Tampereen 5 parasta asuinaluetta työn perässä muuttavalle

Kutsuuko uusi duuni Mansessa? Tampere vetää jatkuvasti uusia asukkaita puoleensa kätevän sijaintinsa, monipuolisen työtarjonnan ja letkeän ilmapiirinsä ansiosta. Kenties tunnet jo itsekin Tampereen kutsun? Kokosimme listan mukavimmista asuinalueista työn perässä muuttavalle.

Viime vuosina Tampereen kaupunkiseudun vetovoima on saanut uutta pontta useiden suuryritysten keskitettyä toimintaansa alueelle. Pirkanmaalla olikin Ylen mukaan tammikuussa 15 prosenttia enemmän avoimia uusia työpaikkoja kuin edellisvuonna.

 

Uusi tulokas Vuores

Uudenkarheaa kotia ja rauhallista sijaintia arvostavalle Vuores on nappivalinta. Tampereen ja Lempäälän rajalla sijaitseva asuinalue on nykyisin koti jo lähes 5 000 asukkaalle. Vuores kasvaa lähivuosina 15 000 ihmisen kaupunginosaksi, josta löytyy tuhansia työpaikkoja. Tampereen keskusta sijaitsee vain 10 kilometrin päässä, mikä mahdollistaa yhtä lailla kodin rauhasta kuin kaupungin vilinästäkin nauttimisen.

Vuoreksen asuntokanta on uutta ja tulossa on monipuolisesti kerros-, rivi- ja omakotitaloja sekä kytkettyjä kaupunkipientaloja. Kaupunginosa sopiikin loistavasti perheelle, joka arvostaa kodissaan nykyaikaisia mukavuuksia ja modernia talotekniikkaa.

Katso Vuoreksen myytävät ja vuokrattavat kodit Oikotien kohdehausta.

 

Tampereen teollista historiaa Tammelassa

Tampereen keskustan kupeessa sijaitseva Tammella oli aina 1960-luvulle asti kaupungin teollinen keskus, jossa valmistettiin kaikenlaista tavaraa aina laivoista lakkeihin. Ennen kaikkea kaupunginosa tunnettiin lukuisista kenkätehtaista ja suutarinverstaista. Entinen työläiskaupunginosa kiinnostaa nykyisin erityisesti nuoria aikuisia, ja sitä onkin verrattu Helsingin Kallioon. Tammelassa toimii myös kaupungin ainut ympärivuotinen kauppatori, idyllinen Tammelantori.

Tammela on yksi parhaista alueista tutustua Tampereen teolliseen historiaan. Samalla keskustan työpaikat, palvelut ja rautatieasema ovat vain kivenheiton päässä.

Löytyisikö Tammelasta sinulle sopiva vuokra-asunto? Vai kiinnostavatko myytävät kohteet?

 

Kaleva kasvaa raitiotien myötä

Tampereen keskustan itäpuolinen asuinalue Kaleva – joka kattaa myös Liisankallion ja Kalevanrinteen kaupunginosat – saa ratikan myötä kenties Mansen parhaat liikenneyhteydet. Kalevasta kävelee tai pyöräilee helposti parin kilometrin matkan töihin keskustaan, ja julkisen liikenteen yhteydet mihin tahansa muuallekin kaupunkiin ovat erinomaiset. Tulevaisuudessa Kalevasta voi huristella ratikalla aina eteläiseen Hervantaan asti.

Kalevassa saa työpäivän jälkeen rauhoittua ulkoilemalla alueen lukuisissa puistoissa. Harrastamaan pääsee kätevästi myös Tampere Areenalle ja Tampereen uintikeskukseen, jonka yhteyteen avattiin viime kesänä kauan odotettu maauimala.

Vastaako Kaleva toiveitasi? Kurkkaa alueen myytävät ja vuokrattavat asunnot.

 

Pispala – Tampereen oma vuoristokylä

Kylämäistä Pispalaa vastaavaa asuinaluetta ei muualta löydy. Näsijärven ja Pyhäjärven välissä kohoavaa Pispalanharjua täplittävät idylliset puutalokodit, joiden välissä kiemurtelevat kapeat kadut. Pispalassa asuessa kunto kohoaa väistämättä, nimittäin harjun monet reitit kulkevat portaita pitkin. Rauhallinen kylätunnelma on vetänyt puoleensa suomalaisia merkkihenkilöitä kautta historian ja innoittanut lukuisia lauluja. Ehkä sinäkin inspiroidut Pispalan upeista järvimaisemista?

Sijaintinsa puolesta Pispala on oivallinen kotipesä työssäkäyvälle. Tampereen keskusta sijaitsee vain reilun parin kilometrin päässä, ja kaupunginosan kupeessa kulkevaa valtatietä pitkin pääsee helposti julkisilla tai omalla autolla pidemmällekin.

Katso Pispalan myytävät kodit. Vuokra-asuntoja alueella on tarjolla harvoin – kannattaa pitää tarjontaa silmällä!

 

Mainettaan parempi Hervanta

Värikäs Hervanta on oikeastaan oma satelliittikaupunkinsa: alueella asuu lähes 30 000 ihmistä. Runsas asukasmäärä ja korkeakoulujen, kuten Tampereen Teknillisen yliopiston, sijoittumien alueelle tuovat Hervantaan elämän sykettä. Ostoskeskus Duo ja runsaat palvelut takaavat, että alueella pärjää hyvin autottakin – tai ettei sieltä ole välttämättä tarvetta poistua mihinkään.

Erityisesti tekniikan alan yritykset ovat keskittyneet Hervantaan. Esimerkiksi Tampereen yliopiston ja VTT:n vieressä sijaitseva Technopoliksen Hermia-talo on koti jo yli sadalle yritykselle.

Hervanta on myös hintatasoltaan suotuisa asuinalue. Katso vuokrattavat ja myytävät kodit alueelta.