkakunnalla… On monia syitä, joiden vuoksi asunnon myyminen tulee ajankohtaiseksi. Asuntokauppa käy vilkkaana monilla alueilla, mutta joidenkin kohteiden myyminen voi olla vaikeampaa, ja myyntiaika voi venyä pitkäksi. Onneksi on monia keinoja, joilla asunnon myyjä voi edesauttaa kauppojen syntymistä.

Onko aika myydä asunto? Moni asia vaikuttaa asunnon kysyntään. Muuttoliike kaupunkeihin ja etenkin pääkaupunkiseudulle kiihtyy, ja asuntokauppa vetää hyvin tietyillä alueilla suurimmissa kasvukeskuksissa. Pienemmillä paikkakunnilla ja syrjäseuduilla sijaitsevien asuntojen myynti voi olla haastavaa, ja myyntiajat voivat venyä pitkiksi. Myös tekemättä jääneet remontit saattavat painaa myyntitilanteessa. Toisaalta aina ei löydy tiettyä syytä, miksi asunto ei heti mene kaupaksi.

Pyyntihinta kohdilleen

Oikean hinnan asettaminen heti myynnin alkuvaiheessa on tärkeää asuntokaupan onnistumisessa. Alueen välittäjät osaavat ammattitaidollaan auttaa oikean hinnan määrittelyssä, ja heillä on monesti jo tiedossa mahdollinen ostaja.

Oman alueen asuntomarkkinaa kannattaa tarkkailla jo ennen kuin laittaa asunnon myyntiin. Oikotiellä voi seurata, mitä asuntoja omalla alueella on myynnissä ja kuinka nopeasti ne käyvät kaupaksi. Hyvä apu tähän on asuntojen hakuvahti, joka toimittaa sähköpostiin tiedon vastaavien kohteiden tullessa myyntiin.

Oikotien kysyntälaskuri auttaa hahmottamaan, millainen kysyntä alueella on.

Edustavat kuvat edistävät myyntiä

Asunto kannattaa valmistella hyvin myyntiä varten. Siitä on hyvä tehdä houkutteleva, mutta stylisti on todellisuudessa harvoin tarpeen. Kun asunto on siivottu, ylimääräiset tavarat siirretty piiloon ja perusilme on siisti, saa siitä hyvät kuvat, jotka auttavat herättämään ostajaehdokkaiden kiinnostuksen. Tyhjillään olevaan asuntoon voi viedä huonekaluja, jotta tunnelma on kodinomainen ja kohde houkuttelevampi.

Kohteen valokuvaamisessa on hyvä huomioida valaistus. Kuvia tulisi päivittää säännöllisesti, jos kohde on pitkään myynnissä. Esimerkiksi talviset kuvat kesällä korostavat turhaan pitkää myyntiaikaa. Toisaalta jos kohteen paras puoli on kesäinen piha, kannattaa kuva pitää myynti-ilmoituksessa läpi vuoden. Kuvien ottamiseen voi ottaa avuksi ammattilaisen.

Milloin kannattaa ryhtyä lisätoimiin?

Riippuu kohteesta, mikä on pitkä myyntiaika. Jos yksiö Helsingissä ei mene kaupaksi kuukaudessa tai parissa, on jo tuumaustauon paikka. Maaseudulla on ihan normaalia, että kiinteistöä kaupataan neljäkin kuukautta. Välityssopimus välittäjän kanssa on yleensä voimassa juuri neljä kuukautta. Jos asunto ei siinä ajassa ole mennyt kaupaksi, kannattaa hinta tarkistaa. Tässä yhteydessä voi myös harkita välittäjän vaihtamista. Se kannattaa tehdä ainakin, jos välittäjään ei saa yhteyttä, hän ei ehdi järjestää näyttöjä tai osaa perustella pyyntihintaa.

Välillä asunto otetaan hetkeksi pois myynnistä, mutta sitä kannattaa punnita tarkkaan. Aikalisän aikana voi esimerkiksi juuri tarkistaa, perustuuko hinta varmasti nykyiseen markkinatilanteeseen. Toisaalta sinäkin aikana kohteelle olisi saattanut löytyä ostaja. Asuntokauppaa tehdään ympäri vuoden.

Oikotiellä ilmoitettuun kohteeseen voi käyttää hakutuloskorostusta. Se nostaa kohteen jonon kärkeen Oikotien hakutuloksissa ja lähettää hakuvahtiviestin vastaavaa kohdetta etsiville. Hakutuloskorostus nostaa tutkitusti asuntoilmoituksesta kiinnostuneiden kävijöiden määrän jopa alkuperäistä asuntoilmoituksen julkaisuhetkeä korkeammalle tasolle, joten sillä saa lisätehoa myyntiin. Yleensä välittäjä osaa ottaa tämän työkalun käyttöön, jos asunto ei meinaa mennä kaupaksi. Sitä voivat käyttää myös yksityiset myyjät.

Lopulta tarvitaan vain yksi ostaja

Ennen kuin asunnon laittaa myyntiin ei voi kuitenkaan tietää, miten käy. Vaikeaksi myyntikohteeksi arvioitu asunto voi löytää ostajan nopeastikin. Kenties naapuri on unelmoinut asunnosta vuosikausia ja tarttuu heti tilaisuuteen, kun koti tulee myyntiin. Asuntonäyttöön voi tulla yksi ainoa katsoja, mutta kaupat syntyvät. Kun oikea ostaja löytyy, ei montaa tarvitakaan!

Tutustu myös asunnon myyntioppaaseen. 

Teksti: toimitus

Kuvat: Getty Images