DIAS – digitaalinen asuntokauppa helposti

Joko olet kuullut digitaalisesta asuntokaupasta? DIAS tekee asunnon ostamisesta ja myymisestä joustavaa kaikille kaupan osapuolille. Asuntokauppoihin liittyy paljon selvitettäviä ja hoidettavia asioita. Papereiden liikuttelu paikasta toiseen vie aikaa. DIAS teki asuntokaupasta helpompaa digitaalisen palvelun avulla.

Mikä DIAS?

DIAS on uusi, kiinteistönvälittäjien, rakennuttajien ja pankkien yhteistyönä syntynyt digitaalinen palvelu. Sen avulla asuntokaupat hoituvat netissä omien pankkitunnuksiesi avulla, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.

Digitaalinen asuntokauppa on sujuva ja turvallinen tapa ostaa ja myydä asunto. Kaupanteko helpottuu ja nopeutuu, sillä pankkia ei tarvita enää mukaan kaupankäyntitilaisuuteen.

Miten DIAS toimii?

Kun ostaja ja myyjä ovat sopineet kaupan ehdoista ja rahoitukseen liittyvät asiat ovat selvillä, kiinteistönvälittäjä käynnistää DIAS-asuntokaupat. Molempien osapuolten pankit tarkastavat kaupan edellytykset.

DIASissa välittäjä kutsuu ostajan ja myyjän allekirjoittamaan asuntokaupat digitaalisesti DIAS-palveluun. Palvelussa ostaja ja myyjä valtuuttavat oman pankkinsa hoitamaan tarvittavat maksut ja omistajuuden siirron. Valtuutusten lisäksi kaikki osapuolet allekirjoittavat kauppakirjan sähköisesti. DIASiin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla.

Tee asuntokaupat digitaalisesti näin

  1. Ostaja ja myyjä sopivat asuntokaupan ehdoista ja välittäjä valmistelee kauppakirjan.
  2. Ostaja ja myyjä sopivat pankkinsa kanssa maksuihin ja lainoihin liittyvät asiat valmiiksi.
  3. Kiinteistönvälittäjä käynnistää DIAS-asuntokaupan lähettämällä välitysjärjestelmän kautta kaikki tarvittavat tiedot ja liitteet pankkien käsiteltäväksi.
  4. Myyjän ja ostajan pankit tarkastavat kaupan edellytykset omasta näkökulmastaan.
  5. Kiinteistönvälittäjä käynnistää allekirjoitusvaiheen.
  6. Ostaja ja myyjä tunnistautuvat verkkopankkitunnuksilla, ja antavat tarvittavat valtuutukset pankeille maksujen ja siirtomerkintöjen hoitamiseksi sekä allekirjoittavat kauppakirjan.
  7. Ostajan ja myyjän pankit hoitavat kauppahinnan, välityspalkkion ja varainsiirtoveron maksamisen sekä osakekirjan siirron.
  8. Kiinteistönvälittäjä lataa DIAS-kaupan dokumentit välitysjärjestelmästä ja lähettää ne isännöitsijälle ja hoitaa varainsiirtoveroilmoituksen.

Turvallista ja sujuvaa asuntokauppaa

DIAS-asuntokauppa on turvallinen ja saumaton tapa tehdä asuntokaupat. DIAS-asuntokauppaa voidaan sanoa jopa perinteistä asuntokauppaa turvallisemmaksi, koska palvelussa tehdyistä toimista jää aukoton digitaalinen jälki, jota ei voi jälkikäteen muuttaa.  DIASista erityisen turvallisen tekee se, että se on hajautettu järjestelmä, jossa tietoja ei tallenneta yhteen keskitettyyn tietokantaan.

DIAS-alustaa on ollut kehittämässä poikkeuksellisen laaja joukko alan toimijoita, kuten rahoituslaitoksia, kiinteistönvälittäjiä ja rakennuttajia. Sitä on rakennettu tiiviissä yhteistyössä myös viranomaisten kanssa. Pankeista mukana ovat tällä hetkellä Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OP ja S-Pankki.

Voiko olla helpompaa asuntokauppaa?

DIASin käyttö vaatii ostajalta ja myyjältä ainoastaan pankkitunnukset. Lisäksi ostajan ja myyjän pankkien sekä myyjän välittäjän tulee olla mukana DIASissa. Kysy välittäjältäsi mahdollisuutta tehdä asuntokauppa digitaalisesti!

Lue lisää digitaalisesta asuntokaupasta:

https://dias.fi/