Vantaan vauhdilla nousevat alueet ensiasunnon ostajalle

Vantaa kasvaa kohisten muun pääkaupunkiseudun mukana – jopa kymmenillä tuhansilla asukkailla ja työpaikoilla vuoteen 2040 mennessä. Kaupungin osakeasuntojen neliöhinnat ovat vielä tuntuvasti matalammat kuin Helsingissä tai Espoossa, joten Vantaa on houkutteleva kohde ensiasunnon etsijälle. Kokosimme yhteen Vantaan kiinnostavimmat kehittyvät alueet.

Myyrmäen metropolialue

Joka neljäs vantaalainen asuu Myyrmäen eli Myyr Yorkin metropolialueella. Läntisen Vantaan keskus on tunnettu värikkäästä katutaiteestaan, joka vastaanottaa Myyrmäkeen saapuvan heti juna-asemalla. Yli 50 000 asukasluvusta huolimatta Myyrmäessä vallitsee tiivis yhteisöllisyys: Myyrmäellä on oma paikallislehtensä Myyr York Times ja jopa nimikko-olut.

Tulevaisuudessa Myyrmäellä tapahtuu entistä enemmän: keskustaan ja sen lähiympäristöön nousee uusia asuntoja sekä liiketiloja. Myös Metropolia-ammattikorkeakoulu laajentuu ja saa naapuriinsa opiskelija-asuntoja. Myyrmäessä yhdistyvät omaleimainen paikalliskulttuuri, luonnonläheisyys sekä loistavat liikenneyhteydet muualla pääkaupunkiseudulle.

Joko Myyr York kutsuu? Katso myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

 

Aviapolis – kansainvälinen lentokenttäkaupunki

Nopeat yhteydet sekä Helsinki-Vantaan lentokentälle että ympäri pääkaupunkiseudun metropolialuetta tekevät Aviapoliksesta Suomen nopeimmin kasvavan yrityskeskittymän. Alueella sijaitsee myös pohjoismaiden toiseksi suurin kauppakeskus Jumbo ja viihdekeskus Flamingo. Työpaikkojen lisäksi alueella on siis paljon huvittelumahdollisuuksia.

Aviapolis on kehittymässä noin 20 000 asukkaan eläväksi ja monipuoliseksi lentokenttäkaupungiksi. Nykyisin Aviapoliksen asuinalueet keskittyvät Ylästöön, Pakkalaan ja Veromieheen, mutta asuinrakennuksia on suunnitteilla lisää Äyritielle Kehä III:n läheisyyteen sekä eteläiseen Aviapolis-aseman kortteliin. Alue onkin oiva kotipaikka vaikka työkseen paljon matkustelevalle.

Löytyisikö sinun uusi kotisi Aviapoliksen Ylästöstä tai Pakkalasta?

 

Tikkurila on syystä klassikko

Tikkurila on Vantaan hallinnollinen keskus ja koti Suomen toisiksi vilkkaimmalle juna-asemalle. Viime vuosina huimasti uudistuneessa kaupungissa on suunnitteilla jatkaa uudistavaa rakentamista: esimerkiksi keskustaan on tulossa lähivuosina jopa 6000 uutta asuntoa. Alueelta löytyvät kaikki palvelut terveyskeskuksesta kauppakeskus Dixin tarjontaan sekä Metropolian ja Laurean ammattikorkeakoulukampukset.

Vilkkaan keskustan lisäksi yli 40 000 asukkaan Tikkurilan alue sisältää myös rauhallisen Koivuhaan rintamamiestaloineen, Helsingin pitäjän suojellun omakotitaloalueen ja Simonmetsän metsäkaupunkialueen. Niin kaupunkielämää kaipaava kuin luonnon rauhassa viihtyvä voikin löytää unelmiensa kodin Tikkurilan seudulta.

Oletko valmis pakkaamaan muuttokuorman ja suuntaamaan Tikkurilaan? Kurkista vaikka Tikkurilan keskustan tai Koivuhaan myynnissä olevat kodit.

 

Kehärata tuo Kivistöön uutta elämää

Kivistössä tapahtuu – se on nimittäin pääkaupunkiseudun mittavin uusi asuin- ja työpaikka-alue. Alueen kehitys sai potkua kehäradan valmistumisesta ja vuoden 2015 Kivistössä järjestetyistä asuntomessuista. Löytyypä asuntomessualueelta jopa Euroopan suurin puukerrostalo PuuMera. Puurakentaminen kasvaa Vantaalla entisestään, kun kokonainen puutalokortteli, Puu-Kivistö, nousee Kivistön keskustan tuntumaan.

Kivistön suuralueelle on suunnitteilla koteja jopa 50 000 uudelle asukkaalle, ja työpaikkoja saman verran. Alueen kaupungistumisesta huolimatta luonto on Kivistössä lähellä, sillä suurin osa suuralueesta on peltoa ja metsää. Seudulla pääsee ulkoilemaan esimerkiksi Vestran Natura-alueelle sekä vierailemaan idyllisissä kylissä kuten Piispankylä ja Keimola, joiden juuret ulottuvat aina keskiaikaan asti.

Tutustu Kivistön valtavaan asuntotarjontaan Oikotien kohdehaun avulla.

 

Karmean ihana Korso

Korson keskus on kasvanut rautatien varteen, ja sen historia ulottuu yli sadan vuoden taakse. Pikkuhiljaa kasvaneella keskuksella on täysin oma ilmeensä ja persoonalliset kerrostumansa. Vaikka Korson maine on kiistaton, kaupunginosa on paljon muutakin kuin mitä aseman seutu antaa ymmärtää. Tiesitkö, että Korsosta löytyy esimerkiksi yksi Suomen suurimmista omakotitaloalueista?

Ensiasunnon ostajalle Korso on melko ihanteellinen paikka: hintataso on hyvin maltillinen. Helsingin keskustaan pääsee junalla puolessa tunnissa ja Tikkurilaan matkaa vain kymmenen minuuttia. Eikä Korson omaleimaisesta betonikeskustasta tarvitse kulkea kovin kauas päästäkseen käyskentelemään vehreään Ankkapuistoon. Viikonloppuisin luonnonrauhasta voi lähteä nauttimaan läheiseen Sipoonkorven kansallispuistoon.

Kurkista, löytyisikö unelmiesi koti rouheasta Korsosta.

 

Veikö Vantaa sydämesi? Lue Oikotien Ensiasunnon ostajan oppaasta vinkit ASP-säästämiseen ja lainaneuvotteluihin.